71 TV2-ansatte har fått sluttpakke

71 ansatte i TV 2 har så langt fått innvilget søknad om sluttpakke, skriver mediehuset. Men fortsatt må 106 årsverk spares inn dersom kanalens spareplan skal lykkes.

TV 2 logo

FLERE MÅ SLUTTE: Fortsatt gjenstår 106 overtallige årsverk dersom TV2 skal spare inn 350 millioner kroner. Det er foreløpig uklart hvem dette er, og hvordan kuttene skal løses.

Foto: Breistein, Emil Weatherhead / NTB scanpix

I første kuttrunde takket 64 TV2-ansatte ja til tilbudet om sluttpakke. Nå har noen til benyttet seg av tilbudet etter at kanalen forlenget fristen.

Totalt skal rundt 177 årsverk kuttes, opplyste TV2 for en måneds tid siden, dersom kanalen skal klare å spare 350 millioner kroner, som de har tatt seg mål av.

Dermed gjenstår det 106 årsverk som må spares inn.

– Vårt ønske om å oppnå størst mulig grad av frivillighet består, men som vi har vært tydelige på hele veien opererer vi nå innenfor en vesentlig strammere økonomisk ramme. Vi vil gjøre alt vi kan for å komme i mål med så mange frivillige løsninger som mulig, sier organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah C.J. Willand, i en pressemelding på kanalens nettsider.

Uklart hvem som må gå

Hvilke medarbeidere som blir overtallige i de ulike avdelingene vil ikke være klart før den nye organisasjonen er klar.

– Jeg har stor forståelse for at det kan være krevende at vi er så åpne om at vi i tiden fremover skal bli færre medarbeidere i TV 2. Det er likevel vårt ønske å ha en mest mulig åpen prosess, hvor tillitsvalgte involveres og organisasjonen tas med på råd. Alternativet, en lukket prosess med færre valgmuligheter, hadde neppe gitt mindre usikkerhet, sier hun.

Kuttene får også flere endringer for programmer i TV 2:

 • Lørdagsmagasinet legges ned. Sporten skal overta sendeflaten.
 • Programmet «Vårt Lille land» tar ett års pause.
 • Det skal satses mer på intern dokumentarproduksjon.

– I tidligere omorganiseringer ble dette satt ut til eksterne, nå skal vi «in-source» det igjen, sa TV 2-sjef Olav T. Sandnes i forrige runde.

Kulturstrøm

 • Melody Gardot til Moldejazz

  Den amerikanske låtskriveren, sangeren og pianisten Melody Gardot skal spille på sommerens Moldejazz, for første gang på ti år. I dag ble programmet for 2019 sluppet. Blant andre artister som er klare Ambrose Akinmusire, Take 6, Fatoumata Diawara, og Kaja Draksler Octet. (NTB)

  Melody Gardot på Molde Jazzfestival 2009.
  Foto: Vidar Ruud / NTB Tema
 • Riksteatret fyller 70 år

  Torsdag er det 70 år siden Riksteatret ble etablert, som en del av den kulturelle gjenreisningen av landet etter 2. verdenskrig. Teatret har som formål å fremme arbeidet med å føre dramatisk kunst ut til publikum i hele landet. I fjor så i alt 200.000 personer forestillingene. – Vi skal by på teater som gir oss som bor i dette landet opplevelser og erkjennelser som samler oss, sier Riksteatrets sjef Tom Remlov til NTB.

  Tom Remlov
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix