NRK Meny
Normal

– Jon Øigarden er en god psykopat

Erlend og Steinjo bruker lasergitarer i kampen mot psykopaten Jon Øigarden i den kjendistunge serien «Påpp & Råkk».

Video Erlend og Steinjo

I den elleville glamrockvideoen kan vi se duoen jakte på Øigarden med lasergitarer og hooverboards.

– Jon er en ypperlig psykopat, dessuten er han en av Norges aller beste skuespillere, så det var stort å han han med i «Påpp & Råkk», forklarer Steinjo som bakgrunn for Jon Øigardens opptreden.

Trekantdrama med tre menn

Øigarden spiller Steinjos hemmelige bandkollega som senere viser sterke psykopatiske trekk.

– Dette er et klassisk trekantdrama, men i stedet for et kjæresteforhold er det mitt og Erlends vennskap som settes på prøve, forteller Steinjo til NRK.no.

– I episoden har jeg gått litt lei av Erlend og funnet meg en fyr ved navn Ivo som jeg har startet et nytt band sammen med. Men senere viser det seg at han rett og slett er gal, så jeg må til slutt få hjelp av Erlend til å ta ham.

Kjendistung serie

Klippet er hentet fra episode fire i «Påpp & Råkk» og den lille platebutikken til Erlend og Steinjo blir godt besøkt av norske kjendiser.

Så langt har popstjernen Cleeve (Nicolai Cleve Broch) vært innom på platesignering og en lang rekke kjente fjes kommer til å dukke opp i butikken i ukene som kommer.

Se Atle Antonsen som den onde Overlord:

Video Påpp&Råkk: Atle Antonsen som besatt mann

Se Jenny Skavlan i ny pizzareklame:

Video Frøken Pizzaland

Påpp & Råkk sendes på NRK3, onsdager klokken 22.30.

Kulturstrøm

 • Populær 50 år etter sin død

  Charlotte Wankel er gjenstand for mye interesse, 50 år etter sin død. Hvem var hun, en av våre mest fremtredende moderne kunstnere? Radiomagasinet Studio 2 er på saken.

  Visste du at Norge akkurat nå er dypt inne i en snøkrabbe-krig? EU og norske myndigheter er rykende uenige om hvem som skal få fiske snøkrabber på Svalbard og ikke minst hvor mye de skal fiske. Nå skjerper EU kravene etter instruks fra sin egen fiskerikomité. ** I sommer har Aftenposten avslørt en rekke tilfeller der eksamenssensorer i høyere utdanning har satt karakterer som fremstår som helt tilfeldige. Nå mener Extrastiftelsen at tildelingen av forskningsmidler også foregår på svært tilfeldige måter. ** Lenge har vi trodd at det kun var menn som reiste til Paris for å lære malerkunst av Henri Matisse. Nå viser det seg at også den kvinnelige kunstneren Charlotte Wankel var elev hos den franske mesteren. 50 år etter sin død er hun endelig i ferd med å få sin anerkjennelse. ** Turkmenistans president Gurbanguly Berdymukhamedov – bedre kjent som Arkadag har blant annet forbudt sorte biler, badetøy, neglelakk og hårfarge. Men hvem er han? ** Vi fortsetter vår serie om musikken som kanskje litt ufrivillig har blitt sommerhits. I dag handler det om ABBA-låta "Our Last Summer". ** Netflix-serien "Orange is the new black" handler om rikmannsdattera Piper Chapman som plutselig havner i fengsel og alle de rare menneskene hun møter innenfor murene. Nå er sjette sesong her og vi anmelder.
 • Fotball-VM ble radiosuksess

  Lytterne har strømmet til den digitale radiokanalen NRK Sport under fotball-VM.

  – Oppsiktsvekkende gode tall. Vi har vært helt oppe i 28 prosent markedsandel på den mest hørte kampen (kvartfinalen Russland–Kroatia), sier fungerende mediedirektør i NRK, Arne Helsingen (NTB).

 • Mange feil i «World of Warcraft»

  Den nye versjonen av «World of Warcraft» som blei lansert denne veka var langt frå feilfri, melder VG. Fleire programfeil fører til at spelarar slit med å kome seg forbi fiendane; dei er rett og slett for gode til å slåst. Selskapet bak, Blizzard, forsikrar om at dei fiksar fleire hundre programvarefeil per dag.

  Gutt spiller World of Warcraft
  Foto: NIGEL TREBLIN / AFP