NRK Meny
Normal

– Jeg skal finne meg en bod å rydde i

Når Nytt på nytt ruller over skjermene i kveld, har programlederen tenkt å finne seg noe annet å gjøre. Kanskje kaster han et halvt øye på programmet. Han debuterte under opptak i går, og forventninger er høye.

Mange ble skremt av Donald Trumps pressekonferanse. Nytt på nytt-gjengen setter ord på følelsene.

NYTT PÅ NYTT: Panelet snakker ut om hva de tenkte da de så Donald Trumps første pressekonferanse på lenge,

Bård Tufte Johansen har folkets støtte. Det er i alle fall inntrykket etter et knippe uttalelser som Nitimen hadde samlet da Bård Tufte Johansen var gjest der i dag.

Hovedpersonen selv synes folk er snille, men han vet godt at han henvender seg til et kresent publikum.

– Ikke den rette å spørre

Hvordan opptaket gikk, klarer han ikke helt å bedømme. Men en tekstmelding fra forgjengeren betydde mye.

Lykke til! Dette blir bra! Deilig å ha fri på en torsdag!

Melding fra Jon Almaas til Bård Tufte Johansen

– Man blir jo veldig usikker når man er ferdig. Det var god stemning i salen og sånn, men jeg er ikke den rette å spørre, og jeg mener ikke å kokettere.

– Det er jo den bransjen med mest skryt da. Alle sier «kjempebra», så det gjelder jo å finne ut hvordan det egentlig gikk. Men det virker som om folk rundt meg var fornøyde.

– Nyheten er sjefen

Hva er nytt med deg i programlederstolen?

– Jeg synger en del. Nei da. Ideelt sett så skal jo ikke folk tenke over at jeg har tatt over den jobben. Nyheten er sjefen, sier Bård Tufte Johansen.

Rett før opptak lurte han mest på om han trengte briller, for det var så mange tekster å lese. Han kjenner på presset, og tar oppgaven alvorlig.

Bård Tufte Johansen har nå tatt over som programleder for Nytt på nytt etter Jon Almås. I sminken før de første opptakene forteller han hvordan de siste ukene har vært.

– Det er litt som å løpe med OL-ilden. Folk roper LØP! Men advarer samtidig mot at det er glatt, sier den ferske Nytt på nytt-generalen

I kveld, når seerne samler seg rundt gullrekka, har Bård Tufte Johansen tenkt å holde seg beskjeftiget.

Kaste et blikk på det

– Jeg skal bort på besøk til noen, sammen med resten av redaksjonen. Så da lurer jeg på om de har noe jeg kan gjøre. Rydde i boden kanskje. Jeg KAN se på, men litt slitsomt er det. Det er best å følge med med et halvt øye, synes han.

Torbjørn Røe Isaksen og Kristin Halvorsen er gjester i årets første Nytt på nytt.

– Ja, begge er fra Porsgrunn, og jeg er fra Skien. Telemark bør glede seg!

LES OGSÅ:

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK