– Hardt å synge rock på formiddagen

Årets «Stjernekamp»-premiere nærmer seg med stormskritt. Allerede under prøvene kan deltakerne garantere både show og overraskelser.

Knut Anders Sørum i Stjernekamp

ØVING: Knut Anders Sørum på scena under prøver for lørdagens sesongpremiere.

Foto: Nicolay Woldsdal / NRK

I kveld fylles H3 Arena igjen med stjerner, pyro-effekter og konfetti, samt målet om å bli landets ultimate entertainer når femte sesong av «Stjernekamp» begynner.

Men før den tid er det øving, øving og enda litt mer øving som står på agendaen for samtlige av årets ti nye deltakere.

Prioriterer «Stjernekamp»

– Det har gått bra, men det er litt hardt å synge rock på formiddagen. Det blir bedre på kvelden, sier Knut Anders Sørum smilende til NRK, rett etter han er ferdig med sine egne prøver for kvelden.

– Jeg har egentlig ikke tid til dette, men jeg prioriterer det med hendene fulle fordi det bare er gøy.

Sørum, som er mest kjent som soul-sanger, håper han holder seg i programmet så lenge som mulig - i hvert fall til opera-kvelden.

– Det er kanskje det morsomste, fordi det er så pompøst. Å få synge opera er mitt foreløpige mål, sier han, og mener publikum kan forvente seg mye krutt, overraskelser og wow-faktor fra samtlige deltakere.

Klar for å vise seg fram

– Akkurat nå prøver jeg å holde meg roilig, og tillater ikke meg selv å føle noe, sier Tomine Harket til NRK.

Likevel forteller 23-åringen at hun gleder seg til å opptre, selv om det er utenfor hennes egen komfortsone.

Stjernekamp 2016

KLAR FOR KAMP: Tomine Harket.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

– Alt som har med musikk å gjøre tar jeg litt for seriøst, så det blir viktig for meg å ha det gøy og prøve å slippe meg løs, sier hun.

Helt bekymringsfri er hun imidlertid ikke:

– I ettertid har jeg skjønt at det er mange som ser på, som er helt krise. Da blir det enda mer stressende, sier Harket.

Hun forteller at det er først nå folk får høre stemmen hennes, som hun føler hun ikke har fått vist så mye fram siden hun spilte «Annie» som 11-åring.

– Det blir utrolig fett at folk får høre meg synge mange ulike ting. Jeg må fortsatt jobbe litt med å koordinere synging og dansing da.

Har satt av høsten

Til den store premierekvelden har Håvard Bakke valgt «Englefjes» av DumDum Boys - hitlåta fra hans filmdebut fra 1990 «Døden På Oslo S».

Stjernekamp 2016

SYNGER DUMDUM: Håvard Bakke.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

– Låta er veldig spesiell for meg. Den var starten på det som ble en jobb for meg, sier han til NRK.

– De kaller den jo fortsatt «kinolåta» når de spiller den live, også er det litt stas å bli assosiert med dem ved å spille den, sier Bakke.

Hans mål er å få være med så lenge som mulig. Hvis ikke blir det en tom høst for ham.

– Jeg har satt av høsten til dette, så det er trist om det er over om to uker, sier han og ler.

Se Maria Haukaas Mittet synge vinnerlåta fra i fjor:

Promo Stjernekamp 2016

Se promofilmen for årets sesong av «Stjernekamp» her.

Kulturstrøm

  • Avis: Facebook kan få rekordbot

    Amerikanske myndigheter vurderer å gi Facebook den største boten noensinne utstedt for manglende beskyttelse av brukeres data, skriver Washington Post. Ifølge kildene har Facebook brutt en juridisk bindende avtale om beskyttelse av brukerdata, etter samarbeidet med analyseselskapet Cambridge Analytica. Informasjonen kan være brukt under presidentvalget i USA og brexit-avstemningen i 2016 (NTB).

  • Bokåret 2019 er opna

    Kulturminister Trine Skei Grande opna «Bokåret 2019» under Nasjonal høgtlesingsdag i Oslo i dag. Året markerer at boka er 500 år, i tillegg til at Noreg er hovudland på den store bokmessa i Frankfurt i oktober. NRK arrangerer mellom anna Noregs største lesesirkel som ein del av den store markeringa.