– Jon Øigarden er en god psykopat

Erlend og Steinjo bruker lasergitarer i kampen mot psykopaten Jon Øigarden i den kjendistunge serien «Påpp & Råkk».

Video Erlend og Steinjo

I den elleville glamrockvideoen kan vi se duoen jakte på Øigarden med lasergitarer og hooverboards.

– Jon er en ypperlig psykopat, dessuten er han en av Norges aller beste skuespillere, så det var stort å han han med i «Påpp & Råkk», forklarer Steinjo som bakgrunn for Jon Øigardens opptreden.

Trekantdrama med tre menn

Øigarden spiller Steinjos hemmelige bandkollega som senere viser sterke psykopatiske trekk.

– Dette er et klassisk trekantdrama, men i stedet for et kjæresteforhold er det mitt og Erlends vennskap som settes på prøve, forteller Steinjo til NRK.no.

– I episoden har jeg gått litt lei av Erlend og funnet meg en fyr ved navn Ivo som jeg har startet et nytt band sammen med. Men senere viser det seg at han rett og slett er gal, så jeg må til slutt få hjelp av Erlend til å ta ham.

Kjendistung serie

Klippet er hentet fra episode fire i «Påpp & Råkk» og den lille platebutikken til Erlend og Steinjo blir godt besøkt av norske kjendiser.

Så langt har popstjernen Cleeve (Nicolai Cleve Broch) vært innom på platesignering og en lang rekke kjente fjes kommer til å dukke opp i butikken i ukene som kommer.

Se Atle Antonsen som den onde Overlord:

Video Påpp&Råkk: Atle Antonsen som besatt mann

Se Jenny Skavlan i ny pizzareklame:

Video Frøken Pizzaland

Påpp & Råkk sendes på NRK3, onsdager klokken 22.30.

Kulturstrøm

 • Knausgård inspirert av «Twin Peaks»

  Karl Ove Knausgård er i Norge for å promotere sine nye roman «Ulvene fra evighetens skog». – Jeg er nok inspirert av Twin Peaks. Jeg har ikke tenkt på det før, men den gjorde et utrolig inntrykk på meg. Der var det noe mystisk som hendte i et realistisk univers, sier han til NRK.

 • Humørfylt og bloddryppende grøss

  Den nye tv-serien om skrekkdukken «Chucky» dukker opp på C More og TV 2 Play fra 31. oktober. Sigurd Vik i Filmpolitiet har sett de tre første episodene og synes «Chucky» fungerer godt i serieform. Terningkast 4.

  Brad Dourif sprudler som den snerrende stemmen til den velkjente seriemorderdukken Chucky. Denne gangen er det 14 år gamle retrokunstneren Jake Wheeler (Zackary Arthur) som er så uheldig å bli Chuckys nye bestevenn.
  Foto: C More
 • Solistprisen til Amalie Stalheim

  Cellist Amalie Stalheim (28) er vinnar av Den norske solistpris 2021.

  – Stalheim er midt inne i ein rakettkarriere som vekkjer oppsikt i Norden og internasjonalt. Amalie Stalheim har eit uvanlig breitt og interessant repertoar, der rykande ferske cellokonsertar og standardrepertoaret inngår like naturleg, seier Peter Herresthal, styreleiar i Den norske solistpris.

  Prisen består av 100 000 kroner, og dessutan to prestisjefylte konsertoppdrag: Eigen konsert under Festspillene i Bergen 2022 og eit solistoppdrag saman med Bergen Filharmoniske Orkester 18. november i år. Konserten vert sendt i Hovedscenen på NRK2. I tillegg til Stalheim var fløytist Ingrid Søfteland Neset og fiolinist Miriam Helms Ålien nominerte til solistprisen.