Normal

– Avgjørelsen virker noe overfølsom

Dagbladet-kommentator Inger Merete Hobbelstad mener det er overilt av NRK å be Tooji velge mellom programlederjobben og sin nye musikkvideo.

Tooji

SKUFFET: Tooji sier han er skuffet over at han ikke får fortsette som programleder for MGP junior.

– Hvor uskyldsrene må egentlig programledere i barne-tv være? spør Hobbelstad.

I går lanserte Tooji Keshtkar, som har vært programleder for MGPjr i NRK, en ny musikkvideo. Videoen har skapt mye debatt fordi den inneholdt sexscener foran alteret i Frogner kirke i Oslo. Artisten står også frem som homofil.

På Dagsrevyen i går hevdet Tooji at han fikk sparken fra NRK, som følge av videoen.

Charlo Halvorsen, underholdningsredaktør i NRK, avviser at Tooji fikk sparken, men sier han fikk valget mellom programlederjobben og videoen.

– Overfølsom

I en kommentar publisert på dagbladet.no i dag, følger kommentator Inger Merete Hobbelstad opp ved å stille spørsmålet: «Hvor uskyldige skal programledere være?».

Inger Merete Hobbelstad byline

KRITISK: Dagbladet-kommentator Inger Merete Hobbelstad mener NRK opptrer overfølsomt i T.

– Avgjørelsen virker noe overfølsom. Melodi Grand Prix junior, som presenterer artister ned i åtteårsalderen og har seere som er yngre enn som så, skal så klart være en aseksuell sone, sier Hobbelstad.

Hun mener at Toojis budskap er viktig, fordi mange av Toojis fans kanskje selv føler på at de har en annen legning enn den heterofile.

– Programledere er voksne, profesjonelle mennesker som har en karriere og en rolle i offentligheten også de av årets dager da det ikke er Melodi Grand Prix junior, og det synes mye å forlange at de også da skal holde seg barnlig aseksuelle og unnlate å ta i tidens store samtaletemaer, særlig når det er åpenbart at de har en funksjon å fylle der som ikke alle kan ta, mener hun.

Les også:

– Litt strammere rammer

– Det er helt greit å mene at vi er overfølsomme i denne saken, sier NRKs underholdningsredaktør Charlo Halvorsen.

Han utdyper:

– Men med tanke på programmer for barn, mener vi at det er riktig å ha litt strammere rammer for hva programlederne bidrar med ellers i offentligheten, sier Halvorsen.

Underholdningsredaktøren understreker at saken dreier seg om eksplisitte scener i videoen.

– Det handler om scenene og forventet oppmerksomhet om det i offentligheten midt oppi MGP junior. Prosjektet til Tooji har naturligvis vår fulle støtte og vi ønsker ham masse lykke til, sier Halvorsen.

Charlo Halvorsen

UENIG: Charlo Halvorsen er uenig i at NRK har opptrådt uriktig i saken.

Foto: Kristian Rostad / NRK

Kulturstrøm

  • Seks eiendommer fredet

    Riksantikvaren fredet fredag seks eiendommer. To av dem ligger i Trondheim, de andre i Tana, Arendal, Skien og Sørum på Romerike. Blant de seks eiendommene er det gamle sykehusområdet i Kongens gate i Trondheim.

  • Wolf Alice vant gjev britisk pris

    Det britiske indiebandet var nærmest stumme etter seieren, der de danket ut navn som Noel Gallagher, Arctic Monkeys og Lily Allen, skriver BBC. Ifølge juryen vant bandet Mercury-prisen for sitt eklektiske, forheksende andrealbum «Visions of a Life», som i det norske bransjenettstedet Gaffa ble beskrevet som en modigere og mer ambisiøs utgivelse enn debutplaten. (NTB)

    Wolf Alice
    Foto: Handout / NTB Tema