7 av 10 så på minnekonserten

De aller fleste som så på tv søndag kveld, fulgte med på minnekonserten etter 22/7.

Minnekonsert

Minnekonserten på Rådhusplassen søndag kveld.

Over 1,1 millioner mennesker fulgte minnekonserten direkte søndag kveld via NRK1, TV2 og TV Norge. Til sammen gir dette en markedsandel på 75 prosent.

Tall på over en million seere er uvanlig høyt midt i fellesferien, en tid da mange er på ferie og få ser på tv.

– Jeg syns det er flott at hele landet kunne ta del i dette. Konserten på Rådhusplassen var en markering der mange trosset vind og regn. At så mange også tok del hjemmefra er flott, sier prosjektleder Stig Karlsen i NRK Underholdning.

Nett-tv: Se minnekonserten i reprise her

Samlet nasjonen

Han mener tv-mediet får en ekstra viktig rolle ved alvorlige anledninger.

– I denne typen sammenhenger blir tv virkelig viktig. Det er det beste medium til å klare å samle en hel nasjon på denne måten.

Selv om de tre kanalene sendte akkurat de samme tv-bildene, valgte 60% av tv-seerne å se konserten på NRK. 14% så konserten på TV2 og 1% på TVNorge.

– I situasjoner som denne har vi ikke den konkurransen som man ellers ser mellom kanalene, nå ble tv-signalet tilbudt alle. Det er særs sjelden at man deler på denne måten, men det er viktig og fint å se at det også er mulig, sier Karlsen.

Galleri: Se bildene fra minnemarkeringene

Selv Bruce var fornøyd

Prosjektlederen kan fortelle om mange fine tilbakemeldinger etter minnekonserten.

– Responsen har vært helt overveldende. Vi hadde som mål å lage fin og verdig sending og det har jeg inntrykk at av alle syns det var.

Også artistene som deltok har vært fornøyde med sendingen.

– Jeg var redd for at det ville bli for mye Bruce-fokus, slik vi så mye av tidligere i uken. Men jeg syns han fikk en verdig plassering i artistrekkefølgen. Det er hyggelig at en så stor stjerne ønsker å delta, og jeg har fått tilbakemeldinger fra managementet hans i ettertid der han gjentar det samme som han sa på scenen. At det var en ære å få være med og flott å kunne delta.

Les også: Springsteen dediserte låt til de pårørende

Kulturstrøm

  • Kinopremiere på del Toro-film

    Fredag er det kinopremiere på den meksikanske regissøren Guillermo del Toros siste spillefilm, «Nightmare Alley». «Kunne ha vært helt fantastisk med en strammere historie» mener Birger Vestmo i Filmpolitiet. Terningkast 4.

    Lilith (Cate Blanchett) og Stanton (Bradley Cooper) i filmen «Nightmare Alley». Hun står bak ham, iført sort drakt, han iført brunn dress, i bakgrunnen ser vi ut på et snødekt landskap
    Foto: © 2021 20th Century Studios All Rights Reserved