NRK Meny
Normal

– Det er ingen som vil ha en billig kvinneseier

Lørdag kveld er det premiere på sjette sesong av Mesternes Mester. Ennå har ingen kvinnelig deltager vunnet konkurransen, men programleder Dag Erik Pedersen fastholder at kvinnene har like stor mulighet for å vinne som det mennene har.

Konkurranse i første episode av Mesternes Mester 2015.

Ta en liten sniktitt på en av de nye konkurransene fra første episode av Mesternes Mester.

Dag-Erik Pedersen

Dag Erik Pedersen tror seerne har mye å glede seg til i den kommende sesongen av Mesternes Mester. – Det er mange overraskelser i vente, sier han.

Foto: Cathrine Elnan/NRK.no

Årets sesong av Mesternes Mester ble spilt inn på Sicilia våren 2014, og på deltakerlisten står blant annet skiskytteren Tora Berger, svømmeren Aleksander Hetland og tidligere fotballspiller Mini Jakobsen.

Nivået på deltakerne har aldri vært så høyt, mener programleder Dag Erik Pedersen.

– Det er kamp om plasseringene hele veien, og et voldsomt konkurranseinstinkt hos alle. Jeg vil si at det er ekstra tydelig i år, forteller programleder Pedersen til NRK.

Pia Basberg, prosjektredaktør for «Mesternes mester», har også bitt seg merke i det ekstreme konkurranseinstinktet blant årets idrettsutøvere.

– Det er kanskje de mest konkurransedrevne deltakerne vi har sett. Denne sesongen blir det tøffere konkurranser, og deltakerne tar det veldig på alvor, sier Basberg.

Se alle deltagerne i billedgalleriet nedenfor:

– Det skal være fysisk krevende

Susann Goksør Bjerkrheim i Mesternes mester

Susann Goksør Bjerkrheim kom på tredjeplass under fjorårets Mesternes Mester.

Foto: Julia Naglestad/NRK

Siden den første sesongen av Mesternes Mester ble sendt i 2009, har det både blitt skrevet og snakket om når en norsk kvinne vil vinne den krevende konkurransen. I løpet av de siste fem sesongene er det bare menn som har kunne reise vinnerpokalen.

I fjor var tidligere håndballspiller Susann Goksør Bjerkrheim med til siste program, men hun endte til slutt på en 3. plass, mens tidligere basketballspiller Marco Elsafadi ble stående igjen som vinneren.

– Noen ganger kan det være individuelle forskjeller som avgjør hvor langt man kommer, og hvilke øvelser man vinner eller taper. Det trenger ikke nødvendigvis å ha noe med kjønn å gjøre. Som i hinderløypa, der var det en ulempe for Marco Elsafadi at han var stor. Han måtte krype, mens jeg og Erik Solér kunne krabbe, fortalte Bjerkrheim til NRK under fjorårets konkurranse i Italia.

Hun ønsket seg ikke mindre utfordrende øvelser.

– Vi er sportsutøvere, og det skal være fysisk krevende.

Kommer langt

– Det er ingen av de kvinnelige deltakerne som vil ha noen billig «kvinneseier». De grisetunge konkurransene er borte, kvinnene har like stor mulighet til å vinne som det mennene har, sier Dag Erik Pedersen.

Både Trine Hattestad og Trine Haltvik har fått andreplass i tidligere sesonger, henholdsvis i 2010 og 2011, mens Susann Goksør fikk tredjeplass i fjor.

– De øvelsene de har tapt i, har de ikke tapt fordi de er kvinner. Det er fordi de har vært dårligere. Det er ingen øvelser som favoriserer mennene. Vi er veldig nøye på at det er masse utfordringer, både innen teknikk, psyke og taktikk, sier Pedersen.

Pia Basberg

Prosjektredaktøren for programmet, Pia Basberg, sier hun er forberedt på tøff konkurranse fra TV2s «Hver gang vi møtes» som også begynner på lørdag.

Foto: Julia Marie Nagelstad / NRK

Pia Basberg, prosjektredaktør for «Mesternes mester», forteller at de diskuterer programmet og øvelsene med deltakerne, men at det alltid har vært helt uaktuelt for kvinnene at det skal være noen forskjell på øvelsene for de ulike kjønnene.

– Hvis du ser gjennom de tidligere sesongene er det ofte jentene som vinner de tøffeste konkurransene. Uten å røpe for mye, så kan jeg definitivt si at jentene kommer langt i år også.

Mesternes Mester har premiere på NRK1 lørdag 19.40. Du kan se et klipp fra en av konkurransene øverst i saken.