50 Cent arrestert for banning

Den amerikanske rapperen 50 Cent ble arrestert lørdag etter å ha bannet på scenen under en konsert i Vest-India.

50 Cent

ARRESTERT: Rapperen 50 Cent hadde sin storhetstid med albumet «Get Rich or Die Tryin'» i 2003. Det inneholder blant annet «P.I.M.P», låten som gjorde at han ble arrestert for banning.

Foto: ELSA / Afp

50 Cent, eller Curtis James Jackson III, angret kanskje på sangvalget etter konserten han holdt på St. Kitts Music Festival på den karibiske øyen Saint Kitts.

Å banne er nemlig ulovlig på Saint Kitts.

Ifølge Gaffa skal 50 Cent ha bannet under fremføringen av 2003-hiten «P.I.M.P», som blant annet inneholder ordet «motherfuckin».

Gaffa skriver videre at rapperen som ble arrestert etter konserten må stille i retten mandag 27. juni, og at det ventes at han blir løslatt når han har betalt en mindre bot.

Til Rolling Stone skal en talsperson for rapperen ha sagt at 50 Cent egentlig bare skulle vær vert for konsertene, men at han ble spurt om å opptre selv av festivalens arrangører, noe han sa ja til.

Videre skal talspersonen ha sagt at konserten var en stor suksess, og at 50 Cent ved senere besøk til Saint Kitts vil la banneordene bli igjen i USA.

Her kan du se den originale «P.I.M.P»:

Kulturstrøm

 • Fortnite kåret til årets spill

  Fortnite vant prisen for årets spill under Golden Joystick Award i London i helgen. Under utdelingen ble Fortnite, som er et skytespill hvor spillere enkeltvis eller i lag spiller mot hverandre, i tillegg kåret til vinner i kategorien årets konkurransespill, skriver Gamesradar.

  Fortnite
  Foto: Epic Games
 • Vil reforhandle kunstbytteavtale

  Det høyrepopulistiske partiet Ligaen vil at Italia skal reforhandle avtalen om utlån av Leonardo Da Vincis malerier til Louvre-museet i Frankrike i forbindelse med markeringen av Da Vincis død for 500 år siden. Leonardo da Vinci ble født i Italia i 1452 og døde i Frankrike 1519. I bytte mot Da Vinci-maleriene skal museet Scuderi del Quirinale i Roma få låne malerier av renessansekunstneren Raphael til en utstilling i 2020 for å markere at det er 500 år siden han døde (NTB).

  Den vitruviske mann - Leonardo da Vinci
  Foto: GABRIEL BOUYS / Afp
 • Borgengården reddes

  Borgengården, et landemerke i Skien sentrum, får penger fra Kulturminnefondet. De gir 300.000 kroner for å sikre den barokke utsmykningen på bygningen. Kulturminnefondet vektlegger den høye kulturminneverdien, samt byggets tilgjengelighet og historikk.

  Borgengården i Skien
  Foto: Anne Lognvik / NRK