NRK Meny
Normal

– Kasta seg ut i det med hud og hår

Stjernekamp-dommerne var imponerte over årets deltakere. Hvem som tar førsteplassen er de usikre på.

Stjernekamp-dommere første sending

DOMMERNE: Thomas Felberg og Mona B. Riise, med sjangerekspert Torgny Amdam.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

– Vi var litt nervøse før premieren i dag, sier dommere Thomas Felberg og Mona B. Riise til NRK.

Årets ti deltakere i Stjernekamp fikk prøvd seg på scena med norsk rock som kategori. Dommerne sier de var imponerte, men Riise synes også at noen var litt trygge i dag.

– Noen holdt litt igjen og har ikke tryggheten i kroppen ennå. Men det er greit, vi vet at det er første gang og at de har potensiale til å utvikle seg noe voldsomt, sier hun.

Vil ikke spå en vinner

Fra dommerbordet fortalte Felberg at han syntes Gunnhild Sundli sin versjon av Seigmen sin «Metropolis» var sterkest i kveld, mens Riise holdt en knapp med Kate Gulbrandsens cover av «Saturday Night» av Surferosa.

– Men det var magisk å se urkvinnen med urrøsten, Gunnhild, som var som en guddinne. Tenk at hun velger å komme tilbake som artist på scena og finne seg selv, sier Risse og legger til:

– Om Gunnhild fortsetter å være superstjerne og Kate gir like mye senere kan vi forvente å se dem lenge, selv om jeg ikke vil spå en vinner nå, sier hun, noe også Felberg synes er vanskelig.

– Jeg trenger et par runder til, sier han.

Mer personligheter enn før

Felberg sier at vi i år så gode rockevokalister, og at nivået på deltakerne er jevnt.

– Det er nesten dumt å si at alt var bra, men det var jo veldig gøy. Ingen glapp igjennom, sier han.

– Sammenlignet med tidligere år er det mye rufs og varierte personligheter som er med i år. Det er så tøft av kredrockeren Jonas å være med, og at Tomine tør å stå her når hun er midt i ilden med sin egen karriere, sier Riise.

– Hvem er gull og hvem er gråstein

Neste uke skal samtlige av de ti deltakerne synge country.

– Det viktigste der er historiefortellinga, om hjertesmerten du sitter med i baren når cowboyen kommer inn døra, sier Felberg smilende.

– Country er en mye mer nedstrippa, gjennomsiktig sjanger. Jeg tror det blir alvor da, og det blir avslørt hvem som er gull og hvem som er gråstein.

Stjernekamp permiere
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Kulturstrøm

  • Baron Cohen ute i hardt vêr igjen

    Fleire amerikanarar vuderer å saksøke komikaren Sacha Baron Cohen for å ha lurt dei i den nyaste TV-serien sin «Who is America». Ein av dei er republikanaren Jason Spencer som sa opp jobben sin i Representanenes hus etter at Cohen fekk han til å banne og blotte rompa si i serien. Juridiske ekspertar som NY Times har snakka med meiner saksøkarane har lite å stille opp med, og at Cohen har sikra seg mot søksmål gjennom kontraktene dei medverkande har skrive under på.

  • Rihanna-dokumentar kjem i haust

    Allereie i 2015 kom nyheita om at Peter Bergs dokumentar om Rihanna var på veg. No seier regissøren at filmen er like rundt hjørnet, og at han mest truleg kjem ut innan to månadar, melder Rolling Stone. Berg har tidlegare sagt at filmen kjem til å bli eit usminka portrett av Rihannas liv på same måte som dokumentaren «Don't look back» var om Bob Dylan i 1967.

    TELEVISION-MTV/VMA
    Foto: Danny Moloshok / Reuters