NRK Meny
Normal

Overbevist om at Bieber er i byen: Har ventet ute siden 06.30

Beliebers tror ikke på politiet når de sier at Justin Bieber ikke lander før i morgen. Amira Elmi er overbevist om at han er i Norge allerede, og har ventet trofast på idolet utenfor Grand Hotel siden 06.30 i morgens.

Beliebers utenfor Grand Hotel

Kaja Marie Øverås og Amira Elmi venter spent utenfor Grand Hotel i Oslo, og håper å få et glimt av Justin Bieber.

Foto: Kirsti haga Honningsøy / NRK

Belieber møter Bieber-danser

Amira Elmi møtte danserne til Justin Bieber på Deli de luca.

Foto: Privat

Etter at det ble kjent at danserne til Justin Bieber ankom Oslo og Grand Hotel i går, har flere beliebers flokket seg rundt i håp om at hovedpersonen selv også er der.

En svært ivrig fan er 14 år gamle Amira Elmi, som dukket opp utenfor hotellet allerede klokken 06.30 i morges. Hun er overbevist om at Bieber er i byen.

– Det landet et privatfly halv fem i natt, og Bieber tok et bilde der, sier hun til NRK.no.

Elmi er sikker i sin sak, og mener også at hun har sett Kenny Hamilton, som er Justin Biebers livvakt, komme kjørende forbi i en hvit bil. Elmi løp etter han og spurte om å få ta et bilde, men ble vinket vekk.

– Jeg vet ikke hvorfor jeg ikke bare åpnet døra på bilen, sier hun.

Helt tomhendt er hun likevel ikke, for tidligere i dag møtte hun noen av danserne til Bieber på en Deli de luca-kiosk.

– De smilte lurt når jeg spurte om Justin Bieber er her, så jeg er sikker på at han er her, sier hun.

Skulket skolen – møtte læreren

Når NRK.no møter henne utenfor hotellet, står hun sammen med Kaja Marie Øverås som har vært ute siden klokken 12 i formiddag. Øverås og Elmi kjente hverandre ikke fra før, men venter sammen nå.

– Jeg kjente ingen som skulle hit, men spurte på en fanside om noen skulle hit. Beliebers er ganske snille, sier hun.

Jentene har droppet skolen i dag for å forhåpentligvis få et lite glimt av idolet. De har samlet seg i en gruppe på åtte, som samarbeider om å finne ut lokasjonen til Bieber.

– Jeg har skulket skolen i dag, men mamma vet det. Men i stad møtte jeg læreren min. Han spurte hva jeg gjorde her, og da sa jeg at jeg var syk, sier Elmi.

Tror ikke på politiet

Allerede på fredag skrev NRK.no at Justin Bieber ikke ankommer Oslo før i morgen, og politiet bekreftet dette på Twitter i dag. Likevel velger de ivrige belieberne å ikke tro på politiet.

Det er en del rykter ute om at han har ankommet, og moren til en av jentene jobber på Gardermoen, hvor det kom en melding om at et privatfly landet tidlig i morges.

Gruppen med beliebers jobber seg nå systematisk gjennom byen for å finne Bieber, og har laget et system for å holde kontakten hvis det plutselig skulle vise seg at Bieber har lurt alle, og er i Oslo allikevel.

Beliebers ved Grand

Rundt 30 beliebers har samlet seg ved Grand Hotel i Oslo sentrum mandag ettermiddag.

Foto: Kirsti Haga Honningsøy / NRK

Kulturstrøm

  • Sjeldent intervju med Ferrante

    I et sjeldent intervju forklarer forfatteren bak navnet Elena Ferrante tankene bak sitt forfatterskap og om den medievirkeligheten vi befinner oss i. Les hele intervjuet hos LA Times. Ferrante er mest kjent for sine fire bøker utgitt i Italia 2011–14, der en aldrende Elena Greco kronologisk beskriver sin oppvekst i Napoli med venninnen Lila.