– Det er ekstremt jevnt mellom Stjernekamp-finalistene

Tidligere Stjernekamp-vinnere ber kveldens finalister om å slappe av og kose seg. – Man må bare gi litt faen, sier Silya Nymoen.

Didrik Solli-Tangen og Adam Douglas

Didrik Solli-Tangen og Adam Douglas skal kjempe om å være den beste allround-entertaineren når de møtes i finalen i Stjernekamp.

Foto: Monster Entertainment

Etter at Ida Maria tapte semifinalen sist helg, er Didrik Solli-Tangen (30) og Adam Douglas (36) klare for finalen av årets Stjernekamp. Etter å ha ristet av seg åtte konkurrenter, blir det en ren herreduell i kveld klokka 19.55 på NRK1.

Skal kjempe mot Didrik Solli-Tangen om å være den beste allround-entertaineren.

Etter 10 uker og 13 sjangere skal finalistene duellere med tre låter hver som våpen (se hvilke låter de skal synge lenger ned i saken).

Sammen med Adam Douglas (36) er han klar for finalen av årets Stjernekamp. Etter å ha ristet av seg åtte konkurrenter blir det en ren herrefinale.

– Ekstremt jevnt

Tradisjonen tro er fjorårets vinner med i finale-dommerpanelet. Knut Anders Sørum slo Nicoline i finalen i fjor, og skal gi sine vurderinger sammen med Thomas Felberg og Mona B. Riise.

Sørum sier at han er god kompis med begge finalistene, og mener at det er plent umulig å spå en vinner i år.

– Ingen av dem jeg snakker med har peiling på hvem som vinner. Det virker som om det er ekstremt jevnt mellom finalistene, sier han.

Knut Anders Sørum jubler etter å ha vunnet Stjernekamp 2016

Knut Anders Sørum jubler etter å ha vunnet fjorårets Stjernekamp. I år er han med i dommerpanelet.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Da Sørum deltok i Stjernekamp i fjor, syntes han det var fælt i starten, men at han ble mindre nervøs jo lenger ut i konkurransen han kom, men.

– Det handler om å være forberedt og å ha et ekstremt fokus, da er man mye roligere.

Han har følgende tips til finalistene:

– Men man må nyte de siste dagene med Stjernekamp, ha det så gøy som mulig. Det er underholdning, og begge to er allerede vinnere. Det med at de skal konkurrere, må de ikke ta så høytidelig. Det er viktigere å tenke på at man skal underholde enn at man skal vinne. Det er den beste vinneroppskriften.

– Begge har vunnet

Silya Nymoen, som vant Stjernekamp i 2013, ber finalistene om å være seg selv og ingenting annet:

– Selv om man er sliten, presset og nervøs, så må man bare gi litt faen, være i det og kose seg. De har vunnet begge to, sier Nymoen, som selv var veldig nervøs før finalen:

– Jeg var spent og veldig emosjonell. Og siden jeg turte å tro og håpe at jeg kunne vinne dette, så var også ekstasen enorm da jeg vant, sier hun.

Silya vinner Stjernekamp

Silya Nymoen vant andre utgave av Stjernekamp da hun i 2013 slo Agnete Johnsen i finalen.

Foto: Julia Naglestad/NRK

Dette er låtene som finalistene skal fremføre:

Repriselåt

 • Adam Douglas: «False Alarm» (EDM)
 • Didrik Solli-Tangen: Tårnarien fra Puccinis «Tosca» (Opera)

Låt fra eget repertoar

 • Adam Douglas: «I Once Was An Honest Guy»
 • Didrik Solli-Tangen: «My Heart is Yours»

Finalelåt

 • Adam Douglas: «Try a Little Tenderness» (Otis Redding)
 • Didrik Solli-Tangen: «The Sun Always Shines on TV» (a-ha)
Norsk underholdningsserie direkte fra studio på Fornebu. Det er klart for semifinale i Stjernekamp! Og kveldens sjangere er disco og joik! De tre gjenværende artistene vil bli satt ordentlig på prøve denne uken og må bevise at de virkelig fortjener en plass i finalen. 
Programleder er Kåre Magnus Bergh. Sesong 6 (9:10)
Gaute Ormåsen prøver seg på en ståhjuling
Lørdag er joik en sjanger under Stjernekamp.
Dette sang de tre deltagerne i «Stjernekamp» i semifinalen.

Kulturstrøm

 • «Ringeren i Notre Dame» nr. 1

  Victor Hugos berømte roman fra 1831 topper bestselgerlistene i Frankrike etter brannen i katedralen. Hele fire versjoner av boken er å finne på blant topp ti: I tillegg til forlaget Livre de Poches utgave på førsteplassen, er romanen også å finne som nummer tre, fire og ti, ifølge The Bookseller. Det skriver Bok365.

  Illustration av Ringeren i Notre-Dame de Paris (1881)
  Foto: Luc-Olivier Merson / Wikimedia Commons
 • Dave Grohl + Brandi Carlile på gata

  De to spilte låter av Foo Fighters og Beatles da Carlile fikk lyst å dra innom sitt gamle sted i Seattle som gatemusikant. Det 20 minutter lange settet ble streamet på Facebooksiden hennes. Nå kan du se seansen på NME.

 • Kunne Stonehenge bli bygget slik?

  Forskerne ved Massachusetts Institute of Technology (MIT) har eksperimentert med gigantiske betong-strukturer på opptil 25 tonn som kan flyttes for hånd. Muligens var det kunnskap om balanse som gjorde at oldtidens ingeniører kunne reise gigantiske Stonehenge og steinstøttene på Påskeøya lenge før kranene ble oppfunnet, skriver Gizmodo.