– For dem som råtner i fengslene

– Idet fengselsvakten snudde seg vekk tok jeg bildet, og fangen stakk til meg en lapp hvor det sto: «Fortell verden om oss». Her kan du høre historien om hvordan en lapp fra en av de mange politiske fangene i et fengsel i Colombia ble til en fotoutstilling. «Fortell verden om oss» vises på Nobels Fredsprissenter fram til den skal til Tromsø kunstforening i januar og senere til Nasjonalmuseet for fotografi i Portugal. Samtalen med dokumentarfotograf Rune Eraker i Studio 2 i NRK Radio.

Colombia, 2001 av Rune Eraker på utstillingen Fortell verden om oss på Nobels Fredssenter
Foto: Rune Eraker

Kulturstrøm

 • Fikk prestisjefylt litteraturpris

  Nordirske Anna Burns er vinner av årets Man Booker International Prize i London. Burns fikk prisen for sin fiksjonsroman «Milkman», som ble tildelt tirsdag kveld. Prisen er en av de mest prestisjefylte internasjonale bokprisene i verden.

  Anna Burns
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Skandale ryster vinmiljøet

  Court of Master Sommeliers måtte diskvalifisere 23 av årets 24 kandidater pga lekket informasjon under årets eksamen. Siden det ikke var mulig å finne ut hvor mange som hadde jukset, ble alle diskvalifiserte. Den eneste kandidaten som fikk beholde sin ferske tittel var sommelier Morgan Harris, fordi han tok smaksdelen av eksamenen i fjor, melder Godt. The Master Sommelier er ansett som en av verdens vanskeligste sommelier-tester. Kun 274 personer har bestått siden 1969 da testen oppsto.

  vin
  Foto: Kym Ellis / Unsplash