– Kjedelig kar når jeg er seriøs

Abu fra «Tabu med Abu» mener han er en kjedelig kar når han er seriøs. Nå er han tilbake med nytt humorprogram; «Snakkistan».

Abu profil

Abubaker Hussain, kjent fra web TV-programmet «Tabu med Abu» er tilbake med et nytt humorprogram, «Snakkistan», som har premiere onsdag 18. juni.

Foto: NRK

Det humoristiske debattprogrammet «Snakkistan» har premiere onsdag 18 juni på NRK.no.

– Snakkistan blir et debattprogram som handler om meg og viktige ting i livet mitt, flirer programleder Abubaker Hussain, kjent fra web TV-programmet «Tabu med Abu» på NRK.

Se første episode av «Snakkistan» her.

Debatt der alle blir enige

Utgangspunktet for det nye seks minutter lange debattprogramkonseptet, er at programleder Abubaker Hussain synes debattprogrammer flest er bortkastet tid.

– Jeg ikke har stor tro på lange debattprogrammer. De snakker i munnen på hverandre og kommer aldri frem til en konklusjon. Derfor ville jeg lage et debattprogram som varer i seks minutter og som resulterer i et rett eller galt svar, forteller Hussain.

– Men finnes det alltid et rett eller galt svar?

– Ja. Det finnes et riktig svar hver eneste gang.

Hollywood eller Bollywood?

Tematisk skal programmet ta opp svært varierte spørsmål.

I løpet av sesongen skal blant annet Robert Stoltenberg, Bjarte Tjøstheim, Einar Tørnqvist og Thomas Seltzer innom for å debattere alt fra om Hussain burde bli venn med Kim Jong-un eller kong Harald, til om han bør være for krig eller fred.

– Vi skal diskutere små og store spørsmål, som for eksempel om jeg bør være «store-skje» eller «lille-skje» når jeg skal sove med en jente, og om jeg burde satse på karriere i Hollywood eller Bollywood nå som jeg er kjendis, fleiper Hussain.

Første episode handler om krig og fred, og er gjestet av komiker Odd Magnus Williamson og Line Elvsåshagen fra P3morgen.

– Williamson debatterer for krig, mens Elvsåshagen argumenterer for fred. Bakteppet for diskusjonen er at det er over 30 år siden andre verdenskrig, sier Hussain.

Abo, Silje

Første episode av Snakkistan handler om krig og fred, og er gjestet av komiker Odd Magnus Williamson og Line Elvsåshagen fra P3morgen.

Foto: Helge Lyngstad NRK

Kjedelig kar når jeg er seriøs

Abu forteller at han håper å nå ut til et bredere publikum med det nye talkshowet.

– Snakkistan er et humorprogram og jeg håper å nå ut til de mellom 15 og 30 år særlig, men programmet er selvfølgelig for alle.

Abu, som også har spilt i filmen Izzat fra 2005, ble et kjent navn på sosiale medier da han i fjor skapte hashtaggen #hvisjegvarhvit på Twitter.

27-åringen fra Lørenskog skrev et debattinnlegg i Dagbladet, hvor han blant annet uttrykket at han var lei av å bli sett på som «utlending» i sitt eget land.

Tre dager senere ringte NRK og spurte om han ville være med å lage en ny nettserie, som ble til Tabu med Abu.

– Tabu med Abu handlet om spørsmål knyttet til innvandring, men Snakkistan har fokus på humor og satire generelt. Jeg er en kjedelig kar når jeg er seriøs, avslutter Abu.

Til høsten er Husain i tillegg aktuell med en rolle i den nye Ulrik Imtiaz Rolfsen-filmen «Haram».

Se traileren til Snakkistan her:

Kulturstrøm

 • «Barn» er årets beste kinofilm

  Prisen for beste norske kinofilm på Amandapris-utdelingen går til «Barn». Filmen er regissert av Dag Johan Haugerud, og den var nominert til halvparten av de 20 prisene som skulle deles ut fredag kveld i Haugesund. «Barn» fikk hele ni priser.

 • Ærespris til Bente Erichsen

  Amandakomiteens ærespris går i år til Bente Erichsen. Hun er produsent, regissør og tidligere styremedlem i Norsk filminstitutt. Prisen ble delt ut av kulturminister Abid Raja på prisutdelingen i Haugesund.

  Bente Erichsen
  Foto: Roald, Berit / NTB scanpix
 • Andra Bræin Hovig rørt til tårer

  – En krevende rolle er et privilegium. Dette var en skikkelig sjau, men kjære talentfulle, stilsikre og vidunderlige Maria – tusen takk for at du valgte meg, sa Andrea Bræin Hovig som vant prisen for beste kvinnelige skuespiller for hennes rolle i filmen «Håp». Hun takket regissør Maria Sødahl, som har laget filmen om sin egen krefthistorie.

  Andrea Bræin Hovig vant Amandaprisen for beste kvinnelige skuespiller for sin rolle i filmen «Håp».
  Foto: Monster