– Dette føltes veldig meningsfullt

KORK spilte for pasienter og ansatte på Barneklinikken til Rikshospitalet.

Video Kontorkonsert med KORK!

KORK spilte kontorkonsert i vestibylen til Barneklinikken på Rikshospitalet.

Konsertmester Frode Larsen i KORK.

Konsertmester Frode Larsen i KORK.

Foto: Anders Malm / NRK

– Dette føltes som god og meningsfull bruk av tid, sier konsertmester Frode Larsen i Kringkastingsorkesteret (KORK) til NRK.no.

Tirsdag formiddag tok Larsen med seg 19 musikere med instrumenter i bussen, og reiste til Rikshospitalet for å spille. Konserten var en del av NRKs kontorkonsertserie.

På en ellers travel barneklinikk fikk sykepleiere, sekretærer, leger, renholdsarbeidere, laboratorieansatte, administrasjonen, i tillegg til flere barnepasienter, et kjærkomment avbrekk fra hverdagen.

De 19 musikerne rigget seg til i vestibylen til Barneklinikken med strykere, blåsere og perkusjonister.

– Det var rett og slett ikke plass til flere enn 19 musikere her. Men det låt likevel veldig fint, og akustikken i vestibylen var god, forteller Larsen.

KORK holder normalt hus i Store Studio i NRKs lokaler på Marienlyst.

Travelt på en ikke-travel måte

Det var rådgiver Kari Odden ved Barneklinikkens søknad til NRK som sikret Rikshospitalet et besøk av KORK.

– Rikshospitalet er et travelt sykehus, hvor det jobber travle mennesker som forsøker å gjøre ting på en ikke-travel måte, for å skåne pasientene og pårørende, forteller Odden.

– Det er travle arbeidsdager på alle sykehusets avdelinger, og på Barneklinikken er det ikke annerledes. Barn fødes, de trenger spesiell medisinsk kompetanse, og foreldrene trenger støtte. Dette blir gitt av alle, selv om det er aldri så travelt, forteller Odden.

KORK spilte kontorkonsert på Rikshospitalet

KORK spilte kontorkonsert på Rikshospitalet tirsdag.

Foto: Anders Malm / NRK

NRK sa seg enig i at dette kvalifiserte hverdagsheltene på avdelingen til et besøk av orkesteret.

Fikk kulturpris

Tidligere i høst ble de vel 50 musikerne i KORK tildelt Telenors kulturpris.

– Det betyr svært mye for et orkester å få en internasjonal pris og en slik anerkjennelse for det arbeidet vi gjør, sa orkestersjef Rolf Lennart Stensø da han tok imot prisen .

Kulturstrøm

 • Ibsenprisen til Demian Vitanza

  Den norsk-italienske forfatteren og dramatikeren Demian Vitanza er tildelt Den nasjonale Ibsenprisen 2019 for sceneteksten «Tyngde». Vitanza ble tildelt prisen på 150.000 kroner under en festkveld på Ibsenhuset i Skien onsdag kveld.

  Demian Vitanza
  Foto: Tine Poppe / Aschehoug forlag
 • «Ways of Seeing» til Festspillene

  Festspilldirektør Anders Beyer inviterer nå det kontroversielle teaterstykket «Ways of Seeing» til årets festival, skriver BT. Stykket har fått mye oppmerksomhet i forbindelse med truslene mot boligen til justisminister Tor Mikkel Wara.

 • Reklameprodusent død

  Produsent og gründer Birger Otto Libell er død, 73 år gammel melder Kampanje.com. Libell startet produksjonsselskapet Small Film i 1997 og har hatt mye å si for norsk reklame siden. Kollega Elisabeth Enstad sier han vil bli dypt savnet.