– Klapset og skrek til Jackson

AEG Live-produsent Randy Phillips forteller at han i desperasjon klapset til en full og motløs Michael Jackson for å få ham klar i tide til annonseringen av konsert-comebacket i London i 2008.

Jackson-AEG Suit Michael Jackson

Ifølge AEG-sjef Randy Phillips var det såvidt de fikk Michael Jackson til pressekonferansen for å annonsere This is it-turneen. Likevel hevder han at AEG ikke hadde noen anelse om at popstjernen hadde et rusproblem.

Foto: Kevin Mazur/Matt Sayles / Ap

Katherine Jackson ankommer retten i Los Angeles

Michael Jacksons mor Katherine krever 230 milliarder kroner av konsertarrangøren AEG Live.

Foto: JOE KLAMAR / Afp

Rettssaken mot Michael Jacksons konsertarrangør AEG Live er nå inne sin syvende uke. Popstjernens mor og barn har tatt ut sivilt søksmål mot AEG, som de mener opptrådde uaktsomt da de ansatte legen Conrad Murray til å følge opp Michael Jacksons helse under forberedelsene til comeback-turneen.

Ifølge Randy Phillips, sjefen hos konsertarrangøren AEG Live som i 2008 klarte å overtale popstjernen Michael Jackson til den planlagte comeback-turneen i London sommeren 2009, var det «et mirakel» at Jackson i det hele tatt kom seg på arrangementet i London der «This is it»-turneen ble annonsert for første gang, skriver CNN.

Les også: AEG kalte Michael Jackson «misfoster» før kontraktsignering

Nervevrak

«Jeg skrek så høyt til ham at veggene ristet. Tohme (Michael Jacksons daværende manager, journ. anm.) og jeg har kledd på ham, de fikser håret hans nå, og så kjapper vi oss til O2 Arena. Dette er det mest skremmende jeg noen gang har sett. Han er et paralysert nervevrak, fylt med selvforakt og tvil nå som det er «show time». Han er dødsredd. Akkurat nå vil jeg bare at vi kommer oss gjennom denne pressekonferansen.», skrev Phillips i en epost til AEG-president Tim Leiweke.

Til flere andre skrev han også at han ga popstjernen en kald dusj, i tillegg til å klapse til ham. I retten i Los Angeles denne uken, avviser Phillips imidlertid at situasjonen var så dramatisk som han ga uttrykk for.

– Jeg overdrev. Jeg ga ham bare et klaps på rompa. Dessuten var det jeg selv som skapte den anspente stemningen i rommet – jeg var et nervevrak, og så at både tiden vår og karrieren hans løp fra oss, hevder AEG-sjefen.

Les også: Bringer opp gamle overgreps-anklager i ny Jackson-rettssak

Michael Jackson ankom pressekonferansen i London over to timer for sent. Flere tusen fans og hundrevis av journalister ble møtt av en ordknapp popkonge , som nøyde seg med uttalelsen «This is it. This is really it. This is the final curtain call. OK, I’ll see you in July.»

Se video av seansen:

Video nsps_upload_2009_3_5_18_47_31_158.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Her holder Michael Jackson pressekonferanse

Ignorerte faresignaler

Jacksonfamiliens advokater mener AEG Live bevisst ignorerte flere faresignaler om popstjernenes skrøpelige helse, og at konsertarrangøren presset legen Conrad Murray til å få Michael Jackson i form til å gjennomføre sceneprøvene.

Les også: Murray dømt til fire års fengsel for uaktsomt drap

Randy Phillips hevder på sin side at han ikke visste noe om Jacksons langvarige pille- og legemiddelmisbruk før etter dødsfallet. Det til tross for at han i 2008 sendte en epost til Jacksons manager med lenke til en artikkel som handlet om popstjernens narkotikamisbruk og opphold på rehabiliteringssentre.

– Den kan jeg ikke huske å ha lest, svarte AEG-sjefen i retten, ifølge CNN.

Kunne stoppet planene

Allerede én måned etter at Phillips fikk ansvaret for å promotere og produsere This is it-konsertene, skal han ha bekymret seg for at Michael Jackson skulle trekke seg fra avtalen. Men i stedet for å legge konsertplanene på is, fortsatte AEG å investere millioner av dollar i opplegget og tvang Jackson til å fortsette.

«Så fort vi legger ut billetter for salg, noe vi har rett til å gjøre, er han låst fast», skal AEG Live-direktør Paul Gongaware ha skrevet i en epost til Phillips.

Michael Jackson døde av hjertestans etter en overdose Propofol 25. juni 2009, 18 dager før det planlagte comebacket på O2 Arena i London.

Rettssaken skal etter planen vare i fire måneder.

Kulturstrøm

 • Jesus-portrett blir musikal

  Historia til verdas dyraste måleri, «Salvator Mundi», blir Broadway-musikal, skriv CNN. Jesus-portrettet, som vart malt av Leonardo da Vinci rundt år 1500, var borte i fleire hundre år. I 2017 vart det selt for over 450 millionar dollar på auksjon.

  Salvator Mundi av Leonardo da Vinci.
  Foto: TOLGA AKMEN / AFP
 • «Nordlys»-serien blir film

  Nordisk film har kjøpt rettighetene til Malin Falchs tegneseriebøker i Nordlys-serien, melder VG. Serien handler om jenta Sonja som drar på en reise inn i en verden av norsk folklore og fantasivesener. De tre første bøkene har alle ligget i flere uker i topp på bestselgerlistene. Filmen er tenkt som animasjonsfilm.

  Bilde til bruk i anmeldelsen av Malin Falchs "Kråkesøstrene", som er tredje bok i serien "Nordlys"
  Foto: Malin Falch / Egmont Kids