– Enda tøffere «Mesternes mester»

Gråt, latter, nerver og spenning. Det er blant ingrediensene programleder Dag Erik Pedersen kan friste med i årets sesong av «Mesternes mester».

Mesternes mester 2011

Årets deltagere i Mesternes mester. F.v: Lene Jenssen, Trine Haltvik, Liv Grete Poirée, Kay Arne Stenshjemmet, Halvard Hanevold, Ailo Gaup, Frode Estil, Jorunn Horgen, Frode Rønning, Siren Sundby og Finn Chr. Jagge.

Foto: Inger-Marit Knap Sæby/NRK.no

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Årets deltagere har tidligere konkurrert i alt fra svømming til motorcross, og skiskyting til seiling. Nå møtes de alle på samme bane for å kjempe om tittelen «Mesternes mester».

– Årets sesong er tøffere enn tidligere. Øvelsene er hardere, og nivået i gruppen er høyere enn tidligere år, forteller programleder Dag Erik Pedersen til NRK.no.

Les også: Dette er deltagerne i årets sesong av «Mesternes mester»

Nett-TV:

Se tidligere sendte episoder av «Mesternes mester 2011» her

Mer usikkerhet

Dag Erik Pedersen, Mesternes mester 2011

Programleder Dag Erik Pedersen, for anledningen i Mesternes mester-sykkeltrøyen.

Foto: Inger-Marit Knap Sæby/NRK.no

Han avslører også at de tidligere toppidrettsutøverne fortsatt har et voldsomt konkurranseinstinkt, og at gjengen allerede i første episode bestemmer at forgjengernes «gentlemens agreement» om at de to dårligste etter konkurransene må i natt-test, ikke gjelder lenger.

– De syntes det var mer spennende hvis alle som lå under midten på resultatlisten var i fare for å bli valgt ut til duell, sier Pedersen.

NRK-programlederen er veldig spent på hvordan serien vil bli mottatt av publikum på lørdagskveldene fremover, og lover at toppidrettspensjonistene vil levere både gråt, latter nerver og spenning underveis i oppholdet, som er filmet på Kypros.

Se Lene Jensen fortelle om da hun viste puppene i svømmehallen:

Video Mesternes mester – rutiner

Klikk på bildet for å høre deltagernes gode historier fra da de var aktive utøvere.

Les også: Ailo Gaup sendt til sykehus med pustevansker under NRK-opptak

Lenge hjemmefra

Ailo Gaup, mesternes mester 2011

Ailo Gaup har aldri vært så lenge borte hjemmefra tidligere.

Foto: Inger-Marit Knap Sæby/NRK.no

Tidligere motorcrossfører Ailo Gaup er blant årets deltagere, og han forteller til NRK.no at det var rart å pakke koffertene for et opphold av uviss lengde.

– Da jeg konkurrerte pleide jeg alltid å ta siste mulige fly ned, og første mulige fly hjem igjen, avslører 31-åringen.

Han er ikke vant til å være lenge borte hjemmefra, og forteller at hvis han blir værende helt til finalen, er det det lengste han har vært borte siden han var 19 år.

– Men jeg ble jo så veldig glad for å bli spurt, og gledet meg veldig til å møte de andre deltagerne, sier Gaup.

«Mesternes mester» sendes på NRK1 klokken 19.55 fra lørdag 12. mars.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kulturstrøm

 • Snøhetta på innovativ toppliste

  Det norske arkitekt og designbyrået har fått en 38. plass på lista til Fast Company over verdens mest innovative selskaper. I november åpnet det nye biblioteket i Calgary i Canada, tegnet av Snøhetta. Nærmere 300.000 har besøkt det fire etasjer høye bygget over T-banestasjonen i sentrum. Juryen mener det redefinerer konseptet bibliotek, med klatrevegg og tech-område for tenåringer blant alle sonene. Bygningen er ment å være et oppholdssted like mye som et utlånssted for bøker, for all slags folk.

  Biblioteket i Calgary tegna av Snøhetta
  Foto: Snøhetta
 • Tok hjem flest Brit Awards

  DJ-en Calvin Harris og gruppen The 1975 ble de to mest prisvinnende artistene under musikkprisutdelingen Brit Award, med to priser hver, skriver BBC. The 1975 fikk pris for beste album med «A Brief Inquiry Into Online Relationships» og beste britiske gruppe. Calvin Harris fikk prisen for beste single for låten «One Kiss» sammen med artisten Dua Lipa (bildet). Harris fikk også prisen for beste produsent.

  Dua Lipa og Calvin Harris på Brit Awards
  Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP
 • Sigrid spilte på «The Late Show»

  Onsdag viste 22-åringen seg frem for millioner av amerikanske TV-seere på «The Late Show» med programleder Stephen Colbert, som er et av USAs største talkshow, melder nettmagasinet 730.no. Hun fremførte låten «Don’t Feel Like Crying», fra det kommende debutalbumet «Sucker Punch» som slippes 1. mars. I et intervju med NRK tidligere i vinter sa Sigrid at hun både gruer og gleder seg til albumet kommer ut.