– Litt rart å bli hyllet av Katy Perry

Da artisten Aurora våknet i morges hadde hun litt flere e-poster i innboksen enn vanlig. Grunnen: en tweet fra den amerikanske stjernen Katy Perry.

Artisten Aurora Aksnes smiler

TILBAKE PÅ BYLARM: I morgen er Aurora Aksnes (18) tilbake på festivalen, der alt startet for ett år siden.

Foto: Jon Bolstad / NRK

– Vanligvis har jeg et par mailer jeg må svare på. Da jeg våknet i dag tidlig var det veldig, veldig mange. Det var utrolig mye som hadde skjedd på mobilen, forteller Aurora Aksnes til NRK.

Rundt midnatt norsk tid la den amerikanske superstjerna Katy Perry ut denne twittermeldingen til sine 66,2 millioner følgere:

«Endelig. Ny musikk som gir meg hjertebank. Sjekk ut denne 18 år gamle engelen Aurora»

– Det var veldig rart, sier Aurora om øyeblikket da hun så Twitter-meldingen.

Laster Twitter-innhold

– Fin ting å gjøre

18-åringen landet akkurat i Oslo, og er på vei til studio hvor hun jobber med debutalbumet sitt. På fredag spiller hun på Bylarm, samme festival hvor hun hadde sin aller første opptreden i fjor. I løpet av året som er gått har hun landet flere platekontrakter, spilt på festivaler rundt om i Europa og blitt listet på radio.

Selv om hun synes det var litt rart at Katy Perry deler musikken hennes på Twitter, så ble Aurora Aksnes også veldig glad.

– Det var veldig snilt at hun tok seg tid til det. Det var en fin ting å gjøre, det er veldig fint å bli sett. Men jeg har egentlig ikke klart å tenke så mye over det. Kanskje det synker inn i kveld.

18-åringen fra Os utenfor Bergen har allerede fått en del flere følgere på Twitter. Men Aurora Aksnes er usikker på om anerkjennelsen fra den amerikanske artisten vil få flere konsekvenser.

– Det er først og fremst bare helt utrolig. Jeg lurer på hva som kommer til å skje. Kanskje vil det bety mye for meg. I så fall vil jeg takke Katy Perry for det, sier Aksnes og ler.

Portrett Aurora Aksnes

Aurora skal spille på Sentrum Scene klokken 21.00 på fredagens Bylarm.

Foto: Tom Øverlie, NRK P3

Kulturstrøm

  • Ny redaktør i Svalbardposten

    Børre Haugli er ansatt som redaktør i Svalbardposten. Han er opprinnelig fra Harstad, men har jobbet store deler av sin karriere i Oslo, sist som redaksjonell leder i Morgenbladet. Det skriver Svalbardposten.