71 TV2-ansatte har fått sluttpakke

71 ansatte i TV 2 har så langt fått innvilget søknad om sluttpakke, skriver mediehuset. Men fortsatt må 106 årsverk spares inn dersom kanalens spareplan skal lykkes.

TV 2 logo

FLERE MÅ SLUTTE: Fortsatt gjenstår 106 overtallige årsverk dersom TV2 skal spare inn 350 millioner kroner. Det er foreløpig uklart hvem dette er, og hvordan kuttene skal løses.

Foto: Breistein, Emil Weatherhead / NTB scanpix

I første kuttrunde takket 64 TV2-ansatte ja til tilbudet om sluttpakke. Nå har noen til benyttet seg av tilbudet etter at kanalen forlenget fristen.

Totalt skal rundt 177 årsverk kuttes, opplyste TV2 for en måneds tid siden, dersom kanalen skal klare å spare 350 millioner kroner, som de har tatt seg mål av.

Dermed gjenstår det 106 årsverk som må spares inn.

– Vårt ønske om å oppnå størst mulig grad av frivillighet består, men som vi har vært tydelige på hele veien opererer vi nå innenfor en vesentlig strammere økonomisk ramme. Vi vil gjøre alt vi kan for å komme i mål med så mange frivillige løsninger som mulig, sier organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah C.J. Willand, i en pressemelding på kanalens nettsider.

Uklart hvem som må gå

Hvilke medarbeidere som blir overtallige i de ulike avdelingene vil ikke være klart før den nye organisasjonen er klar.

– Jeg har stor forståelse for at det kan være krevende at vi er så åpne om at vi i tiden fremover skal bli færre medarbeidere i TV 2. Det er likevel vårt ønske å ha en mest mulig åpen prosess, hvor tillitsvalgte involveres og organisasjonen tas med på råd. Alternativet, en lukket prosess med færre valgmuligheter, hadde neppe gitt mindre usikkerhet, sier hun.

Kuttene får også flere endringer for programmer i TV 2:

 • Lørdagsmagasinet legges ned. Sporten skal overta sendeflaten.
 • Programmet «Vårt Lille land» tar ett års pause.
 • Det skal satses mer på intern dokumentarproduksjon.

– I tidligere omorganiseringer ble dette satt ut til eksterne, nå skal vi «in-source» det igjen, sa TV 2-sjef Olav T. Sandnes i forrige runde.

Kulturstrøm

 • Ny leder i PEN

  Kjersti Løken Stavrum ble valgt til ny leder i Norsk PEN på organisasjonens årsmøte 24. april. Hun er tidligere redaktør og journalist i en rekke publikasjoner, herunder Aftenposten (A-magasinet og Aften), samt tidligere generalsekretær i Norsk Presseforbund. Kjersti Løken Stavrum tar over ledervervet etter William Nygaard, tidligere administrerende direktør i Aschehoug. PEN er verdens største skribent- og ytringsfrihetsorganisasjon.

 • Innslag av simpel poesi

  I den japanske filmen «Reisen til Yoshino» møter vi flere mennesker som har ulike grunner til å oppsøke skogens krefter. Litt for ofte nærmer utførelsen av det spirituelle tankegodset seg grensen til noe corny og kunstig, mener NRKs filmanmelder Sigurd Vik og gir terningkast 4.

  Masatoshi Nagase og Juliette Binoche i «Reisen til Yoshino» 
  Foto: Fidalgo Filmdistribusjon
 • Sting med eget show

  Artisten Sting går i fotsporene til Elvis Presley, Celine Dion og Britney Spears og får eget show i Las Vegas. Showet skal inneholde en rekke hitlåter fra hans 40 år lange karriere, og skal ha premiere på Caesar's Palace i mai neste år.