NRK Meny
Normal

– Dette føltes veldig meningsfullt

KORK spilte for pasienter og ansatte på Barneklinikken til Rikshospitalet.

Video Kontorkonsert med KORK!

KORK spilte kontorkonsert i vestibylen til Barneklinikken på Rikshospitalet.

Konsertmester Frode Larsen i KORK.

Konsertmester Frode Larsen i KORK.

Foto: Anders Malm / NRK

– Dette føltes som god og meningsfull bruk av tid, sier konsertmester Frode Larsen i Kringkastingsorkesteret (KORK) til NRK.no.

Tirsdag formiddag tok Larsen med seg 19 musikere med instrumenter i bussen, og reiste til Rikshospitalet for å spille. Konserten var en del av NRKs kontorkonsertserie.

På en ellers travel barneklinikk fikk sykepleiere, sekretærer, leger, renholdsarbeidere, laboratorieansatte, administrasjonen, i tillegg til flere barnepasienter, et kjærkomment avbrekk fra hverdagen.

De 19 musikerne rigget seg til i vestibylen til Barneklinikken med strykere, blåsere og perkusjonister.

– Det var rett og slett ikke plass til flere enn 19 musikere her. Men det låt likevel veldig fint, og akustikken i vestibylen var god, forteller Larsen.

KORK holder normalt hus i Store Studio i NRKs lokaler på Marienlyst.

Travelt på en ikke-travel måte

Det var rådgiver Kari Odden ved Barneklinikkens søknad til NRK som sikret Rikshospitalet et besøk av KORK.

– Rikshospitalet er et travelt sykehus, hvor det jobber travle mennesker som forsøker å gjøre ting på en ikke-travel måte, for å skåne pasientene og pårørende, forteller Odden.

– Det er travle arbeidsdager på alle sykehusets avdelinger, og på Barneklinikken er det ikke annerledes. Barn fødes, de trenger spesiell medisinsk kompetanse, og foreldrene trenger støtte. Dette blir gitt av alle, selv om det er aldri så travelt, forteller Odden.

KORK spilte kontorkonsert på Rikshospitalet

KORK spilte kontorkonsert på Rikshospitalet tirsdag.

Foto: Anders Malm / NRK

NRK sa seg enig i at dette kvalifiserte hverdagsheltene på avdelingen til et besøk av orkesteret.

Fikk kulturpris

Tidligere i høst ble de vel 50 musikerne i KORK tildelt Telenors kulturpris.

– Det betyr svært mye for et orkester å få en internasjonal pris og en slik anerkjennelse for det arbeidet vi gjør, sa orkestersjef Rolf Lennart Stensø da han tok imot prisen .

Kulturstrøm

 • «Mamma Mia»-oppfølger slo original

  Kinopremieren for «Mamma Mia! Here We Go Again» er den sterkeste åpningshelgen for en kinofilm i Norge siden 2015, skriver Dagbladet. Da besøkte over 170.000 kinogjengere James Bond-filmen «Spectre». «Mamma Mia! Here We go Again» ble sett av over 140.867 kinogjengere I helgen, viser tall fra Filmweb. Originalen «Mamma Mia» ble til sammenligning bare sett av drøyt 64.000 publikummere i åpningshelgen i 2008. Jeg rekker å lure på om alle de store hitene ble brukt opp i originalen, mente NRKs anmelder om den nye filmen.

  Lily James
  Foto: United International Pictures
 • Soulmusikk-fotografier utgis i bok

  Nær 300 fotografier som den amerikanske musikk-fotografen Bruce W Talamon tok av de største R & B-, funk- og soulartistene i USA på 1970-tallet og tidlig 1980-tall, utgis i en samlebok. De fleste bildene er aldri tidligere blitt publisert. Blant artistene som Talamon fikk komme nært inn på dagliglivet til, er Jackson 5, James Brown, Stevie Wonder og Diana Ross. Talamon sier til The Guardian at han aldri planla å bli fotograf, og mangler formell utdannelse. Det første bildet han tok var av Isaac Hayes på musikkfestivalen Wattstax i 1972. Konserten var en veldedighetskonsert til minne om det afroamerikanske opprøret i i bydelen Watts sør i Los Angeles.

  Diana Ross
  Foto: STR / REUTERS