– Jeg håper ikke jeg «dævver» på scenen

Silya storkoste seg under forrige lørdags storband-aften. Nå ser hun frem til å gjøre hip hop, og håper hun har pust igjen når hun er ferdig.

Silya Nymoen

Allerede under første sending av Stjernekamp viste Silya at hun kan lage show på scenen. Det samme håper hun å gjøre på lørdag.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Silya Nymoen har bakgrunn fra hip hop-gruppa Multicyde, hvor hun sammen med Lars Larssen Naumann og Patrick Hauge ble kjent for låtene «A Better Day», «Claptrap» og den Flåklypa-baserte hiten «Not For The Dough». Nymoen tror ikke det gir noen ekstra fordeler på lørdag.

– Da jeg var med i Multicyde rappet jeg aldri. Jeg har vært med i dansegrupper, og borti hip hop-sjangeren, men har aldri rappet og danset samtidig før. Så jeg håper ikke jeg «dævver» på scenen, sier hun til NRK.no.

 • Se Silya fremføre «Not For The Dough» sammen med resten av Multicyde på Sommeråpent i 1999 lenger nede i saken.

(Saken fortsetter etter bildet)

Multicyde

Her er Silya sammen med Patrick Hauge (t.v.) og Lars Larssen Naumann fra tiden de utgjorde hip hop-gruppa Multicyde.

Foto: Johansen, Erik / SCANPIX

En hyllest til old school hip hop

Den til vanlig New York-baserte artisten står lørdag på scenen med låten «Jump Around» av House of Pain. Det var langt fra et vanskelig valg.

– Dere har kanskje skjønt at jeg er glad i ting som er litt retro, og «old school» hip hop er den hip hopen jeg liker best. Jeg har med meg dansere fra Cre-8, som er sinnssykt gode. De skjønner stilen, så det blir skikkelig gøy, sier Silya, og avslører at det skal være en slags hyllest til «old school» hip hop.

Men hennes største frykt er likevel at hun skal falle av lasset under lørdagens opptreden.

– Jeg nipugger teksten, og bare håper at jeg ikke snubler i ordene eller min egen tunge. Det er det som blir den store utfordringen, sier hun.

 • Se hva de andre deltakerne skal synge, og hør låten i faktaboksen øverst i høyrespalten.

HER KAN DU SE MULTICYDE OPPTRE PÅ SOMMERÅPENT I 1999 (Saken fortsetter etter videoen)

Hip hop-gruppa Multicyde fremfører låten «Not For The Dough» på Sommeråpent i 1999.

Multicyde fremfører hiten «Not For The Dough» på Sommeråpent i 1999.

«Larger than life»

Lørdagens Stjernekamp blir utvilsomt krevende for de gjenværende artistene, men Silya håper adrenalinet hun får når hun står på scenen skal hjelpe henne med gjennomføringen av låten.

– Jeg tar hver uke seriøst når det gjelder sjanger, prøver å finne essensen og gjøre det til mitt eget. Denne opptredenen kommer til å bli den mest slitsomme. Hip hop handler litt om at man skal være «larger than life» og tøff i trynet. Jeg har lyst til å få til det, og samtidig lage show, forteller hun.

Selv om Silya tidligere har bevist at hun kan lage show, innrømmer at hun må holde litt igjen.

– Jeg blir så giret av dansingen. Det må ikke bli for mye kick for da mister jeg pusten, sier hun.

Nå gleder hun seg til lørdagens sending, og håper og lurer på om de andre deltakerne kommer til å overraske.

 • Her kan du se hvordan det gikk da fjorårets deltakere skulle prøve seg på hip hop.

Stjernekamp ser du lørdag klokka 20.20 på NRK 1.

Kulturstrøm

 • Ny kulturprofil på NRK P2

  Mona B. Riise, kjent fra «Stjernekamp», blir programleder for NRK P2s daglige kultursatsing på ettermiddagen. «Kulturstripa» har sin første sending 27. mai. – Programmet blir en guide og et underholdende dypdykk i aktuell kultur og populærkultur hvor vi også kommer tett på dem som lager den, sier programlederen.

  Mona B. Riise
  Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
 • Nye skjold lages over hele landet

  «Truse-våpen» og «kart-skjold» har satt mange sinn i kok, og mer drama kan det bli. Til nyttår skal 18 fylker bli til 11, og 119 kommuner til 47. Flere arrangerer konkurranser hvor innbyggere får komme med forslag til kommunenes nye visuelle uttrykk.

 • Ærlig om Diego Maradona

  Dokumentarfilmen «Diego Maradona» vises på filmfestivalen i Cannes. Den handler om den argentinske fotballspillerens liv og karriere, med særlig fokus på årene i Napoli i siste halvdel av 1980-tallet. NRKS anmelder gir terningkast 5 og mener den skildrer godt kontrastene mellom myten og mennesket. Filmen får norgespremiere 5. juli.

  Diego Maradona ved platespilleren fra filmen «Diego Maradona»
  Foto: Selma Media