NRK Meny
Normal

– Jeg var blå fra topp til tå

Jan Åge Fjørtoft gikk ut av «Mesternes Mester».

Denne uken fikk deltagerne blant annet bryne seg på Prins Alberts bob-bane like ved Monaco

– SPEKTAKULÆRT FALL: Det holdt på å gå galt for Jan Åge Fjørtoft og Bjørn Maaseide i ukas bob-øvelse.

Strekken han pådro seg i forrige episode var ikke noe han bekymret seg for. Derimot holder det på å gå ordentlig galt under bob-øvelsen, på banen til Prins Albert, når Fjørtoft bråbremser kjøretøyet og nesten stuper ut.

Mesternes Mester

Femte mann ut: Jan Åge Fjørtoft syntes han gikk ut på rettferdig vis av «Mesternes Mester», og at han føler de har fått lagd et godt program for seerne og seg selv.

Foto: Roy Darvik

– Jeg hadde et spektakulært fall, og ble blå fra topp til tå. At det gikk bra er et mysterium, sier han lattermildt, og legger til:

– Den ene produsenten kastet seg nesten rundt halsen min etterpå, og sa «det kommer til å bli så fantastiske bilder».

– Skjønte jeg var sjanseløs

Etter Anne Jahren røk ut forrige runde, var ukas tema lagmoral, og konkurransene ledet de seks gjenværende deltakerne lagvis gjennom svømmestafett, bob og 5000-meterløp.

– Da vi skulle løpe i 30 varmegrader i 3000-meters høyde, skjønte jeg at jeg var sjanseløs, sier Fjørtoft til NRK.

Forventet tøff nattest

Fjørtoft havnet nederst på resultatlista og utfordret også tidligere fotballspiller Ragnhild Gulbrandsen, som valgte balanse-øvelsen der de stod på en fot på en påle. Han regnet med at det kom til å bli tøft, men var klar på at han ville gjøre et poeng ut av å velge henne som motstander.

Artikkelen fortsetter under videoen

Seks deltagere skal snart bli til fem i Mesternes Mester.

TESTET BALANSEN: Jan Åge Fjørtoft valgte Ragnhild Gulbrandsen som duellant i nattesten. Det gikk ikke i hans favør.

– Jeg følte at vi var nesten like gode, og samtidig at det var fair å ta en« battle of the sexes» i fotball, forteller han, og sier at han ble slått ut av konkurransen på rettferdig vis.

Overrasket over kroppsprestasjonen

Dagen derpå syntes han det var rart og føltes tomt å ikke våkne opp i huset med de resterende deltakerne. Fjørtoft understreker imidlertid at opplevelsene i Monaco har vært «fantastiske», og at han ikke brydde seg om hvilken plassering han skulle få.

– Om jeg kom på femte, sjette eller sjuende var aldri viktig for meg, så lenge jeg ikke gikk ut først. Det fikk jeg nemlig ikke lov til av min datter, sier han.

Etter å ha sjekket inn på det han selv kaller «Losers hotel», møtte Fjørtoft hans romkamerater og crew, og syklet i San Remo med Dag Erik Pedersen.

Alder og kropp, tatt i betraktning, er han dessuten overrasket over hvor lenge han klarte å være med.

– Og dèt med en kropp som ikke hadde kommet gjennom EU-kontroll, sier Fjørtoft og ler.

Kulturstrøm

 • Freder den amerikanske ambassaden

  Riksantikvaren besluttet onsdag å frede den trekantede bygningen i Oslo sentrum som tidligere var USAs ambassade. Den regnes for å være et sentralt verk av den verdenskjente finsk-amerikanske arkitekten Eero Saarinen, opplyser Riksantikvaren i en pressemelding.

  Den amerikanske ambassade
  Foto: norway.usembassy.gov
 • – Jobbet med Beyoncé og Jay-Z

  Den norske produsenten, artisten og låtskriveren Fredrik William Ball, bedre kjent som Fred Ball, forteller at han har bidratt til tre av låtene på det nye albumet til Beyoncé Knowles og Jay-Z. Paret slapp albummet lørdag, og fredrikstadmannen Ball melder på sin instagramkonto at han klyper seg i armen over at han har jobbet med de to. Ball ga ut soloalbummet Pleasure i 2003 og har senere jobbet både med egen musikk og produsert for blant andre Bertine Zetlitz, Brett Anderson, Jarle Bernhoft, KT Tunstall og Sophie Ellis-Bextor.

  Laster Instagram-innhold
 • Michael Jackson på Broadway

  En musikal inspirert av livet til Michael Jackson og med sanger fra hans rikholdige katalog åpner på Broadway i 2020. Musikalens handling skal føres i pennen av Lynn Nottage, kjent for å skildre marginaliserte mennesker. Nå gyver hun løs på Michael Jacksons liv, sammen med regissøren og koreografen Christopher Wheeldon. (NTB)

  Michael Jackson
  Foto: Nyhetsspiller

Flere kulturnyheter