– Jackson var allerede kald da vi ankom huset

Michael Jackson var allerede kald da ambulansepersonellet ankom soverommet hans, kom det frem i retten fredag.

Richard Senneff og aktor Deborah Brazil under straffesaken mot Conrad Murray

Ambulansearbeider Richard Senneff og aktor Deborah Brazil under straffesaken mot Conrad Murray.

Foto: POOL / Reuters

Under den fjerde dagen av rettssaken mot Michael Jacksons lege Conrad Murray, avga laglederen for ambulansepersonellet som jobbet med Jackson sin vitneforklaring.

Redningsmedarbeider Richard Senneff forklarte i retten at han hadde god tro på å redde livet til sin Jackson da de ankom hjemmet hans.

– Doktor Murray sa at pasienten hadde sluttet å puste i det han ringte oss. Det gikk fem minutter fra vi fikk telefonen til vi var på plass i huset, hvilket betydde at dette var en pasient vi hadde veldig gode sjanser for å redde, forklarte Senneff.

Les også: Viste død Jackson i retten

Løy om legemidler

Mens hans medarbeidere satte i gang med kunstig åndedrett, hjertekompresjoner og med å måle hjerteslag, spurte laglederen doktor Murray ut om Jacksons generelle helsetilstand.

– Murray var panisk, forklarte Sennet.

– Jeg spurte om pasientens helsetilstand, men han sa ingen ting. Jeg måtte spørre tre ganger før han svarte. Han sa at Jackson var i fin form, men at han var dehydrert og utslitt.

Video – Jackson var allerede kald da vi ankom huset

NETT-TV: Ambulansemedarbeider Martin Blount sier Jackson ikke viste noen tegn til liv da de ankom ranchen.

Selv beskrev ambulansearbeideren Jackson som blek og avmagret.

– Spurte du om han hadde fått noen medisiner, ville aktor vite.

Anestesimiddelet Propofol

Jackson døde av en overdose av ansetesimiddelet Propofol.

Foto: POOL / Reuters

– Ja. Jeg spurte et par ganger. Så svarte han: «nei, han tar ingenting. Jeg har bare gitt ham litt Lorazepam for å sove.»

– Nevnte han ordet propofol?

– Nei, det gjorde han ikke. Aldri, forklarte Senneff.

Det har i den rettsmedisinske rapporten kommet frem at Jackson døde av en overdose av anestesimiddelet Propofol. Doktor Murray har i ettertid innrømmet å ha gitt popstjernen 25 mg Propofol. Det har også blitt påvist en rekke legemidler i Jacksons blod.

Les: Disse medisinene ble funnet i Jacksons kropp

Hadde aldri puls

Dr. Conrad Murray

Doktor Conrad Murray.

Foto: Pat Sullivan / Scanpix/AP

Redningsarbeideren ble bedt om å beskrive Jacksons tilstand da ambulansepersonellet ankom popstjernens soverom.

– Han var kald. Hans øyne var åpne og tørre. Pasientens pupiller var utvidet. Han hadde ingen puls og et lavt oksygennivå.

Til tross for iherdig livredding fikk redningsarbeiderne aldri liv i popstjernen. De ga ham medisin som skulle starte hjertet, i tillegg til kunstig åndedrett og hjertekompresjon. I tillegg intuberte de Jackson, det vil si å sette en slange rett inn i pasientens lunge for å bedre oksygentilførselen. I følge Senneff anbefalte sykehuset å avslutte livredningen og erklære Michael Jackson død allerede klokken 12:57.

– Men Dr. Murray sa han kjente en puls, så vi bestemte oss for å fortsette, og få pasienten på sykehus.

– Så du at han hadde puls, spurte aktor.

– Jeg sjekket så etter puls, og en av de andre sjekket. Jeg kjente ingen puls i det hele tatt. Han hadde en flat linje på hjertemåler-skjermen hele tiden mens vi var der.

Ambulansepersonellet jobbet med Michael Jackson i til sammen 42 minutter fra de ankom popstjernens hus, til de ankom akutten på UCLA-sykehuset.

– Så du noe som helst tegn på liv i løpet av de 42 minuttene, spurte aktor.

– Nei, svarte Senneff.

Så legen med en stor bag

Under tidligere vitneforklaringer har det kommet frem at doktor Murray ventet med å ringe ambulanse til han hadde ryddet bort alle medisiner som sto i rommet.

Les: Fjernet medisiner før de ringte 911

Ambulansearbeideren forklarte fredag at han ikke så noen andre legemidler på Jacksons soverom enn en pose med intravenøs veske. Etter at Jackson hadde blitt båret ned i sykebilen, gikk Senneff tilbake til popstjernens rom for å hente utstyret sitt. Der møtte han legen.

– Han hadde en bag i hånden, og han plukket opp ting fra gulvet ved siden av nattbordet, forklarte Senneff.

Les: - Sa han måtte fjerne en krem Michael ikke ville verden skulle vite om

Conrad Murray kan få opptil fire år i fengsel hvis han blir dømt for uaktsomt drap.

Kulturstrøm

 • Saksofonist skal redde truet fugl

  Et energiselskap i New Zealand vil prøve å redde fuglearten kākāpō ved hjelp av musikk. Det fins bare 147 fugler igjen av den kritisk truede arten, som er en type papegøye.

  Selskapet Meridian Energy støtter newzealandske viltmyndigheter i arbeidet med å redde kākāpōene. Nå håper de at sensuell musikk skal få fuglene i paringshumør. Derfor søker det etter en saksofonist som skal spille for dem, skriver Limelight Magazine.

  En fugl av arten kākāpō
  Foto: Wikimedia Commons / Flickr / Department of Conservation
 • Zeshan Shakar på lydboktoppen

  «Tante Ulrikkes vei» er den skjønnlitterære romanen flest har lyttet til i 2018 i strømmetjenesten Fabel, melder Gyldendal forlag. Zeshan Shakars debutroman er lyttet til dobbelt så mange ganger som den neste romanen på lista. Shakar fikk i fjor Tarjei Vesaas debutantpris for romanen, som ble den nest mest solgte boka i 2018, uavhengig av genre. Den skal bli teater, TV-serie og oversettes til engelsk.