– Ingen kjendiser klarte kvalifiseringen

– Dette er et program hvor kunnskapen står i fokus, sier Dan Børge Akerø om sitt nye spørreprogram QuizDan.

Dan Børge Akerø

Dan Børge Akerø ruller igang sitt nye quizprogram QuizDan i høst.

Foto: Inger-Marit Knap Sæby/NRK.no

– QuizDan blir et fullstendig kjendisfritt program, bortsett fra programlederen da, selvfølgelig, sier quizmester Dan Børge Akerø til NRK.no.

Han tror mange vil sette pris på lørdagsunderholdning fullstendig fri for divanykker og kjendisfokus.

– I dette programmet er det kunnskap og glede over kunnskap som står i fokus. Jeg tror det blir deilig for folk å se et program helt fritt for kjendiser, også de akademiske kjendisene, mener den erfarne programlederen.

LES OGSÅ: Slik blir QuizDan

NETT-TV: Dan Børge forteller om LørDan

Faller fra i hver runde

Dan Børge Akerø, programleder for LørDan

Dan Børge Akerø har en lang karriere som programleder i NRK bak seg. Her er han i perioden hvor han ledet LørDan.

Foto: Hagen, Erik / SCANPIX

I løpet av 13 spennende lørdager i høst skal Norges beste quizlag kåres, samt quiz-eren over alle quiz-ere, altså den mest kunnskapsrike på vinnerlaget.

27 utvalgte quizlag, rekruttert fra alt fra puber til akademia, kjemper mot hverandre i nervepirrende quizdueller. I løpet av de ni innledende rundene faller lag etter lag fra.

Når delfinalene begynner står kun ni lag à tre deltakere igjen. I selve finalen møtes tre lag, hvert med bare to deltakere.

LES OGSÅ: - Kun de beste lagene

Hjelpemidler er doping

– Dette er de beste quiz-erne i landet, mange av dem med svært høy akademisk utdannelse. I den sammenheng kan jeg nevne NTNUs lag, hvor alle er under 30 år gamle, et veldig sterkt lag, mener programlederen.

Google, smarttelefoner og andre hjelpemidler er forbudt.

– Selvfølgelig, alt slikt regnes som doping, forteller Akerø.

NETT-TV: Dan Børge i Talentiaden i 1991

«Et betydelig beløp»

Som en ekstraservice til publikum hjemme i stuene, vil det om lag 10 sekunder etter at spørsmålet er stilt dukke opp alternativer på skjermen, slik at man aldri vil stå helt fast.

Deltakerne kniver om heder og ære, samt en ukjent pengesum.

– Det blir snakk om et betydelig beløp, akkurat hvor stort er foreløpig en hemmelighet, sier Dan Børge.

NETT-TV: Klipp fra Senfredag med Dan Børge Akerø

Kulturstrøm

 • Festspilldirektøren må gå av

  Anders Beyer fratrer som direktør for Festspillene i Bergen. Styret har ikke lenger tillit til Beyer, og har valgt å si opp arbeidsavtalen med ham etter behandling av et varsel. Det skriver styret i Festspillene i en pressemelding.  Innholdet i varselet var alvorlig og styret besluttet at det skulle iverksettes en ekstern undersøkelse.

  Advokatfirmaet Hjort leverte sin rapport til styret 17. september 2021. Rapporten er underbygget av bevis som SMS, e-poster og Messenger-meldinger som er tidsnære, det vil si fra den perioden da hendelsene fant sted.. Rapporten bekrefter innholdet i varselet. Av hensyn til den fornærmede i saken vil styret ikke gå nærmere inn på hendelsesforløpet.  

 • Netflix kjøper Roald Dahl-selskap

  Strøymegiganten Netflix opplyser i ei pressemelding at dei kjøper Roald Dahl Story Company, selskapet som har rettane til karakterane og forteljingane skapt av Roald Dahl.

  Oppkjøpet bygger vidare på partnarskapet dei inngjekk for tre år sidan. Dei jobbar no med å lage ein serie basert på Charlie og sjokoladefabrikken, i tillegg til å lage ein adapsjon av Matilda The Musical.

 • Sex og singelliv-stjerne død

  Skodespelaren Willie Garson er død, 57 år gammal. Det stadfestar sonen hans på Instagram.

  Garson er kjent frå mellom anna Sex og singelliv-serien og filmane, der han spelte Stanford Blatch. Han døydde av bukspyttkjertelkreft.

  Trass i sjukdom var han nyleg på filmsettet til den kommande Sex og singelliv-filmen, «And Just Like That ...».

  Willie Garson
  Foto: AP