NRK Meny
Normal

– Det er en lykkelig skilsmisse

Etter 17 sesonger i TV 2s «gullrekke» forlater Johan Golden makkeren Henrik Elvestad og «Golden Goal» til fordel for «Nytt på nytt». – Jeg har full forståelse, sier kollegaen.

Knut Nærum slutter i Nytt på nytt. Johan Golden tar over.

Torsdag kveld ble det kjent at Knut Nærum slutter i NRKs «Nytt på nytt». Komikeren har vært med på å lede programmet i 16 år.

Humorist Johan Golden skal overta stafettpinnen fra høsten av. Golden er kjent fra «Golden Goal» på TV 2 Zebra og radioprogrammet «Misjonen» på P4.

Henrik Elvestad har lagd 17 sesonger og nærmere 220 programmer sammen med Golden. Nå er det slutt for humormagasinet.

– Programmet har gått lenge. Vi har vært inne på tanken om å avrunde tidligere. Det er først og fremst kult for Johan å få muligheten, og jeg har full forståelse. Det er en lykkelig skilsmisse på jobbfronten, forteller Elvestad til NRK.

– Det har vært helt nydelig å jobbe sammen med Golden. Han er en drømmer uten begrensninger. Jeg ler mye av og med ham.

– Et symbol for programmet

Gjennom 16 år som fredagsunderholdning har mange fått et spesielt forhold til «Nytt på nytt». Reaksjonene lot ikke vente på seg da det ble klart at Nærum slutter.

Komiker Linn Skåber var kollega med Knut i «Nytt på nytt» fra 2007 til 2013.

– Knut har blitt et symbol for «Nytt på nytt». På en annen side så er det fint med forandring. Johan Golden er en morsom mann, han kommer nok til å gjøre en god jobb. Vi trenger Knut på mange arenaer i samfunnet, sier Skåber.

Linn Skåber

FINT MED FORANDRING: Linn Skåber skjønner at folk blir triste over at Knut Nærum slutter, men hun har stor tro på Johan Golden.

Foto: Line Snekvik / NRK

Skåber beskriver Nærum som en underlig og overraskende mann. Hun glemmer aldri den symbolske bursdagsgaven han gav henne i 2007.

– Da jeg var relativt fersk i progammet ga han meg boka «Ingen hører til her som du». Det trengte jeg veldig da. Man tror han er fjern, men han er oppmerksom og ser mennesker.

– Uten sidestykke

Humorist Harald Eia mener at det er en utfordrende oppgave å ta over etter Nærum.

Harald Eia

IMPONERT: Komiker Harald Eia synes Knut Nærum har gjort en stor bragd ved å nå ut til så mange med sin sære humor.

Foto: Ana Leticia Sigvartsen / NRK

– Knut er helt unik og virkelig uten sidestykke i Norge. Han er egentlig sær, men har lyktes med å nå ut til så mange. Han har kjørt på med sitt, noe som er imponerende. Johan Golden er strålende fyr, så det kommer sikkert til å gå bra.

Komiker Bård Tufte Johansen står over lovordene, og går rett på sak.

– Det er på tide at Knut slutter, han har tapt seg. Han var morsom fra 1994-96. Det er alt jeg har å si, sier han spøkefullt.

Knut Nærum slutter i Nytt på nytt. Johan Golden tar over.

Kulturstrøm

  • – En svært talentfull artist

    Musikksjef i NRK P3, Mats Borch Bugge, sier Avicii har betydd mye for EDM og moderne dansemusikk: – Han var en svært talentfull produsent, artist og merkevarebygger, som har gått bort altfor tidlig.

    Musikksjefen i P3 sier det er en svært talentfull produsent og artist som har gått bort.