– En fordel å være høy på nattesten

163 centimeter høye Kari Schibevaag måtte melde pass for Marit Mikkelsplass i nattesten. – De høye har en stor fordel der, sier hun.

Kari Schibevaag fra Mesternes Mester om nattesten

VIDEO: Se intervju med kiteren Kari Schibevaag, som røk ut av Mesternes Mester

Etter at Tora Berger overraskende nok var den første som måtte gi tapt i årets sesong av Mesternes Mester , var det en ny kvinne som røk ut i lørdagens episode.

Den 36 år gamle Stavanger-kiteren Kari Schibevaag måtte gi tapt i nattesten mot den tidligere langrennsløperen Marit Mikkelsplass (49).

Schibevaag tok jumboplassen i episoden hvor balanseferdigheter ble tungt vektlagt, og hun måtte dermed ut i nattest.

Ny nattest

Nattest-duellen har i år blitt endret, men fortsatt handler det om rask reaksjonstid. Tidligere måtte man ta imot fallende lyssverd, mens man i år må ta imot vannballonger som motstanderen kaster mot deg over en vegg. Den som kaster må unngå at ballen treffer utenfor et oppmerket område.

Mesternes mester, sesong 6. Kari Schibevaag

VM-DOMINANS: Kiteren Kari Schibevaag er den eneste i verden som har dominert idretten på både vann og snø.

Foto: Roy Darvik / NRK

I et intervju som er gjort like etter at hun røk ut, sier Schibevaag at hennes beskjedne høyde på 163 centimeter ikke talte til hennes fordel.

– Jeg synes den nye nattesten var interessant og gøy. Det er nok en fordel å være litt større enn det jeg er. Jeg er veldig liten, og de høye har nok en stor fordel. Jeg tror at jeg hadde foretrukket den gamle nattesten, sier hun i et intervju med programleder Dag Erik Pedersen (se over).

Det betyr at det kan bli interessant dersom Mini Jakobsen (168 cm) og Frode Andresen (190 cm) møtes i nattesten på et senere tidspunkt i konkurransen.

(Se faktaboks med oversikt over høyden til samtlige deltakere)

Mer uforutsigbar

Den nye nattesten er inspirert av den nederlandske versjonen av Mesternes Mester.

– Natt-testen har vært relativt lik de første fem sesongene. Det handlet om å gripe en lyskjegle og var en ren reaksjonstest. Årets variant er mer forbundet med taktikk, nerver og den er litt mer uforutsigbar. Det er en veldig spektakulær og spennende natt-test, sier programleder Dag Erik Eedersen.

– Vi har endret den for å bli bedre. Det er blitt enda mer TV-vennlig. Vi prøver å være innovative og tenke nytt hele veien, legger han til.

Kan nå langt

Schibevaag sier at det ikke var noe stort problem for henne å bli slått ut.

– Det var helt greit. Jeg tapte mot ei super jente, som er utrolig sterk, så det går helt fint, sier hun, og legger til at hun tror Mikkelsplass kan nå langt, sier hun.

I lørdagens episode ble resultatlista delt i to ut ifra kjønn, med fem menn øverst. Svømmer Aleksander Hetland var aller sterkest, med Harald Martin Brattbakk og Frode Andresen hakk i hæl.

Norsk underholdningsserie. Alvoret har startet og ukens tema er "stress". Deltagerne synes at tanken på at en må reise hjem og forlate gjengen etter de neste tre øvelsene er stress nok i seg selv. Programleder er Dag Erik Pedersen. Sesong 6 (2:10)

VIDEO: Se Mesternes Mester i NRKs nett-TV.

Kulturstrøm

 • Avtale om nytt museumsbygg

  Norsk Industriarbeidermuseum (NIA) skal nå bygge et sikrings- og museumsbygg over ruinene av Tungtvannskjelleren på Vemork. Arbeidet starter 3. august. Prosjektet skal etter planen være ferdig i september neste år.

  Tungtvannskjelleren ved Hydrogenfabrikken på Vemork.
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Hagia Sofia ikke lenger museum

  Tyrkia har fjernet landemerket Hagia Sofias status som museum. Dermed banes veien for at den kan omgjøres til en moske igjen. Tyrkias høyeste administrative domstol har annullert bestemmelsen fra 1934 som gjorde landemerket i Istanbul til et museum.

  Hagia Sofia sett fra parken.
  Foto: Nina Skurtveit / NRK
 • Jim Carrey forfatterdebuterer

  Skuespiller Jim Carrey har sammen med forfatteren Dana Vachon sluppet boken «Memoirs and Misinformation» – som handler om en deprimert antihelt som heter det samme som ham. Ifølge Hollywood Reporter startet bokprosjektet med at Carrey så etter noen som kunne skrive essayer inspirert av maleriene han hadde begynt å lage for åtte år siden (NTB).

  Jim Carrey med boken han debuterte med i 2020
  Foto: Knopf, venstre, Austin Hargrave/Paramount via AP høyre / Scanpix