NRK Meny
Normal

– Et forbilde for unge

Sveriges statsminister takker Kronprinsessen for å være å være åpen om livets opp- og nedturer.

Stefan Löfven roste kronprinsesse Victoria i sin tale til henne på 40-årsdagen.

Under gavemottakelsen for Kronprinsesse Victoria fikk hun flere flotte ord ved trappen i Logården ved slottet i Stockholm.

Sveriges statsminister, Stefan Löfven og Riksdagens president Urban Ahlin takker for Kronprinsesse Victoria for jobben hun gjør for Sverige.

– Vi er stoltere enn deg

Riksdagspresidenten, Urban Ahlin, skryter av hvordan Kronprinsessen takler jobben hun har.

– Kronprinsessens ansvarsfulle og konsekvente, men også humoristiske og vennlige måte å takle avveininger er inspirerende for oss alle, sa Ahlin i sin tale.

Han trekker frem at Kronprinsessen har uttrykt at hun er stolt av å representere akkurat Sverige.

– Men det er nok vi andre som kjenner mest stolthet, fordi vi blir representert av kronprinsessens på en så fin måte, avslutter han.

Kronprinsesse Victoria av Sverige fyller 40år

Den svenske kongefamilien tidligere i dag. Fra venstre: Prinsesse Madeleine og hennes mann Christopher O'Neill, Dronning Silvia, Prins Daniel, prinsesse Estelle, Prins Oscar, Kronprinsesse Victoria, Kong Carl XVI Gustav, prinsesse Sofia, Prins Alexander og Prins Carl Philip.

Foto: Christine Olsson/tt / NTB scanpix

Forbilde som kongelig, medmenneske og forelder

Löfgren snakker om en klok og kompetent 40-åring.

– Det er forbilde på flere måter som kongelighet, medmenneske og forelder. Din enkelhet og varme gjør at man kjenner seg velkommen og inkludert, sa statsministeren.

Han understreker hvor imponert han er over Kronprinsessens mot til å snakke om sårbarheter i livet.

– Det spiller en stor rolle for unge å vite at livet kan gå opp og ned selv for en kronprinsesse. Det er noe av det fineste et menneske kan gjøre; å bruke sine erfaringer til å løfte andre, avslutter Stefan Löfgren og gratulerer med dagen.

Det svenske hoffet har bekreftet at kronprinsessen har anoreksi.

Kulturstrøm

  • Første rivetillatelse er gitt

    Plan- og bygningsetaten har gitt tillatelse til å rive regjeringsbygg 4 og Møllergata 17, de første tillatelsene som er gitt til det nye regjeringskvartalet. Etaten har ikke fått inn merknader til riving av disse to byggene.

  • Jakob Oftebro spiller Peer Gynt

    Det er nå endelig klart at Jakob Oftebro skal spille Peer Gynt på Gålå i august. Oftebro ble brannskadet under filminnspilling og det var usikkert om han kunne spille på Gålå. – Jeg gleder meg til å stå på scenen på Gålå med pappa og alle aktørene en gang til, sier Jakob Oftebro i en pressemelding.