NRK Kultur og underholdning

Kulturstrøm

 • Beskylder motehus for plagiat

  Den norske designeren Edda Gimnes beskylder det italienske luksusmerket Moschino for å ha kopiert klesdesignet fra hennes vår- og sommerkolleksjoner fra 2016 og 2017 (til venstre), skriver MinMote. Da Moschino lanserte sin nye kolleksjon under moteuken i Milano, reagerte Gimnes på at mønsteret på klærne lignet. Gimnes skal ha vist skisser av klærne til motehuset under et besøk på New York-kontoret deres sist høst. Moschino-kolleksjonen hylles av motemagasinet Vogue.

  Edda Gimnes design (til venstre) og Moscihno-design (til høyre)
  Foto: Edde Gimnes/AFP
 • Ny TV-seier for Lindmo

  Anne Lindmo har fått en knallåpning på TV-høsten. Fredag hadde hun 736.000 seere, nesten dobbelt så mange som TV 2-rivalen Fredrik Skavlan, skriver Kampanje. 736.000 seere er en økning fra forrige uke da 620.000 fikk med seg TV-programmet.

  Anne Lindmo nytt
  Foto: Julia Naglestad
 • Skryter av Ap i ny bok

  KrF-leder Knut Arild Hareide sier Frp-samarbeidet har «smertet mange trofaste KrF-ere», beklager seg over Høyres utvikling og skryter av Ap og Jonas Gahr Støre i boken «Det som betyr noe».

 • Norsk band varmer opp for Metallica

  Trondheimsbandet Bokassa skal varme opp for Metallica på hele europaturneen til det amerikanske bandet neste sommer. Til sammen er det 25 konserter, i byer som London, Berlin og Madrid. Den eneste konserten i Norge er i Granåsen i Trondheim 13. juli.

 • Tributeband til Nordlysfestivalen

  The Cavern Beatles, som er et tributeband fra Liverpool, kommer til Tromsø som en del av sin Skandinavia-turné. – Vi er utrolig glade for at vi får dette showet til Tromsø, sier Line Fusdahl, festivaldirektør i Nordlysfestivalen. Konserten er satt til 1. februar 2019.

 • Utnemnd til ambassadør for Barbados

  Rihanna har blitt utnemnd som abassadør for heimelnadet Barbados. Songaren skal jobbe med å promotere invisteringar, turistme og undervisning, melder The Guardian.

  Barbados appoints Ambassador Rihanna
  Foto: Angela Weiss / AFP
 • Daft Punk og The Weeknd saksøkt

  Ifølge NME er superstjernen og Daft Punk og The Weeknd saksøkt grunnet låta Starboy. Det er den somalsk-amerikanske dikteren og singer/songwriteren Yasminah som saksøker hitmakerne for fem millioner amerikanske dollar for å stjele hennes låt Hooyo, melder Gaffa.

 • Christensen fikk Bjørg Vik-prisen

  Bjørg Vik-prisen gis til en norsk forfatter som gjennom enkeltverk eller forfatterskap viser originalitet, litterær kvalitet og nytenkning gjennom sin kortprosa, noveller eller lyrikk. Lars Saabye Christensen fikk prisen til del for sine noveller, skriver forlaget Cappelen Damm i en pressemelding.

  Lars Saabye Christensen
  Foto: Olav Døvik / NRK
 • Kan få 30 år i fengsel

  Komikeren Bill Cosby risikerer 30 års fengsel for i alt tre tilfeller av seksuell trakassering, melder CNN. Den nå 81 år gamle amerikanske tv-stjernen slo gjennom med The Cosby Show i USA på 1980-tallet.

  US-JURY-DELIBERATIONS-CONTINUE-IN-RETRIAL-OF-BILL-COSBY
  Foto: Mark Makela / AFP

Flere nyheter