– Dette er en fantastisk D.D.E.-låt

I samarbeid med trønderrockerne D.D.E. tok Jan Tore Befring og Håvard Erle den siste finaleplassen i årets «The Hit».

Damer og solnedgongar D.D.E

VIDEO: I det siste programmet før finalen hadde publikum aller mest sansen for D.D.E. sin versjon av låten «Damer og solnedgongar», skrevet av Jan Tore Befring og Håvard Erle.

I den siste episoden før finalen var det Maria Haukaas Mittet og D.D.E. som valgte ut sine to låtfavoritter – før seerne bestemte hvilken låtskriver og artist som går videre.

Vinneren ble den livsbejaende låten «Damer og solnedgonger», skrevet av Jan Tore Befring og Håvard Erle fra Førde.

Jan Tore Befring og Håvard Erle vant kveldens The Hit

VIDEO: Befring og Erle sikret finaleplass med sin låt om de søte ungdomstider.

– Vanskelig å se for seg

D.D.E. valgte ut denne låten og Per Fredrik Kjølners låt «Precious Mary Wilson», som bandet snakket svært varmt om.

– Det var et vanskelig valg, selv om «Damer og solnedgonger» framstår som en umiddelbar, fantastisk hit. Dette er en fantastisk D.D.E.-låt, sier frontfigur Bjarne Brøndbo.

Konkurransen fungerer slik at låtskriverne ikke vet hva slags artister som skal vurdere låtene deres. Jan Tore Befring sier at før D.D.E. kom inn, var det vanskelig for dem å tenke hva slags norske artister som ville passe til låten.

– Men i ettertid var vi enige om at dette kom til å bli bra.

Tore jobber til vanlig som billakkerer, skriver musikk og turnerer i helgene. Håvard er ansatt i proffice, men en gang i uken er det øving sammen med Jan Tore og bandet Drusar som fast gitarist. I høst skal de spille inn ny plate.

Skrevet om til norsk

Maria Haukaas Mittet valgte seg to låter til å vurdere videre, men endte opp med å fremføre Lisa Nybrotts låt «Close To Home». Før finalen skrev Nybrott teksten om til norsk, slik at den fikk tittelen «Heim».

– Det var den siste puslespillbrikken som skulle på plass, sier Maria Haukaas Mittet.

Låten er med på hennes siste plate. Ved et sammentreff hadde Haukaas Mittet allerede bestemt at plata skulle hete «Heim» før låten til Lisa Nybrott dukket opp.

Close To Home/Heim - Maria Haukaas Mittet

VIDEO: Maria Haukaas Mittet tok med seg Lisa Nybrotts låt «Close To Home»/«Heim» til finalen, men trakk det korteste strået.

Les også: Det var disse låtene Maria Haukaas Mittet og D.D.E. slåss om

Neste uke er det finale. Dette er låtene som skal konkurrere:

Kulturstrøm

 • Carola gjør comeback

  Den svenske artisten Carola Häggkvist (53) gjør comeback i Melodifestivalen, skriver svenske Aftonbladet. Ifølge avisen planlegger stjernen å konkurrere i kvalifiseringen til Eurovision Song Contest-finalen med en sang hun har skrevet selv.

  Carola
  Foto: Sara Johannessen / NTB scanpix
 • TV-kveld med Jan Erik Vold

  I dag fyller poet, oversetter og skribent Jan Erik Vold 80 år. NRK 2 markerer dette med en egen Vold-aften. Først sendes Elsa Kvammes nye dokumentar «Sorry brødre, det ble meg», så «Tolv Blå», et konsertopptak med Vold og Kåre Virud fra Notodden bluesfestival i sommer (bildet), og til slutt det legendariske konsertopptaket «Dylan på norsk» fra Hot House i Oslo i 1981. «Dylan på norsk» er Volds gjendiktninger av Bob Dylans sanger fra 60-årene.

  Jan Erik Vold på Notodden
  Foto: Torstein Vegheim/NRK