– Hun er ikke verdt mitt hat

Emma Jangestig (25) opplevde alle foreldres mareritt da barna Max (3) og Saga (1) ble slått i hjel og drept av en sjalu kvinne i Arboga for to år siden.

Video Emma Jängestig på Viggo på Lørdag

Klikk på bildet for å se Emma fortelle om hvorfor hun ikke hater kvinnen som drepte hennes barn.

Det er like før leggetid for Max og Saga, og de sitter i stuen og ser på barne-TV mens mamma Emma snakker med søsteren sin på nettet. Plutselig banker det på ytterdøren, og tobarnsmoren går for å åpne.

– Hi, I am Tine, sier kvinnen før det smeller, og alt blir svart.

Les også: Kvinne tiltalt for bestialske barnedrap

Emma overlevde

Både Emma, Max og Saga blir truffet av 15 hammerslag hver. Alt er over i løpet av ti minutter. Da Emmas samboer kommer hjem like etterpå, er 23-åringen så vidt i live. Det er ikke hennes to barn.

– Jeg fikk ikke vite at de var borte før seks uker etter hendelsen. Legene forsøkte å fortelle det til meg tidligere, men jeg forsto det ikke. Jeg trodde de var ute i korridoren og ikke fikk komme inn, forteller Emma Jangestig.

Les også: Drapsmistenkt sporløst forsvunnet

Hater ikke kvinnen

I «Viggo på lørdag» forteller 25-åringen sin historie for første gang til norske seere. Om hvordan hele livet ble snudd på hodet den 17. mars 2008, og hvordan hun har klart å få tilbake livsgnisten etter at «tyskan» så brutalt tok fra henne begge barna.

Les også: Livsvarig fengsel for Arboga-drap

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Drapa i Arboga sende sjokkbølgjer gjennom Sverige.

Drapene i Arboga sendte sjokkbølger gjennom Sverige vinteren 2008.

Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN

Tyske Christine Schürrer er dømt til livstid og utvisning fra Sverige for drapene på Saga og Max. Hun hadde hatt en sommerflørt med Jangestigs samboer i tiden før de ble sammen, og da han avviste henne mente hun at det var Emmas skyld. Den unge familien blogget hyppig om sin lykkelige hverdag, noe som gjorde Schürrers sjalusi enda verre.

– Jeg hater henne ikke. Hun er ikke verdt det. Jeg vil heller bruke tid på å elske de som betyr noe for meg. Hvis jeg hater «tyskan» blir jeg akkurat som henne, sier Jangestig i intervjuet.

Gråter ikke

Emma Jangestig

Nå er Emma og samboeren lykkelige foreldre til 5 måneder gamle Julia.

Foto: Aud Darrud / NRK

Hun gir i høst ut boken «Hvorfor gråter ikke Emma», der tittelen henspeiler på at hun kun har grått tre ganger siden den fryktelige hendelsen.

– Jeg har ikke behov for å bearbeide det ved å gråte. Min terapi er å snakke om det, og jeg har en fantastisk familie som jeg kan få klemmer av hver eneste gang jeg trenger det, forteller den sterke 25-åringen.

Les også: Faren brøt sammen i retten

Hun har fortsatt med bloggingen, og angrer heller ikke på at hun delte så mye om familien sin på internett før det fatale skjedde.

– Vi var lykkelige, og ville dele det med våre venner som bor på andre steder i Sverige. Vi tenkte ikke på at det også kunne leses av andre. Men jeg blogger også i dag, for jeg er en åpen person og jeg har ikke tenkt å la meg skremme til å bli en annen enn den jeg er, sier Emma.

Hele intervjuet kan du se på «Viggo på lørdag» 16. oktober klokken 22.50.

Kulturstrøm

 • Åpner for store produksjoner

  Storbritannia vil åpne opp for at utvalgte internasjonale sportsbegivenheter og store film- og TV-produksjoner skal få grønt lys til tross for koronaviruset. Blant annet har de snakket med Tom Cruise om å gjenoppta «Mission Impossible»7 og 8.

 • Seter revet på Dovrefjell

  Rivingen av Bentdalssetra på Dovrefjell er nå gjennomført. Dermed står bare en av de to Vesllie-setrene på Dovrefjell igjen. Det skriver Nationen. Planen var å sanere hele setergrenda, men Rolstadsetra blir stående etter at rivingsplanene møtte stor motstand.

 • Tar over rollen i «The Crown»

  Den britiske skuespilleren Lesley Manville skal spille dronning Elizabeths søster, prinsesse Margaret, i den femte og avsluttende sesongen av TV-serien «The Crown». Manville tar dermed over stafettpinnen fra Helena Bonham Carter, som i sin tur tok over rollen fra Vanessa Kirby (NTB).

  Lesley Manville
  Foto: Laurie Sparham / Scanpix