NRK Meny
Normal

– Kjæresten synes ikke prosjektet er en god idé

Men ett eksperiment var for farlig til å utføre, forteller «Med livet som innsats»-programlederen til Skavlan.

Skavlan snakker med Andreas Wahl om hans kjærestes forhold til Med livet som innsats.

DÅRLIG STEMNING: Kjæresten til Andreas Wahl var ikke fornøyd da han kom hjem fra pistol-eksperimentet.

Fysiker og programleder Andreas Wahl gjør nå stor suksess med programmet «Med livet som innsats», der han setter all sin lit til fysikken når han utfører livsfarlige eksperimenter.

Så langt i serien har han klatret opp en bygning med sugekopper, blitt grillet levende og vært en menneskelig lynavleder, blant flere fysikkeksperimenter.

Misfornøyd kjæreste

Under kveldens utgave av «Skavlan» tar Wahl plass i én av gjestestolene, og forteller om hvordan det er å gjennomføre disse eksperimentene - sett fra kjæresten Mari sitt ståsted, som også er gravid med deres sønn.

– Har hun like stor tro på fysikkens lover som deg, spør Fredrik Skavlan gjesten, som svarer med å riste på hodet.

– Hun synes ikke det er en god idé, og vil ikke vite så mye før det har gått bra. Da vil hun gjerne vite om det, svarer Wahl utdypende.

I skrivende stund har for eksempel eksperimentet der han avfyrer et gevær mot seg selv under vann 16 millioner visninger på Youtube.

Wahl forteller at de jobbet en hel natt i svømmebassenget for å få det til, og forklarte kjæresten på forhånd at de måtte være ferdig til klokken åtte. Men hun hadde ikke hørt fra kjæresten da hun våknet.

– Så da jeg kom hjem var det ikke så god stemning, sier han.

Drømmeeksperimentet ble for farlig

I serien utfører Wahl åtte ulike eksperimenter «med livet som innsats». Én av ideene måtte imidlertid forkastes underveis, og det var selve drømmeeksperimentet.

– Jeg hadde lyst til å plassere en kjempemagnet på et bord, legge hodet mitt oppå, og slippe en annen magnet snudd andre vei fra høyt oppe, slik at den bremses av magnetfeltet og stopper over hodet mitt, forteller Wahl til Skavlan mens publikumere humrer.

– Jeg tenkte på det lenge, men vi kunne ikke ha kontroll på risikoen.

Andreas Wahl gjester Skavlan, og forteller om drømmeeksperimentet som ikke ble noe av.

– RISIKOFYLT: Andreas Wahl forteller om selve drømmeeksperimentet som var for risikofylt til å gjennomføre.

Kulturstrøm

 • Dokumentar: Avijii

  Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Se dokumentaren her:

  Sv. dokumentar. Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Overskuddet gikk til et veldedig prosjekt, "House for Hunger".
 • Feirer 92 år med Shaggy og Kylie

  Britenes dronning Elizabeth markerer sin 92-årsdag med konsert i London lørdag kveld. På scenen står blant andre Sting, Tom Jones og Jamie Cullum. Også Kylie Minogue, Shaggy og Craig David skal opptre på dronningens bursdagsfest (NTB).

  Video Direkte fra parlamentet
  Foto: Nyhetsspiller