NRK Meny
Normal

900 000 så dette

… men bare de tøffeste satt oppe hele natta.

Innspurten i sykkel-VM 2010

Dette øyeblikket var det «bare» 58 000 nordmenn som fikk med seg. Reprisen ble sett av nesten 400 000, like mange som vintersporten.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

Thor Hushovd rullet inn til et sensasjonelt VM-gull tidlig søndag morgen. Mange fulgte ham gjennom hele natta, og det var 58 000 som så direktesendingen der Thor Hushovd spurtslo danske Matti Breschel.

Utover dagen begynte folk å få med seg Hushovds bragd, og mange flere satte seg ned foran TV-skjermen for å følge reprisen på NRK1.

SE SAMMENDRAGET IGJEN HER

I alt var 897 000 nordmenn innom kanalen i mer enn ett minutt i løpet av natta, morgenen og dagen, og Hushovd hadde til enhver tid 122 000 seere i snitt, natta inkludert.

LES OGSÅ: "Alle" vil gratulere Hushovd
LES OGSÅ: Verdenspressen hyller Hushovd

– Det er mange som har fått det med seg det her, det er det ingen tvil om. Det er klart man ikke får samme tall midt på natta som på kvelden, og selv om sykkel har vokst er det ikke OL eller fotball-VM det her, men det er på alle mulige måter et godt seertall., sier Kristian Tolonen, analysesjef i NRK.

Midt på dagen fulgte 392 000 nordmenn reprisen av løpet fra klokka 14 til 15.
– De 400 000 som ser på er på nivå med alt av vintersport, og vi er ikke kommet til vinteren ennå, sier Tolonen.

LES OGSÅ: «Nytt på nytt» topper uten Skåber
LES OGSÅ: Rekordmange ville se på Sigrid
LES OGSÅ: 1 av 2 så Norge vinne mot Portugal

Kulturstrøm

 • Den vanskelege skrivinga

  Han brukte éi veke på førsteutkastet. Så brukte han fem år på å skrive det om til ein roman. Høyr forfattar Jan Kristoffer Dale i Sommer i P2.

  - De kalte oss for «griser», «feite svin» og «fleskeberg». De kalte oss for mye mer. Nå spør folk meg om jeg kan fortelle. I Sommer i P2 forteller forfatter Jan Kristoffer Dale om opplevelsene i oppveksten som har formet ham, om forfattere som har inspirert ham - og om sin egen skriving.
 • Borats «Who is America» provoserer

  Sacha Baron Cohen – også kjent som Borat – er tilbake med satireshowet «Who is America». Flere republikanske politikere føler seg snytt etter å ha blitt intervjuet av komikeren i en fiktiv rolle, om hvorvidt barn skal ha rett til å bære våpen. En av dem er Joe Wilson, som sitter i Kongressen for staten South Carolina. Han må stå for å ha uttalt følgende: – En treårig kan ikke forsvare seg selv mot et angrep ved å kaste et Hello Kitty-penal mot angriperen. Grunnlovens fedre satte ingen aldersgrense på loven. Se saken på Danmark Radios nettsider.

  Who is America satireshowet til Sacha Baron Cohen
  Foto: HBO
 • Vokalisten forlét Kvelertak

  Erlend Hjelvik sluttar i Kvelertak. På Facebook-sida til bandet skriv vokalisten at måla og motivasjonen til bandet har bevega seg i ulike retningar. Fansen reagerer i hopetal i kommentarfeltet under posten. Kvelertak vil halde fram utan Hjelvik, og dei fire annonserte festivaldatoane til bandet i sommar blir gjennomført med gjestevokalistar, melder VG.

  Kvelertak på Slottsfjell 2013
  Foto: Kim Erlandsen / NRK P3