Hopp til innhold

– Intervjuer er som mareritt

Axl Rose ble borte, men han har ikke forsvunnet helt.

Axl Rose

Axl Rose er ikke så glad i å gjøre intervjuer.

Foto: JEFF CHRISTENSEN / AP

Det eneste gjenværende Guns N’Roses-medlemmet Axl Rose mener han er klar nok i toppen til å gjøre intervjuer – men han velger å avstå.

Skuffende salg

Det nylig utgitte Guns N’Roses-albumet «Chinese Democracy», som lot vente på seg i 15 år, har skuffet salgsmessig. Kritikerne har pekt på Axls manglende vilje til å stille opp for å promotere albumet som en av grunnene til dårlige salgstall.

Ryktene begynte å flyte om at Axl led av antropofobi, eller frykt for mennesker på godt norsk. Dette ble avvist av en talsperson forrige uke, men nå har Axl selv tatt bladet fra munnen.

Frisk som en fisk

Den beryktede frontmannen forteller nemlig at han er frisk som en fisk. Det er bare det at han hater å gjøre intervjuer. Ifølge den britiske avisen The Sun sier han at intervjuer vil komme etter hvert:

– Det vil bli nok av intervjuer senere. Om det er en god eller dårlig idé, får vi vente og se på. Jeg er glad plata er ute, og resten vil komme etter hvert. Men vi får ta ett mareritt av gangen, sier Rose.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober