Hopp til innhold

– Kanskje Rune er gravid?

Da Rune Breili i «Den store reisen» prøvde å fortelle namalene at han hadde vondt i magen, lurte mennene på om han kanskje hadde ligget for tett inntil dem og blitt gravid.

Rune Breili, Den store reisen

Rune Breili får en urtemedisin av namalene som skal hjelpe mot magesmerter.

Foto: Strix/NRK

Familiefaren fra Hvasser i Vestfold fikk noen vanskelige dager midtveis i oppholdet på Vanuatu. I 2-3 dager slet han med diaré og magevondt som også holdt ham våken om nettene.

I kveldens episode av «Den store reisen» kan vi se hvordan han til slutt bestemmer seg for å spørre namalene om hjelp. Først tuller de med at 46-åringen kanskje er gravid, så forklarer medisinmannen at smerter på venstre side av magen tyder på matforgiftning.

Les også: Ble spyttet på av medisinmannen

Nett-TV: Se de tidligere sendte episodene av «Den store reisen» her

Den store reisen

Dette var miksturen Rune drakk i håp om å få lindret magesmertene.

Foto: Strix/NRK

Skikkelig vondt

– De hadde tydeligvis så god kjennskap til kroppens reaksjoner, at de kunne skille forskjellige typer magevondt, forteller Rune Breili til NRK.no.

Medisinmannen tok deretter med seg kona Tove ut i jungelen, og viste henne hvilke urter som kunne lindre magesmertene. Disse ble så blandet sammen til en sølebrunfarget mikstur.

– Jeg var helt klart skeptisk til å drikke det. Det var en bitter, ekkel sak som smakte skikkelig vondt, minnes Rune.

Les også: Hamerne vil gifte bort Malin (13)

Han var også inne på tanken at urteblandingen ikke nødvendigvis gjorde ting bedre, men var på det tidspunktet villig til å prøve det meste.

– Jeg var redd det bare skulle gjøre ting verre, men hva gjør man ikke for å bli frisk? De bruker jo selv dette som medisin, så da burde det virke på meg også, forteller familiefaren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tove Breili, Den store reisen

Tove Breili var med da namalene lagde medisinen som skulle lindre magesmertene hos ektemannen.

Foto: Strix/NRK

Rita angrer

Om det hjalp, kan du se i kveldens episode av «Den store reisen», som sendes på NRK1 klokken 21.25.

Les også: Rune gikk ned 13 kilo på 3 uker

Da kan du også se at Rita Wold angrer etter sinneutbruddet hun hadde hos namalene forrige uke. Ikke bare brukte hun opp stammens vann for å vaske håret, i løpet av natten har et kraftig regnvær fått brønnen til å rase sammen, så hamerne og den norske familien må ut og lete etter vann på nytt.

I Gobiørkenen får familien Walbeck gaver fra nomadene, og stemningen blir opphetet når noen prøver å jukse i spill.

Les også: Det store kultursjokket

Kulturstrøm

 • Tupac-mistenkt siktet for drap

  Politiet i Las Vegas har arrestert en mann mistenkt i drapssaken etter at Tupac ble skutt og drept i 1996, melder nyhetsbyrået Associated Press. Han er siktet for drapet.

  Mannen har selv innrømmet i intervjuer og i en egen selvbiografi fra 2019 at han var i bilen da skuddvekslingen skjedde, skriver NTB.

  Tupac var bare 25 år da han døde.

  Tupac Shakur var også kjent som 2Pac og etter hvert Makaveli – og solgte over 80 millioner album på den tida da folk kjøpte fysiske plater.

  Han var involvert i flere skyteepisoder og var en del av konflikten mellom rapperne på øst- og vestkysten av USA.

  Tupac
  Foto: AP / NTB