Hopp til innhold

70.000 leste statsbudsjettet på nett

Over 70.000 nordmenn brukte tirsdagen til å lese statsbudsjettet på Finansdepartementets internettsider.

Statsbudsjettet
Foto: Skjermdump

Det er det høyeste noen gang.

Tor Martin Bærum er nettredaktør for Finansdepartementets internettsider. Han mener en av grunnene til at deres nettside har blitt så populær er boligkalkulatoren.

Tor Martin Bærum

Tor Martin Bærum

Foto: Esben Johansen

– Dette er et helt nytt system og for de som er opptatt av hva budsjettet betyr for dem, er dette et godt verktøy for å finne det ut. Vi har også laget en bilkalkulator som gir et anslag på hva den nye engangsavgiften, som er foreslått i budsjettet til 2010 blir, sier Bærum.

Høyest noen sinne

Nesten 70.000 nordmenn leste om Statsbudsjettet på Finansdepartementets nettsider. Dette er det høyeste tall unike brukere noengang.

– Statsbudsjettet i papir veier 11,8 kilo. På nettet veier det ingenting, det er jo bare å laste ned. Så slipper du å være avhengig av et geografisk sted, fordi du kan hente det på nettet. I tillegg kan du skrive det ut om du vil ha det på papir. Det er mye mer tilgjengelig nå, sier han.

Mange lenker til sidene

Bærum synes det er veldig morsomt at så mange har funnet frem til tjenesten.

– Spesielt morsomt er det fordi vi ikke gjør noen egenreklame for dette. Vi gjør oppmerksom på det på regjeringen.no, men ikke utover det. Derfor morsomt at så mange har funnet frem til sidene, bruker de og synes det er bra.

Han mener en annen grunn til at mange har lest statsbudsjettet på nett, er at så mange nettsteder lenket opp direkte til løsningen.

– Både NRK.no, Aftenposten.no, DinSide.no og en rekke andre lenket opp til oss. Det skyldes nok først og fremst at vi har disse kalkulatorene, som folk flest vil inn å sjekke, sier Bærum til NRK.

Her finner du budsjettet: Statsbudsjettet 2010

Kulturstrøm

  • Frankrike: bøter og fengsel for skjult reklame hos influensere

    Frankrike har vedtatt en ny lov som innebærer at influensere risikerer både kraftige bøter og fengselsstraff hvis de driver med skjult reklame og svindel.

    Loven innebærer at det blir forbudt å promotere blant annet kosmetisk kirurgi, tobakk og enkelte finansprodukter.

    Influensere risikerer opptil to års fengsel og bøter på over 3 millioner kroner hvis de driver med slik ulovlig markedsføring.

    – Festen er over for dem som tror de kan drive med svindel på internett, sa økonomiminister Bruno Le Maire nylig.