Hopp til innhold

– Bataclan kommer aldri til å stenge sine porter

– Vi gir ikke opp så lett, sier konsertstedets sjef, som allerede er blitt kontaktet av internasjonale navn som ønsker å bidra til en støttekonsert for terrorofrene.

France Paris Attacks

MÅ REPARERES: Sjefen for konsertstedet Bataclan sier de vil åpne når skadene er reparert, og at de aldri vil stenge dørene for godt på grunn av terroren som rammet Paris fredag 13. november.

Foto: Jerome Delay / Ap

Minst 90 personer ble drept da tre gjerningsmenn stormet lokalet Bataclan en time ut i konserten med det amerikanske bandet Eagles of Death Metal og skjøt rundt seg. Flere hundre personer ble skadet, for mange av dem er tilstanden kritisk.

Området utenfor Bataclan er fremdeles stengt av. Utenfor er det blomster og tente stearinlys til minne om ofrene som døde fredag kveld.

– Vi må holde dørene lukket en viss tid. Det er skader som må repareres, sier sjefen for konsertstedet Bataclan, Dominique Revert, i et intervju med TV-kanalen Bfm.

Revert forteller at han har planer om å avholde en støttekonsert til minne om ofrene og til støtte for deres pårørende.

– Jeg har allerede fått internasjonal støtte. Både britiske og amerikanske agenter har vært i kontakt på vegne av internasjonale artister som ønsker å bidra, sier han til TV-kanalen Bfm.

Bandet Deftones var til stede på Bataclan

Bandet Eagles of Death Metal flyktet fra scenen da skuddsalver ble løsnet i den bakerste delen av lokalet.

Alle i bandet kom seg trygt unna, bortsett fra en av gruppens merch-selgere, Nick Alexander, som ble drept.

Tre representanter fra Universal, et av verdens største plateselskap, ble også drept.

Det eksperimentelle metalbandet Deftones var booket til å spille lørdag, søndag og mandag på Bataclan.

Flere av bandmedlemmen var til stede tidlig i Eagle of Death Metal-konserten, men kom seg unna i tide. Deftones valgte deretter å avlyse i Paris samt stoppe sin pågående Europa-turne.

The Deftones posing backstage before headlining X-treme Radio's "Our Big Concert 6," a day-long music festival at Sam Boyd Stadium in Las Vegas

RAMMET AV TERROR: Det amerikanske bandet The Deftones var selv på konserten til Eagles of Death Metal i Paris 13. november. De skulle spilt på Bataclan lørdag, søndag og mandag.

Foto: ETHAN MILLER / Reuters

Eagles of Death Metal-markering i Oslo

Eagles of Death Metal skulle egentlig spilt i Oslo 26. november, men valgte å avlyse etter helgens terrorhendelser i Paris.

Fans som egentlig skulle vært på Oslo-konserten til Eagles of Death Metal drar nå i gang en minnemarkering på samme tidspunkt utenfor Sentrum Scene for å minnes ofrene i
Paris og si «føkk terrorisme», står det på Facebook-siden til arrangør Line Frostad.

Band avlyser

«I lys av denne meningsløse volden, stengningen av grenser, og internasjonal sorg, kan vi ikke fortsette akkurat nå», het det fra Foo Fighters på deres Facebook-side.

Motorhead skulle spilt i Paris søndag, men utsatte til januar.

Også Marilyn Manson, Papa Roach, Five Finger Death Punch og Twenty One Pilotes har ifølge Classicrock avlyst Paris-opptredenene sine.

Video fra utsiden av konsertlokale under terroraksjonene

VIDEO: Skadde og drepte utenfor Bataclan fredag kveld. NRK advarer mot sterke bilder.

Kulturstrøm

  • Ei framsyning det er lett å anbefala

    – Kva gjer ein ikkje for å skjula at ein har gjort noko gale? Kva gjer ein ikkje for å lata som at alt er ok? Nett det speler Oddgeir Thune, Maria Blokhus og Kyrre Hellum godt og morosamt ut på Scene 3 ved Det Norske Teatret, skriv teaterkritikar Karen Frøsland Nystøyl om «Sudden death».

  • Cannes-pris til norsk regissør

    Marlene Emilie Lyngstad vant La Cinef-prisen under filmfestivalen i Cannes. Prisen deles ut til talenter fra filmskoler over hele verdenen. «Norwegian Offspring» er avgangsfilmen hennes og ble valgt ut fra 16 nominerte bidrag. Lyngstad har studert ved Den Danske Filmskole i København.

    Bilde tatt utenfor filmpalasset i Cannes før den berømte filmfestivalen startet.
    Foto: AFP