– Kasta seg ut i det med hud og hår

Stjernekamp-dommerne var imponerte over årets deltakere. Hvem som tar førsteplassen er de usikre på.

Stjernekamp-dommere første sending

DOMMERNE: Thomas Felberg og Mona B. Riise, med sjangerekspert Torgny Amdam.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

– Vi var litt nervøse før premieren i dag, sier dommere Thomas Felberg og Mona B. Riise til NRK.

Årets ti deltakere i Stjernekamp fikk prøvd seg på scena med norsk rock som kategori. Dommerne sier de var imponerte, men Riise synes også at noen var litt trygge i dag.

– Noen holdt litt igjen og har ikke tryggheten i kroppen ennå. Men det er greit, vi vet at det er første gang og at de har potensiale til å utvikle seg noe voldsomt, sier hun.

Vil ikke spå en vinner

Fra dommerbordet fortalte Felberg at han syntes Gunnhild Sundli sin versjon av Seigmen sin «Metropolis» var sterkest i kveld, mens Riise holdt en knapp med Kate Gulbrandsens cover av «Saturday Night» av Surferosa.

– Men det var magisk å se urkvinnen med urrøsten, Gunnhild, som var som en guddinne. Tenk at hun velger å komme tilbake som artist på scena og finne seg selv, sier Risse og legger til:

– Om Gunnhild fortsetter å være superstjerne og Kate gir like mye senere kan vi forvente å se dem lenge, selv om jeg ikke vil spå en vinner nå, sier hun, noe også Felberg synes er vanskelig.

– Jeg trenger et par runder til, sier han.

Mer personligheter enn før

Felberg sier at vi i år så gode rockevokalister, og at nivået på deltakerne er jevnt.

– Det er nesten dumt å si at alt var bra, men det var jo veldig gøy. Ingen glapp igjennom, sier han.

– Sammenlignet med tidligere år er det mye rufs og varierte personligheter som er med i år. Det er så tøft av kredrockeren Jonas å være med, og at Tomine tør å stå her når hun er midt i ilden med sin egen karriere, sier Riise.

– Hvem er gull og hvem er gråstein

Neste uke skal samtlige av de ti deltakerne synge country.

– Det viktigste der er historiefortellinga, om hjertesmerten du sitter med i baren når cowboyen kommer inn døra, sier Felberg smilende.

– Country er en mye mer nedstrippa, gjennomsiktig sjanger. Jeg tror det blir alvor da, og det blir avslørt hvem som er gull og hvem som er gråstein.

Stjernekamp permiere
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Kulturstrøm

  • Musikere støtter skolestreik

    Når skolebarn i dag streiker for klima over hele landet, får de støtte av unge artister. På Eidsvoll plass i Oslo spiller Urørt-artister som Johan Køber, Jon Olav og punkbandet Hudkreft for demonstrerende barn og unge i østlandsområdet. De sier til NRK P3 at engasjementet er viktig.

    Artisten Jon Olav
    Foto: Tom Øverlie/NRK P3
  • Får Vesaas Debutantpris

    Det er Lars Svisdal som har fått Debutantprisen for sin roman «Seg til inkjes» melder Gyldendal i en pressemelding. Svisdal har fått gode anmeldelser og boken omtales som begynnelsen på et viktig forfatterskap.