Hopp til innhold

– Han var utrolig redd for smerte

Michael Jacksons ekskone mener legene sloss om popstjernens penger og overdrev medisineringen.

Jackson AEG Suit Debbie Rowe

Debbie Rowe forlater rettssalen i Los Angeles etter å ha gitt et følelsesladd vitnesbyrd om sin tidligere eksmann, Michael Jackson.

Foto: Nick Ut / Ap

Jackson-AEG Suit-Glance Michael Jackson

Michael Jackson døde da han var 50 år. Legen Conrad Murray ble senere funnet skyldig i uaktsomt drap på popstjernen.

Foto: Joel Ryan / Ap

Debbie Rowe var gift med Michael Jackson i nesten tre år. Onsdag vitnet hun i det pågående rettssaken mot konsertarrangøren AEG Live.

– Hans frykt for smerte var utrolig. Jeg tror legene utnyttet det, fortalte Rowe i Los Angels Superior Court ifølge nyhetsbyrået Reuters.

54-åringen har holdt en lav profil, og har sjelden kommentert forholdet til den berømte verdensstjernen.

I retten onsdag fortalte hun at Michael Jackson ble behandlet for flere lidelser, blant annet lupus og alvorlige brannskader han fikk da han gjorde en reklamefilm for Pepsi i 1984.

– Dessverre fant flere av legene ut at de skulle prøve å gi Michael de beste smertestillende mens han hadde det vondt, fortalte Rowe som møtte Jackson da hun jobbet som assistent for en hudlege som behandlet popstjernen.

Ropte til advokatene

Debbie Rowe gråt under deler av vitnemålet og ble frustrert da AEG Lives advokater spurte henne ut om Jacksons medisinske historie. På et tidspunkt skal hun ha ropt til advokatene.

Rowe og Jackson giftet seg i 1996, skilte seg i 1999, og fikk to barn sammen: Michael Joseph Jackson (16) og Paris (15). Men Rowe har i dag ikke foreldrerett over barna, det er det Katherine Jackson (82), barnas bestemor, som har.

54-åringen driver i dag hesteoppdrett utenfor Los Angeles, og vil bli kryssavhørt av Katherine Jacksons advokater i dag.

Det er artistens mor, Katherine Jackson, som har gått til sak mot konsertpromotøren AEG Live.

Jackson mener AEG Lives håndtering førte til at Michael Jackson døde, og viser til at konsertarrangøren ansatte legen Conrad Murray, som tidligere er blitt funnet skyldig i uaktsomt drap.

Artikkelen fortsetter under bildet.

PEOPLE-MICHAELJACKSON/ A courtroom sketch depicting the testimony of Debbie Rowe, ex-wife of singer Michael Jackson, is pictured at Los Angeles Superior Court

En rettstegning fra Los Angeles Superior Court.

Foto: MONA EDWARDS / Reuters

Så ham ta propofol i 97

Den amerikanske popstjernen Michael Jackson døde 25. juni 2009, 50 år gammel.

To måneder senere erklærte det rettsmedisinske instituttet i Los Angeles at dødsfallet skyldtes akutt forgiftning, først og fremst av anestesimiddelet propofol og det beroligende middelet lorazepam.

Debbie Rowe fortalte at hun så Jackson ta propofol for første gang under hans HIStory-turné i 1997. Ifølge ekskona tok popstjernen medikamentet for å få sove.

– Michael var fortvilet, han visste ikke hva han skulle gjøre. Han var mer bekymret for å ikke få sove enn han var for å dø, fordi han ikke klarte å opptre hvis han ikke fikk sove, fortalte Rowe, som også la til at hotellrommet hans så ut som et operasjonsrom.

Ekskona ble bekymret for popstjernens medisinbruk på 90-tallet etter at han gjennomgikk en større operasjon for brannskadene han fikk i hodet etter reklamefilminnspillingen med Pepsi i 1984.

– Jeg kan ikke huske om Michaels stoffmisbruk ble verre og verre, men det ble i alle fall ikke bedre eller mindre av det, fortalte Row i retten onsdag.

Rettssaken mellom Jacksons familie og AEG Live holder fram til i september.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.