Hopp til innhold

– Det er ekstremt jevnt mellom Stjernekamp-finalistene

Tidligere Stjernekamp-vinnere ber kveldens finalister om å slappe av og kose seg. – Man må bare gi litt faen, sier Silya Nymoen.

Didrik Solli-Tangen og Adam Douglas

Didrik Solli-Tangen og Adam Douglas skal kjempe om å være den beste allround-entertaineren når de møtes i finalen i Stjernekamp.

Foto: Monster Entertainment

Etter at Ida Maria tapte semifinalen sist helg, er Didrik Solli-Tangen (30) og Adam Douglas (36) klare for finalen av årets Stjernekamp. Etter å ha ristet av seg åtte konkurrenter, blir det en ren herreduell i kveld klokka 19.55 på NRK1.

Skal kjempe mot Didrik Solli-Tangen om å være den beste allround-entertaineren.

Etter 10 uker og 13 sjangere skal finalistene duellere med tre låter hver som våpen (se hvilke låter de skal synge lenger ned i saken).

Sammen med Adam Douglas (36) er han klar for finalen av årets Stjernekamp. Etter å ha ristet av seg åtte konkurrenter blir det en ren herrefinale.

– Ekstremt jevnt

Tradisjonen tro er fjorårets vinner med i finale-dommerpanelet. Knut Anders Sørum slo Nicoline i finalen i fjor, og skal gi sine vurderinger sammen med Thomas Felberg og Mona B. Riise.

Sørum sier at han er god kompis med begge finalistene, og mener at det er plent umulig å spå en vinner i år.

– Ingen av dem jeg snakker med har peiling på hvem som vinner. Det virker som om det er ekstremt jevnt mellom finalistene, sier han.

Knut Anders Sørum jubler etter å ha vunnet Stjernekamp 2016

Knut Anders Sørum jubler etter å ha vunnet fjorårets Stjernekamp. I år er han med i dommerpanelet.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Da Sørum deltok i Stjernekamp i fjor, syntes han det var fælt i starten, men at han ble mindre nervøs jo lenger ut i konkurransen han kom, men.

– Det handler om å være forberedt og å ha et ekstremt fokus, da er man mye roligere.

Han har følgende tips til finalistene:

– Men man må nyte de siste dagene med Stjernekamp, ha det så gøy som mulig. Det er underholdning, og begge to er allerede vinnere. Det med at de skal konkurrere, må de ikke ta så høytidelig. Det er viktigere å tenke på at man skal underholde enn at man skal vinne. Det er den beste vinneroppskriften.

– Begge har vunnet

Silya Nymoen, som vant Stjernekamp i 2013, ber finalistene om å være seg selv og ingenting annet:

– Selv om man er sliten, presset og nervøs, så må man bare gi litt faen, være i det og kose seg. De har vunnet begge to, sier Nymoen, som selv var veldig nervøs før finalen:

– Jeg var spent og veldig emosjonell. Og siden jeg turte å tro og håpe at jeg kunne vinne dette, så var også ekstasen enorm da jeg vant, sier hun.

Silya vinner Stjernekamp

Silya Nymoen vant andre utgave av Stjernekamp da hun i 2013 slo Agnete Johnsen i finalen.

Foto: Julia Naglestad/NRK

Dette er låtene som finalistene skal fremføre:

Repriselåt

  • Adam Douglas: «False Alarm» (EDM)
  • Didrik Solli-Tangen: Tårnarien fra Puccinis «Tosca» (Opera)

Låt fra eget repertoar

  • Adam Douglas: «I Once Was An Honest Guy»
  • Didrik Solli-Tangen: «My Heart is Yours»

Finalelåt

  • Adam Douglas: «Try a Little Tenderness» (Otis Redding)
  • Didrik Solli-Tangen: «The Sun Always Shines on TV» (a-ha)
Norsk underholdningsserie direkte fra studio på Fornebu. Det er klart for semifinale i Stjernekamp! Og kveldens sjangere er disco og joik! De tre gjenværende artistene vil bli satt ordentlig på prøve denne uken og må bevise at de virkelig fortjener en plass i finalen. 
Programleder er Kåre Magnus Bergh. Sesong 6 (9:10)
Gaute Ormåsen prøver seg på en ståhjuling
Lørdag er joik en sjanger under Stjernekamp.
Dette sang de tre deltagerne i «Stjernekamp» i semifinalen.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober