Hopp til innhold

50 Cent har begjært seg personlig konkurs

Rapperen har søkt om konkursbeskyttelse og skal ha en gjeld på opptil 400 millioner kroner.

50 Cent

PENGETRØBBEL: Til tross for at han ofte nevnes blant musikkbransjens rikeste menn har 50 Cent nå søkt om konkursbeskyttelse.

Foto: Scanpix

Det melder Wall Street Journal.

Curtis Jackson, bedre kjent som 50 Cent, skal ha levert rettspapirer der han rapporterer om gjeld på rundt 400 millioner kroner og ber om konkursbeskyttelse.

En konkursbeskyttelse betyr han får tid til å legge frem en plan for videre drift av sine selskaper og til å betale pengene han skylder. Hvis dette ikke gjøres i tide vil hans eiendeler selges for å dekke inn kreditorenes krav.

Rapperens advokat sier til Rolling Stone at 50 Cent ikke har gått tom for penger, men at han trenger tid til å få orden på formuen.

– Søknaden om konkursbeskyttelse tillater han å fortsette med sine forretningsinteresser og som underholder, mens han prøver å omorganisere sine finanser, sier William A. Brewer.

Fast innslag på rikingliste

Rapmogulen ble nylig dømt til å betale rundt 40 millioner kroner for å ha spredt en sexvideo av en amerikansk tobarnsmor i 2009. Jackson var selv ikke med på videoen, men skal ha spredd den for å terge raprival Rick Ross som han har hatt en feide med.

Til tross for dalende suksess som artist de siste årene, er 50 Cent et fast innslag på listen over hip hop-bransjens rikeste artister. Så sent som i mai havnet han på fjerdeplass på Forbes liste, kun slått av Sean «Diddy» Combs, Dr. Dre og Jay-Z.

Han har blant annet tjent seg rik på leskedrikken Vitamin Water som i 2007 ble kjøpt opp av Coca-Cola for hele 4.1 milliarder dollar. 50 Cent skal ha tjent i rundt 100 millioner dollar på salget.

Rapperen slo gjennom med albumet «Get Rich Or Die Tryin'» i 2003 og har solgt over 30 millioner album gjennom karrieren. I 2010 vant han karrierens eneste Grammy-pris for låten «Crack A Bottle».

Kulturstrøm

  • Sangtekster har blitt enklere, mer repeterende, aggressive og selvopptatte

    Et team av europeiske forskere har analyserte ordene i mer enn 12.000 engelskspråklige sanger, på tvers av sjangrene rap, country, pop, R&B og rock fra 1980 til 2020.

    Ifølge studien, som ble publiser torsdag, har sangtekster blitt enklere og mer repeterende. Tekstene har også blitt mer aggressive og selvopptatte i løpet av de siste 40 årene, skriver The Guardian.

    En av forskerne bak studien, Eva Zangerle, understreker at sangtekster kan være et «speil av samfunnet», som gjenspeiler hvordan en kulturs verdier, følelser og opptatthet endrer seg over tid. Studien trakk ikke frem hvilke artister funnene gjaldt.

    Sangtekster
    Foto: AP
  • Harvard fjerner bokomslag laget av menneskehud

    Prestisjeuniversitetet Harvard sier de har fjernet menneskehud fra innbindingen av en bok de har hatt i ett av bibliotekene sine i over 90 år.

    I 2014 ble det oppdaget at en bok var bundet inn med huden til en død kvinne.

    Harvard, som regnes som det eldste universitetet i USA, har tidligere utnyttet interessen rundt bokens morbide historie. Da det ble oppdaget at det var brukt menneskehud i innbindingen ble det omtalt som «gode nyheter for både tilhengere av innbinding med menneskehud, bokfantaster og kannibaler». I et blogginnlegg samme år skrev Harvard at praksisen med å binde bøker i menneskehud tidligere hadde vært forholdsvis vanlig.

    (NTB)