– Et spørsmål om tid også i Norge

– Amazon-avtalen i Storbritannia er et varsel om at det fort kan bli både tøft og dyrt å være sportskanal i Norge i årene fremover, sier forhandlingsdirektør Jarle Thalberg i mediebyrågrupperingen GroupM til Dagens Næringsliv. Torsdag ble det kjent at det amerikanske selskapet Amazon har kjøpt rettighetene til å vise 20 kamper fra Premier League i året de neste tre årene. Amazon skal ha forhandlet om rettighetene i flere måneder, skriver The Guardian.

TV-kamera filmer Tottenham Hotspurs Son Heung-Min
Foto: BEN STANSALL / AFP/Scanpix

Kulturstrøm

 • Filmprodusent Vajna (74) død

  Den ungarske filmprodusenten Andrew G. Vajna (74) døde i sitt hjem i Budapest søndag etter en lang tid med sykdom. Vajna produserte i alt 59 filmer deriblant de tre første «Rambo»-filmene med Sylvester Stallone og «Evita» med Madonna, melder Reuters.

 • Svenskene endrer avstemningsapp

  Melodifestivalen, svenskenes Melodi Grand Prix, endrer systemet i sin avstemnings-app etter kritikk for at den førte til at mer barnevennlige låter fikk flest stemmer. Arrangørene er ikke enige i kritikken, men velger å endre reglene slik at stemmene i appen nå vektes opp mot hverandre ut fra alder, skriver SVT.

  Benjamin Ingross vinner under 2018-finalen i Melodifestivalen
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB scanpix
 • Skutt utenfor konsertsted i Oslo

  En mann ble skutt og såret under en konsert på Bryn i Oslo. I alt fem personer ble pågrepet av politiet. Ifølge VG var det den britiske rapperen Geko som holdt konsert da skytingen skjedde.