Hopp til innhold

7.-plass: The Stone Roses

På 7.-plass finner du Manchesterbandet The Stone Roses og deres kritikerroste album med samme navn.

Tilbake til "den absolutte albumlista"

 

07: THE STONE ROSES

THE STONE ROSES – THE STONE ROSES (1989)

”Albumet The Stone Roses var en dobbel-revolusjon: det bragte dance til et publikum som tidligere var mest opptatt av fet gitarlyd, samtidig som albumet gjenopplivet den klassiske poplåt-snekringen. Gjenklangen av denne bedriften kunne høres gjennom hele 90-tallet, selv om bandet aldri nådde det samme nivået igjen.” - allmusic

Dette skriver allmusic om det selvtitulerte albumet som var The Stone Roses' platedebut. Albumet ble utgitt 2 mai, 1989, det ble produsert av John Leckie, og solgte til platina i Storbrittania. Som nevnt i omtalen kan Britpopbølgen som oppsto på 90-tallet spores tilbake til denne plata, og band som Oasis og Blur nevner albumet som et av de mest innflytelsesrike for deres musikk. Albumet har blitt kåret til tidenes beste britiske album av både The Observer og New Muscial Express.

Disse låtene finns på albumet

 «I Wanna be Adored» (4:52)

«She Bangs the Drums» (3:42)

«Waterfall» (4:37)

«Don't Stop» (5:17)

«Bye Bye Badman» (4:00)

«Elizabeth my Dear» (0:59)

«(Song for my) Sugar Spun Sister» (3:25)

«Made of Stone» (4:10)

«Shoot you Down» (4:10)

«This is the One» (4:58)

«I am the Resurrection» (8:12)

 

 

 

 

 

 

 

Kulturstrøm

  • Sangtekster har blitt enklere, mer repeterende, aggressive og selvopptatte

    Et team av europeiske forskere har analyserte ordene i mer enn 12.000 engelskspråklige sanger, på tvers av sjangrene rap, country, pop, R&B og rock fra 1980 til 2020.

    Ifølge studien, som ble publiser torsdag, har sangtekster blitt enklere og mer repeterende. Tekstene har også blitt mer aggressive og selvopptatte i løpet av de siste 40 årene, skriver The Guardian.

    En av forskerne bak studien, Eva Zangerle, understreker at sangtekster kan være et «speil av samfunnet», som gjenspeiler hvordan en kulturs verdier, følelser og opptatthet endrer seg over tid. Studien trakk ikke frem hvilke artister funnene gjaldt.

    Sangtekster
    Foto: AP
  • Harvard fjerner bokomslag laget av menneskehud

    Prestisjeuniversitetet Harvard sier de har fjernet menneskehud fra innbindingen av en bok de har hatt i ett av bibliotekene sine i over 90 år.

    I 2014 ble det oppdaget at en bok var bundet inn med huden til en død kvinne.

    Harvard, som regnes som det eldste universitetet i USA, har tidligere utnyttet interessen rundt bokens morbide historie. Da det ble oppdaget at det var brukt menneskehud i innbindingen ble det omtalt som «gode nyheter for både tilhengere av innbinding med menneskehud, bokfantaster og kannibaler». I et blogginnlegg samme år skrev Harvard at praksisen med å binde bøker i menneskehud tidligere hadde vært forholdsvis vanlig.

    (NTB)