NRK Meny

– Et spørsmål om tid også i Norge

– Amazon-avtalen i Storbritannia er et varsel om at det fort kan bli både tøft og dyrt å være sportskanal i Norge i årene fremover, sier forhandlingsdirektør Jarle Thalberg i mediebyrågrupperingen GroupM til Dagens Næringsliv. Torsdag ble det kjent at det amerikanske selskapet Amazon har kjøpt rettighetene til å vise 20 kamper fra Premier League i året de neste tre årene. Amazon skal ha forhandlet om rettighetene i flere måneder, skriver The Guardian.

TV-kamera filmer Tottenham Hotspurs Son Heung-Min
Foto: BEN STANSALL / AFP/Scanpix

Kulturstrøm

 • Sterkt om Nina Simone

  Nosizwe Baqwa gjør en sterk tolkning av Nina Simones dramatiske liv i forestillingen «I am Nina», som har gått i flere runder på Nordic Black Theatre i Oslo. Nå sist under Oslo jazzfestival. Her er hun hos oss i NRK og legger igjen en musikalsk perle til oss alle.

 • Aurora i svært god form.

  Lekenheten og bruken av hele Auroras feilfrie vokalspekter gjør «Forgotten Love» til et mer definerende og fascinerende «comeback» enn forrige singel, mener P3s anmelder. Terningkast 5.

  Aurora
  Foto: Ketil Mosnes
 • Dansk nasjonalpoet er død

  Benny Andersen er i Norge er mest kjent for sitt samarbeid med sangeren Povl Dissing. Deres vise «Svantes lykkelige dag (om lidt er kaffen klar)» var en monsterhit i Norge. Benny Andersen fikk sitt folkelige gjennombrudd med diktsamlingen og platen Svantes viser i 1972. Han er en høyt elsket nasjonalskald, og utgivelsen av hans samlede dikt i 1998 slo alle rekorder for diktutgivelser. (NTB)

  Benny Andersen er død.
  Foto: Liselotte Sabroe/ritzau Scanpix / NTB scanpix