NRK Meny
Normal

– Kanskje hun banner på engelsk

Mørland og Debrah Scarlett er mer opptatt av prestasjon enn plassering i årets Eurovision Song Contest. Hvis de vinner, tror Mørland duettpartneren kan banne igjen.

Intervju med de norske deltagerne før konkurransen i Wien.

Kjetil Mørland og Debrah Scarlett, eller Joanna Deborah Bussinger som hun egentlig heter, forbereder seg i disse dager til semifinalen i Eurovision Song Contest.

«A Monster Like Me» er en av forhåndsfavorittene hos flere europeiske bettingselskaper, men den norske duoen er ikke så opptatt av å vinne konkurransen.

– Vi er mer opptatt av å gjøre en bra jobb og å få det til musikalsk. På den scenen kan vi oppleve noe helt magisk og for min den er det en «once in a lifetime experience».

Dere har ikke høye forventninger til resultatet?

– Det hadde vært kjekt å havne blant topp-ti. Det hadde vært veldig kult, sier Debrah Scarlett.

Tror de kan skille seg ut

Før de er i nærheten av en topp-ti-plassering, må de gå videre fra semifinalen. Selv om «A Monster Like Me» er en ballade, tror Mørland har gode muligheter til å gå videre.

– Selv om vi synger en ballade, så er det ikke en tradisjonell ballade. Så jeg tror den kan skille seg ut hvis vi gjør ting riktig på scenen.

I semifinalen møter de bidragene til de andre nordiske landene, deriblant den svenske forhåndsfavoritten Måns Zelmerlöw. Svensken har uttalt at han liker det norske bidraget, men SVTs ekspertpanel er uenig og ga «A Monster Like Me» slakt forrige uke.

– Jeg syns det var litt merkelig. Det er nesten litt humoristisk at det blir en krig mellom Norge og Sverige, sier Kjetil Mørland.

Utelukker ikke banning

Under seiersintervjuet etter den norske MGP-finalen bannet Debrah Scarlett på direkten. Det førte til klager til Kringkastingsrådet og Ole Ivars-bassist William Kristoffersen kalte det «et lavmål».

Hvis de går av med seieren i Wien, kan det hende det kommer en engelsk variant av «fy faen».

– Kanskje hun banner på engelsk, sier Mørland.

– Nei, det gjør jeg sikkert ikke, svarer Scarlett.

Mørland & Debrah Scarlett vant kveldens MGP-finale med «A Monster Like Me».
Kjetil Mørland og Debrah Scarlett gjør seg klar til ESC-finalen i Wien om halvannen uke.

Kulturstrøm

 • Sterkt om Nina Simone

  Nosizwe Baqwa gjør en sterk tolkning av Nina Simones dramatiske liv i forestillingen «I am Nina», som har gått i flere runder på Nordic Black Theatre i Oslo. Nå sist under Oslo jazzfestival. Her er hun hos oss i NRK og legger igjen en musikalsk perle til oss alle.

 • Aurora i svært god form.

  Lekenheten og bruken av hele Auroras feilfrie vokalspekter gjør «Forgotten Love» til et mer definerende og fascinerende «comeback» enn forrige singel, mener P3s anmelder. Terningkast 5.

  Aurora
  Foto: Ketil Mosnes
 • Dansk nasjonalpoet er død

  Benny Andersen er i Norge er mest kjent for sitt samarbeid med sangeren Povl Dissing. Deres vise «Svantes lykkelige dag (om lidt er kaffen klar)» var en monsterhit i Norge. Benny Andersen fikk sitt folkelige gjennombrudd med diktsamlingen og platen Svantes viser i 1972. Han er en høyt elsket nasjonalskald, og utgivelsen av hans samlede dikt i 1998 slo alle rekorder for diktutgivelser. (NTB)

  Benny Andersen er død.
  Foto: Liselotte Sabroe/ritzau Scanpix / NTB scanpix