Hopp til innhold

– Kanye West forlater Spotify

Ifølge den svenske nettsiden skal et titalls artister være i ferd med å fjerne musikken sin fra Spotify til fordel for Jay Zs nyinnkjøpte strømmetjeneste.

Kanye West på Grammy

ONLY ONE: Artisten Kanye West kommer til å lansere den nye musikken sin på Tidal før Spotify.

Foto: ROBYN BECK / Afp

Ifølge bransjenettstedet Breakit er Kanye West, Madonna og Daft Punk noen av artistene som kommer til å slutte å slippe ny musikk på Spotify.

De kommer i stedet til å gå over til Jay-Zs nyervervelse Tidal.

For Spotify-brukere betyr det at de ikke får hørt ny musikk fra for eksempel Kanye West før flere måneder etter at den blir sluppet på Tidal.

Ifølge Breakit skal «et titalls store artister» være klar til å bytte streaminglag.

Flere tungvektere har vist sin støtte til Tidal ved å skifte profilbilde på Facbook og Twitter, til en turkisfargen som er Tidals varemerke.

Rihanna og Jack White er blant artistene som har gjort dette.

Tidal tilbyr musikkstrømming i høyere lydkvalitet enn Spotify for 19,99 dollar (160 kroner), i tillegg til musikkvideoer. Tjenesten kommer til å bli tilgjengelig for nordmenn i løpet av første kvartal av 2015.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Se Kanye West spille den nye «All Day» under Brit Awards.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.