Hopp til innhold

– Kanskje Rune er gravid?

Da Rune Breili i «Den store reisen» prøvde å fortelle namalene at han hadde vondt i magen, lurte mennene på om han kanskje hadde ligget for tett inntil dem og blitt gravid.

Rune Breili, Den store reisen

Rune Breili får en urtemedisin av namalene som skal hjelpe mot magesmerter.

Foto: Strix/NRK

Familiefaren fra Hvasser i Vestfold fikk noen vanskelige dager midtveis i oppholdet på Vanuatu. I 2-3 dager slet han med diaré og magevondt som også holdt ham våken om nettene.

I kveldens episode av «Den store reisen» kan vi se hvordan han til slutt bestemmer seg for å spørre namalene om hjelp. Først tuller de med at 46-åringen kanskje er gravid, så forklarer medisinmannen at smerter på venstre side av magen tyder på matforgiftning.

Les også: Ble spyttet på av medisinmannen

Nett-TV: Se de tidligere sendte episodene av «Den store reisen» her

Den store reisen

Dette var miksturen Rune drakk i håp om å få lindret magesmertene.

Foto: Strix/NRK

Skikkelig vondt

– De hadde tydeligvis så god kjennskap til kroppens reaksjoner, at de kunne skille forskjellige typer magevondt, forteller Rune Breili til NRK.no.

Medisinmannen tok deretter med seg kona Tove ut i jungelen, og viste henne hvilke urter som kunne lindre magesmertene. Disse ble så blandet sammen til en sølebrunfarget mikstur.

– Jeg var helt klart skeptisk til å drikke det. Det var en bitter, ekkel sak som smakte skikkelig vondt, minnes Rune.

Les også: Hamerne vil gifte bort Malin (13)

Han var også inne på tanken at urteblandingen ikke nødvendigvis gjorde ting bedre, men var på det tidspunktet villig til å prøve det meste.

– Jeg var redd det bare skulle gjøre ting verre, men hva gjør man ikke for å bli frisk? De bruker jo selv dette som medisin, så da burde det virke på meg også, forteller familiefaren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tove Breili, Den store reisen

Tove Breili var med da namalene lagde medisinen som skulle lindre magesmertene hos ektemannen.

Foto: Strix/NRK

Rita angrer

Om det hjalp, kan du se i kveldens episode av «Den store reisen», som sendes på NRK1 klokken 21.25.

Les også: Rune gikk ned 13 kilo på 3 uker

Da kan du også se at Rita Wold angrer etter sinneutbruddet hun hadde hos namalene forrige uke. Ikke bare brukte hun opp stammens vann for å vaske håret, i løpet av natten har et kraftig regnvær fått brønnen til å rase sammen, så hamerne og den norske familien må ut og lete etter vann på nytt.

I Gobiørkenen får familien Walbeck gaver fra nomadene, og stemningen blir opphetet når noen prøver å jukse i spill.

Les også: Det store kultursjokket

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)