NRK Meny
Normal

– Kasta seg ut i det med hud og hår

Stjernekamp-dommerne var imponerte over årets deltakere. Hvem som tar førsteplassen er de usikre på.

Stjernekamp-dommere første sending

DOMMERNE: Thomas Felberg og Mona B. Riise, med sjangerekspert Torgny Amdam.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

– Vi var litt nervøse før premieren i dag, sier dommere Thomas Felberg og Mona B. Riise til NRK.

Årets ti deltakere i Stjernekamp fikk prøvd seg på scena med norsk rock som kategori. Dommerne sier de var imponerte, men Riise synes også at noen var litt trygge i dag.

– Noen holdt litt igjen og har ikke tryggheten i kroppen ennå. Men det er greit, vi vet at det er første gang og at de har potensiale til å utvikle seg noe voldsomt, sier hun.

Vil ikke spå en vinner

Fra dommerbordet fortalte Felberg at han syntes Gunnhild Sundli sin versjon av Seigmen sin «Metropolis» var sterkest i kveld, mens Riise holdt en knapp med Kate Gulbrandsens cover av «Saturday Night» av Surferosa.

– Men det var magisk å se urkvinnen med urrøsten, Gunnhild, som var som en guddinne. Tenk at hun velger å komme tilbake som artist på scena og finne seg selv, sier Risse og legger til:

– Om Gunnhild fortsetter å være superstjerne og Kate gir like mye senere kan vi forvente å se dem lenge, selv om jeg ikke vil spå en vinner nå, sier hun, noe også Felberg synes er vanskelig.

– Jeg trenger et par runder til, sier han.

Mer personligheter enn før

Felberg sier at vi i år så gode rockevokalister, og at nivået på deltakerne er jevnt.

– Det er nesten dumt å si at alt var bra, men det var jo veldig gøy. Ingen glapp igjennom, sier han.

– Sammenlignet med tidligere år er det mye rufs og varierte personligheter som er med i år. Det er så tøft av kredrockeren Jonas å være med, og at Tomine tør å stå her når hun er midt i ilden med sin egen karriere, sier Riise.

– Hvem er gull og hvem er gråstein

Neste uke skal samtlige av de ti deltakerne synge country.

– Det viktigste der er historiefortellinga, om hjertesmerten du sitter med i baren når cowboyen kommer inn døra, sier Felberg smilende.

– Country er en mye mer nedstrippa, gjennomsiktig sjanger. Jeg tror det blir alvor da, og det blir avslørt hvem som er gull og hvem som er gråstein.

Stjernekamp permiere

Kulturstrøm

 • Dokumentar: Avijii

  Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Se dokumentaren her:

  Sv. dokumentar. Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Overskuddet gikk til et veldedig prosjekt, "House for Hunger".
 • Feirer 92 år med Shaggy og Kylie

  Britenes dronning Elizabeth markerer sin 92-årsdag med konsert i London lørdag kveld. På scenen står blant andre Sting, Tom Jones og Jamie Cullum. Også Kylie Minogue, Shaggy og Craig David skal opptre på dronningens bursdagsfest (NTB).

  Video Direkte fra parlamentet
  Foto: Nyhetsspiller