NRK Meny
Normal

– Én av fem ansatte må gå i Aller

Et av Norges største mediehus, Aller Media, må kutte 50 årsverk. – Årsaken er den ventede nedgangen i mediemarkedet, sier administrerende direktør Roger Hansen.

Aller-blader

Aller Media må kutte 50 årsverk. Blant Aller-mediene er Se og Hør, Henne, Allers, Dagbladet, Topp, Autofil og Kvinner og Klær, KK.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

– Inntektene på våre trykte publikasjoner vil gå ned som følge av endringene i mediemarkedet. Vi må derfor tilpasse oss og redusere kostnadene med 80-90 millioner kroner, sier Hansen til NRK.

I løpet av ett år

Roger Hansen, adm.dir Aller Media

Roger Hansen er administrerende direktør i Aller Media

Foto: Aller Media

For å klare dette sier Aller-direktøren at opp mot 50 årsverk skal bort de neste 12 månedene. Det betyr at én av fem må gå.

Kuttene skal komme forskjellige steder i organisasjonen. Ingen ansatte er vernet. De ansatte skal ha blitt informert på et allmøte torsdag.

Aller Media eier blant annet Dagbladet, og utgir magasiner som Se og Hør, Henne, Allers, Topp, Autofil og Kvinner og Klær, KK.

Selskapet omsatte i 2013 for 880 millioner kroner. Det er en nedgang fra 941 millioner kroner i 2012.

Ikke Dagbladet denne gang

Dagbladet, som ble kjøpt opp av Aller Media i fjor, varslet nedskjæringer av 50 årsverk tidligere denne måneden. Avisen rammes ikke på ny av kutt i denne omgang, ifølge Nettavisen.