– Jeg håper ikke jeg «dævver» på scenen

Silya storkoste seg under forrige lørdags storband-aften. Nå ser hun frem til å gjøre hip hop, og håper hun har pust igjen når hun er ferdig.

Silya Nymoen

Allerede under første sending av Stjernekamp viste Silya at hun kan lage show på scenen. Det samme håper hun å gjøre på lørdag.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Silya Nymoen har bakgrunn fra hip hop-gruppa Multicyde, hvor hun sammen med Lars Larssen Naumann og Patrick Hauge ble kjent for låtene «A Better Day», «Claptrap» og den Flåklypa-baserte hiten «Not For The Dough». Nymoen tror ikke det gir noen ekstra fordeler på lørdag.

– Da jeg var med i Multicyde rappet jeg aldri. Jeg har vært med i dansegrupper, og borti hip hop-sjangeren, men har aldri rappet og danset samtidig før. Så jeg håper ikke jeg «dævver» på scenen, sier hun til NRK.no.

 • Se Silya fremføre «Not For The Dough» sammen med resten av Multicyde på Sommeråpent i 1999 lenger nede i saken.

(Saken fortsetter etter bildet)

Multicyde

Her er Silya sammen med Patrick Hauge (t.v.) og Lars Larssen Naumann fra tiden de utgjorde hip hop-gruppa Multicyde.

Foto: Johansen, Erik / SCANPIX

En hyllest til old school hip hop

Den til vanlig New York-baserte artisten står lørdag på scenen med låten «Jump Around» av House of Pain. Det var langt fra et vanskelig valg.

– Dere har kanskje skjønt at jeg er glad i ting som er litt retro, og «old school» hip hop er den hip hopen jeg liker best. Jeg har med meg dansere fra Cre-8, som er sinnssykt gode. De skjønner stilen, så det blir skikkelig gøy, sier Silya, og avslører at det skal være en slags hyllest til «old school» hip hop.

Men hennes største frykt er likevel at hun skal falle av lasset under lørdagens opptreden.

– Jeg nipugger teksten, og bare håper at jeg ikke snubler i ordene eller min egen tunge. Det er det som blir den store utfordringen, sier hun.

 • Se hva de andre deltakerne skal synge, og hør låten i faktaboksen øverst i høyrespalten.

HER KAN DU SE MULTICYDE OPPTRE PÅ SOMMERÅPENT I 1999 (Saken fortsetter etter videoen)

Hip hop-gruppa Multicyde fremfører låten «Not For The Dough» på Sommeråpent i 1999.

Multicyde fremfører hiten «Not For The Dough» på Sommeråpent i 1999.

«Larger than life»

Lørdagens Stjernekamp blir utvilsomt krevende for de gjenværende artistene, men Silya håper adrenalinet hun får når hun står på scenen skal hjelpe henne med gjennomføringen av låten.

– Jeg tar hver uke seriøst når det gjelder sjanger, prøver å finne essensen og gjøre det til mitt eget. Denne opptredenen kommer til å bli den mest slitsomme. Hip hop handler litt om at man skal være «larger than life» og tøff i trynet. Jeg har lyst til å få til det, og samtidig lage show, forteller hun.

Selv om Silya tidligere har bevist at hun kan lage show, innrømmer at hun må holde litt igjen.

– Jeg blir så giret av dansingen. Det må ikke bli for mye kick for da mister jeg pusten, sier hun.

Nå gleder hun seg til lørdagens sending, og håper og lurer på om de andre deltakerne kommer til å overraske.

 • Her kan du se hvordan det gikk da fjorårets deltakere skulle prøve seg på hip hop.

Stjernekamp ser du lørdag klokka 20.20 på NRK 1.

Kulturstrøm

 • Nytt album fra Chemical Brothers

  Den britiske elektronika-duoen har noe helt nytt på gang, melder NME. Det dreier seg om «No Geography» – en ny fullengder som forventes utgitt i løpet av våren 2019. Albumet er det niende studioalbumet ut fra duoen som startet opp i 1991 og er kjent for låter som «Block Rockin' Beats» og «Setting Sun», med Noel Gallagher på vokal.

  Chemical Brothers
  Foto: JOSEP LAGO / Afp/Scanpix
 • Krever erstatning etter Northug-bok

  Aylar Lie fikk fjernet et avsnitt i biografen til Petter Northug. Nå krever hun økonomisk oppreisning, skriver VG. Lies advokat sier til avisen at hennes privatliv er krenket, og at de har sendt en juridisk vurdering til forlaget Pilars advokat.