– Jobs var verdens verste sjef

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

I dag kommer den mye omtalte biografien om Steve Jobs. – Han kunne være verdens verste sjef, sier forfatteren.

I dag lanseres den autoriserte biografien «Steve Jobs» om Apple-gründeren, som døde 5. oktober i år av kreft i bukspyttkjertelen.

Walter Isaacson

Steve Jobs-biograf Walter Isaacson.

Foto: John Bazemore / Scanpix/AP

I et intervju med nyhetsprogrammet «60 Minutes» på tv-kanalen CBS i går snakket biograf Walter Isaacson ut om sitt inntrykk av Jobs.

– Han var ikke varm og kosete. Han var ikke verdens beste sjef. Han var heller verdens verste sjef, og kunne være veldig, veldig slem mot folk til tider, sa Isaacson ifølge Reuters.

Del en av intervjuet med «60 Minutes» ser du i videovinduet over. Se del to her:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Ville lage et fjernsyn

Steve Jobs biografi

Boka om Apple-gründer Steve Jobs kommer i dag.

Foto: Scanpix

Ifølge Isaacson elsket Jobs å diskutere, og han var komfortabel med sin ærlige og brutale stil.

– Det er prisen man må betale for å være i rommet med meg. Vi er ærlige mot hverandre. Alle vet de kan si til meg at jeg er full av dritt, akkurat som jeg kan si det samme til dem, sa Jobs til Isaacson.

Gjennom oppfinnelser som Macintosh-datamaskinene, Ipod og Iphone gjorde Steve Jobs teknologi tilgjengelig for folk flest.

Jobs hadde planer om flere produkter, fortalte biograf Isaacson i «60 Minutes».

– Han hadde lyst til å lage et fjernsynsapparat som var enkelt i bruk. Men han måtte bruke mer tid på familien sin i stedet, sa han om Jobs' siste to og et halvt år.

– Håpet på en gud

Isaacson har skrevet boka etter å ha gjennomført over 40 intervjuer med Steve Jobs. Biografen hadde sitt siste møte med Jobs i midten av august i år.

Da sa Apple-grunnleggeren at han håpet det fantes en gud.

– Helt siden jeg fikk kreftdiagnosen har jeg tenkt mer på gud. Jeg tar meg selv i å tro litt mer. Kanskje det er fordi jeg ønsker et liv etter døden, at alt ikke bare forsvinner i det øyeblikket du dør, er Steve Jobs sitert på i Isaacsons bok.

– Etter han hadde sagt det tok han en pause, og sa «av og til tror jeg døden er som en av-på-bryter. Klikk og du er borte», sa Isaacson i «60 Minutes» og fortsatte:

– Han tok en ny pause, og la til «det er derfor jeg ikke liker å sette en av-på-bryter på Apple-produkter».

LES OGSÅ:

Video Apple-gründer Steve Jobs er død

VIDEO: Apple-gründer Steve Jobs døde 6. oktober. Se Dagsrevyens reportasje.

Kulturstrøm

 • Sterk fransk åpningshelg

  Filmen Verdens verste menneske er allerede sett av 53.000 i Frankrike etter at den hadde kinopremiere der i forrige uke. Samtidig har den rundet 32.000 besøkende på norske kinoer.

  – Dette er herlige tall og enda bedre enn vi hadde forestilt oss! Folk vil på kino, og fortsatt se kvalitetsfilmer, det er gode nyheter for alle, ikke minst norsk film. At filmen også åpnet knallbra i Frankrike, gjør gleden ekstra stor, sier produsent Thomas Robsahm i en pressemelding.

 • Europeisk pris til norsk film

  Den NRK-sendte dokumentaren «Tro kan flytte fjell» vant i helga Prix Europa Iris Award. Filmen, som er produsert av Medieoperatørene, ble utpekt til den beste europeiske TV-produksjonen om kulturelt mangfold i 2021. Filmen handler om gresk-ortodokse nonner som dukker opp i den lille bygda Valldal for å bygge et majestetisk kloster. Ordføreren er begeistret, men bygdefolket er splittet.

  Gresk-ortodokse nonner dukker opp i den lille bygda Valldal for å bygge et majestetisk kloster. Ordføreren er begeistret, men bygdefolket er splittet.
 • Sele får Språkrådets språkpris

  Forfatteren Katrine Sele tildeles prisen for sitt skarpe innblikk i de store politiske spørsmålene, og for tilstedeværelsen i livene til menneskene i bøkene. – Det får meg til å tenke at stemmen min har blitt hørt, sier forfatteren.