– Dette er en fantastisk D.D.E.-låt

I samarbeid med trønderrockerne D.D.E. tok Jan Tore Befring og Håvard Erle den siste finaleplassen i årets «The Hit».

Damer og solnedgongar D.D.E

VIDEO: I det siste programmet før finalen hadde publikum aller mest sansen for D.D.E. sin versjon av låten «Damer og solnedgongar», skrevet av Jan Tore Befring og Håvard Erle.

I den siste episoden før finalen var det Maria Haukaas Mittet og D.D.E. som valgte ut sine to låtfavoritter – før seerne bestemte hvilken låtskriver og artist som går videre.

Vinneren ble den livsbejaende låten «Damer og solnedgonger», skrevet av Jan Tore Befring og Håvard Erle fra Førde.

Jan Tore Befring og Håvard Erle vant kveldens The Hit

VIDEO: Befring og Erle sikret finaleplass med sin låt om de søte ungdomstider.

– Vanskelig å se for seg

D.D.E. valgte ut denne låten og Per Fredrik Kjølners låt «Precious Mary Wilson», som bandet snakket svært varmt om.

– Det var et vanskelig valg, selv om «Damer og solnedgonger» framstår som en umiddelbar, fantastisk hit. Dette er en fantastisk D.D.E.-låt, sier frontfigur Bjarne Brøndbo.

Konkurransen fungerer slik at låtskriverne ikke vet hva slags artister som skal vurdere låtene deres. Jan Tore Befring sier at før D.D.E. kom inn, var det vanskelig for dem å tenke hva slags norske artister som ville passe til låten.

– Men i ettertid var vi enige om at dette kom til å bli bra.

Tore jobber til vanlig som billakkerer, skriver musikk og turnerer i helgene. Håvard er ansatt i proffice, men en gang i uken er det øving sammen med Jan Tore og bandet Drusar som fast gitarist. I høst skal de spille inn ny plate.

Skrevet om til norsk

Maria Haukaas Mittet valgte seg to låter til å vurdere videre, men endte opp med å fremføre Lisa Nybrotts låt «Close To Home». Før finalen skrev Nybrott teksten om til norsk, slik at den fikk tittelen «Heim».

– Det var den siste puslespillbrikken som skulle på plass, sier Maria Haukaas Mittet.

Låten er med på hennes siste plate. Ved et sammentreff hadde Haukaas Mittet allerede bestemt at plata skulle hete «Heim» før låten til Lisa Nybrott dukket opp.

Close To Home/Heim - Maria Haukaas Mittet

VIDEO: Maria Haukaas Mittet tok med seg Lisa Nybrotts låt «Close To Home»/«Heim» til finalen, men trakk det korteste strået.

Les også: Det var disse låtene Maria Haukaas Mittet og D.D.E. slåss om

Neste uke er det finale. Dette er låtene som skal konkurrere:

Kulturstrøm

 • Årets musikkjournalistikk kåret

  Mari Brenna Vollan fra Klassekampen mottok under By:larm-festivalen fredag prisen «Årets musikkjournalistikk» for sin graveserie om musikkbransjen, «Lønnskamp om spotlyset». Her blir det blant annet avslørt hvordan mange musikere i bransjen må leve med lave honorarer og dårlige vilkår. Prisen ble delt ut av direktøren for Fritt Ord, Knut Olav Almås (NTB).

 • Koronaviruset stopper band

  Mustafa Santic Trio fra Bosnia avlyser konserten på Balkanfest i Trondheim i helga. Bosniske myndigheter har varslet mulig stenging av grensene på grunn av koronaviruset. Jungeltelegrafen sender direkte på P2 lørdag, og melder at den greske folkemusikeren Oluf Dimitri Røe «stiller som superreserve».

  Mustafa Santic
  Foto: / Balkanfest
 • Hør OnklP live i Kulturstripa

  Litt eldre, litt klokere og for første gang på 15 år gir OnklP ut nytt soloalbum, «Pål Tøien». – Det er en slags oppsummering og status for nå. Jeg har måttet gå gjennom en del følelser, forteller OnklP til Kulturstripa, der han også spiller live.

  OnklP