Hopp til innhold

63 har fått ja til sluttpakke i TV 2

TV 2 kuttar mest i Oslo når til saman 63 tilsette har fått innvilga sluttpakke. Men kanalen må kutte ytterlegare årsverk for å kome i mål.

TV 2

Det er ei overvekt av tilsette i Oslo som er innvilga sluttpakke i TV2.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Vi er glade for at vi allereie i første runde av denne prosessen kom i mål med 63 frivillige løysingar, seier organisasjons- og kommunikasjonsdirektør i TV 2, Sarah C.J. Willand, i ei pressemelding.

Det er ei overvekt av medarbeidarar i Oslo som har fått innvilga ønsket om sluttpakke. Fleire av dei som har fått ja, er profilerte medarbeidarar som Jan Ove Ekeberg, Nils Gunnar Lie og Mah-Rukh Ali.

Må kutte meir

Sarah C.J. Willand

Det kjem ytterlegare kutt i årsverk i TV 2, seier organisasjons- og kommunikasjonsdirektør i TV 2, Sarah C.J. Willand.

Foto: Alex Iversen, TV 2

I mai blei det kjent at TV 2 skal kutte 350 millionar kroner fram mot 2020. Sluttpakkane er første runde i denne prosessen.

Men sjølv om det no er innvilga 63 sluttpakkar, må TV 2 framleis kutte i talet på årsverk for å kome i mål, skriv dei i pressemeldinga.

– Vårt mål heile vegen er å oppnå flest mogleg frivillige løysingar, det gjeld også for den fasen vi no går inn i, seier Willand.

– På allmøtet 29. september vil vi kome nærmare tilbake til korleis vegen ser ut vidare, seier ho.

Då legg leiinga i TV 2 fram kor mange fleire årsverk som må bort for at dei skal nå målet om å spare 350 millionar kroner fram mot 2020.

Ønsker ikkje oppseiingar

Stein Akre

Nestleiar i Klubb 2, Stein Akre, ønsker å unngå oppseiingar.

Foto: TV 2.

Nestleiar i Klubb 2, Stein Akre, seier til NRK at det er trist at dei mister så mange kollegaer på denne måten. Men det er betre enn alternativet:

– Vi jobbar heile tida for å unngå oppseiingar. Og det at 63 medarbeidarar no kan ta sluttpakke viser at det er mogleg å løyse slike prosessar utan å seie opp folk. Vi ønsker difor at dette også skal gjelde for den neste runden vi skal gjennom no.

Kulturstrøm

  • Ny undersøkelse: Færre leser for barna sine

    Stadig færre foreldre leser høyt for barna sine. Andelen boklesere i befolkningen synker sakte, viser Leserundersøkelsen 2024, som blir sluppet i dag, skriver Den norske forleggerforeningen i en pressemelding.

    – Foreldres lesing er avgjørende for barns ordforråd og leseglede. Nå faller også disse tallene, dette er dramatisk, sier Trine Skei Grande, administrerende direktør i Forleggerforeningen.

    Én av fire foreldre leser aldri høyt for barna sine. I 2017 svarte 93 prosent av foreldre med barn under 10 år at de leste høyt for barna sine. I 2023 var tallet 75 prosent. Samtidig viser undersøkelsen at de som leser for barna sine, gjør det oftere enn før.

    Leseundersøkelsen har blitt gjennomført av Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen siden 1977.

    – Leserundersøkelsen bekrefter at vi trenger et krafttak for lesing, sier Trine Skei Grande i Forleggerforeningen og Anne Schiøtz i Bokhandlerforeningen.

  • Årets verk og Årets utøver

    Årets verk og Årets utøver 2023 ble delt ut i Spillerom, NRK P2, søndag 21. april. Dirigent og fiolinist Lars-Erik ter Jung er kåret til Årets utøver 2023. Tre vinnere får prisen Årets verk; Jan Erik Mikalsen for Fleurs, Nils Henrik Asheim for Organotopia, Tine Surel Lange – Two sides of the River. Prisene deles ut av Norsk komponistforening.

    Årets utøver og Årets verk 2023
    Foto: Kristin Kverndokk / NRK
  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober