NRK Meny
Normal

– Du kan ikke leve av å være klovn, Bård!

Bård Tufte Johansen snakker om en tøff ungdomstid i «Datoen». – Men å møte Harald Eia var som en forelskelse, sier komikeren.

I den nye NRK-serien «Datoen» følger vi tre mennesker fra fødsel til de blir voksne. Ideen med programmet er at én av personene er kjent, mens de to andre er ukjente.
I andre episode er det den folkekjære komikeren Bård Tufte Johansen som forteller hvordan han ble som han ble.

TV-AKTUELL: Komiker Bård Tufte Johansen deltar i program to av NRKs «Datoen». I serien følger vi tre mennesker fra fødsel til de blir voksne.

Bård Tufte Johansen (t.v.) og Harald Eia

BESTEVENNER: Bård Tufte Johansen og Harald Eia begynte sammen i NRK. Nå er disse to tullete ansiktene synonymt med norsk humor.

Foto: Lien, Kyrre / NTB scanpix

I den nye NRK-serien «Datoen» følger vi tre mennesker fra fødsel til de blir voksne. Ideen med programmet er at én av personene er kjent, mens de to andre er ukjente.

I andre episode er det den folkekjære komikeren Bård Tufte Johansen som forteller hvordan han ble som han ble.

I programmet kommer det frem at Johansen hadde en tøff ungdomstid.

– Ungdomsskoletida mi var min lille ulykkelige tid, sier Johansen.

– Kroppen vokste og ble veldig stor, jeg følte meg for voksen. Jeg fikk en lærer jeg hadde dårlig kjemi med og det var mye som skjedde. Så da kom det et veldig opprør og en «gi blaffen»-holdning. Jeg var veldig selvsikker overfor alt. Det var et dårlig læringsgrunnlag, så jeg var en svak elev.

Ble «forelsket» i Harald Eia

Johansen, som kommer fra Skien, forteller at livet ble mye enklere etter at han oppdaget sitt talent.

– Jeg merket at jeg var flink til å få folk til å le. Finne på noe rart, være en rar type, sier komikeren.

Da han til slutt fikk jobb i NRK beskriver han møtet med sin fremtidige kollega Harald Eia.

– Det var ingen andre som var så opptatt av humor. Men så kom Harald Eia inn i bildet. For meg var det helt fantastisk å få treffe en fyr som var så interessert i humor. Han var liksom fra Oslo, så det åpna seg en helt ny verden. Det var kjærlighet ved første blikk. Det var som en forelskelse, for det var altoppslukende, sier Johansen.

Sammen med Eia ble Johansen raskt en av Norges mest folkekjære komikere, gjennom programmer som Åpen Post, Uti Vår Hage og Lille Lørdag.

I den nye NRK-serien «Datoen» følger vi tre mennesker fra fødsel til de blir voksne. Ideen med programmet er at én av personene er kjent, mens de to andre er ukjente. I program to følger vi Bård Tufte Johansen.

DEN GANG DA: I programmet snakker Tufte Johansen om da han ble valgt ut til å være med i NRKs «Åpen Post».

NRK: Fornøyd med seertallene

Marie Sjo

FORNØYD: Prosjektleder Marie Sjo er veldig fornøyd med at programmet har blitt sett av 617.000 allerede.

Foto: NRK

Prosjektleder Marie Sjo i NRK forteller at hun er veldig fornøyd med hvordan programmet har blitt. Så fornøyd at sesong to allerede er bestilt.

– Ja, det er ikke ofte det skjer, at vi bestiller sesong to med en gang. Men vi var såpass sikre på at programmet ble fint. Og det har innfridd i fullt monn, sier Sjo.

Så langt har første episode blitt sett av 617.000, hvis man tar med både TV og nett-TV. Det er Sjo veldig fornøyd med.

– Dette er jo et helt nytt program, så det må få tid til å sette seg. Så da er 617.000 noe vi er veldig fornøyde med, sier prosjektlederen.

Datoen med Bård Tufte Johansen sendes på NRK1 søndag 13. september 20:10, i tilleg til å bli tilgjengelig i tv-spilleren.

Kulturstrøm

 • Retroleker redesignet

  En vandreutstilling viser utviklingen av de berømte trelekene fra tidligere Tjekkoslovakia. Bildet her viser hesten som i ny versjon har blitt en alikorn. Nå vises denne koselige delen av europeisk håndverkstradisjon fram på en av de 550 utstillingene under London Design Fair 2018 i september. Les mer om lekene i saken til Wallpaper.

  Alicorn treleke
  Foto: Kutulu
 • Politisk trappepoesi

  En ukjent gatepoet har brukt trappene til Kunsthøgskolen i Oslo til å kritisere institusjonen, blant annet for å ikke ha tatt tak i varsling om seksuell trakassering og for å være en skole for hvite. – Det er et stykke igjen til kategorien vandalisme, sier rektor Jørn Mortensen til Aftenposten.

  Trappepoesi på Kunsthøgskolen i Oslo
  Foto: Christel Marie Blunck