– Jon Øigarden er en god psykopat

Erlend og Steinjo bruker lasergitarer i kampen mot psykopaten Jon Øigarden i den kjendistunge serien «Påpp & Råkk».

Video Erlend og Steinjo

I den elleville glamrockvideoen kan vi se duoen jakte på Øigarden med lasergitarer og hooverboards.

– Jon er en ypperlig psykopat, dessuten er han en av Norges aller beste skuespillere, så det var stort å han han med i «Påpp & Råkk», forklarer Steinjo som bakgrunn for Jon Øigardens opptreden.

Trekantdrama med tre menn

Øigarden spiller Steinjos hemmelige bandkollega som senere viser sterke psykopatiske trekk.

– Dette er et klassisk trekantdrama, men i stedet for et kjæresteforhold er det mitt og Erlends vennskap som settes på prøve, forteller Steinjo til NRK.no.

– I episoden har jeg gått litt lei av Erlend og funnet meg en fyr ved navn Ivo som jeg har startet et nytt band sammen med. Men senere viser det seg at han rett og slett er gal, så jeg må til slutt få hjelp av Erlend til å ta ham.

Kjendistung serie

Klippet er hentet fra episode fire i «Påpp & Råkk» og den lille platebutikken til Erlend og Steinjo blir godt besøkt av norske kjendiser.

Så langt har popstjernen Cleeve (Nicolai Cleve Broch) vært innom på platesignering og en lang rekke kjente fjes kommer til å dukke opp i butikken i ukene som kommer.

Se Atle Antonsen som den onde Overlord:

Video Påpp&Råkk: Atle Antonsen som besatt mann

Se Jenny Skavlan i ny pizzareklame:

Video Frøken Pizzaland

Påpp & Råkk sendes på NRK3, onsdager klokken 22.30.

Kulturstrøm

 • «Ny» tegning av Van Gogh oppdaget

  En blyanttegning av en eldre mann, som sitter med hode i hendene, har blitt identifisert som et verk av Vincent van Gogh, skriver The Guardian.Tegningen har vært i privat eierskap siden 1910, og vises nå frem på et museum i Amsterdam. Seniorforsker ved Van Gogh museet i Amsterdam sier det er en spektakulær oppdagelse fra den tiden kunstneren bodde i Haag. Tegningen er datert tilbake til slutten av 1882, da Van Gogh var 29 år og to år ut i karrieren som kunstner.

  Blyanttegning av en eldre mann som sitter bøyd med hode i hendene. Tegnet av Van Gogh i 1882.
  Foto: Peter Dejong / AP
 • Tapte søksmål mot Oslo-Filharmonien

  Rettsorganisasjonen TONO saksøkte Oslo-Filharmonien (OFO) for 1,8 millionar kroner fordi dei meiner Filharmonien har betalt for lite for framføring av musikk dei siste åra.

  Kravet nådde ikkje fram. TONO tapte på alle punkt i Oslo tingrett og er i tillegg dømd til å betale OFO sine sakskostnader på drygt 1,1 millionar krone.

  Oslo Filharmonien
  Foto: CF Wesenberg