NRK Meny
Normal

50 Cent arrestert for banning

Den amerikanske rapperen 50 Cent ble arrestert lørdag etter å ha bannet på scenen under en konsert i Vest-India.

50 Cent

ARRESTERT: Rapperen 50 Cent hadde sin storhetstid med albumet «Get Rich or Die Tryin'» i 2003. Det inneholder blant annet «P.I.M.P», låten som gjorde at han ble arrestert for banning.

Foto: ELSA / Afp

50 Cent, eller Curtis James Jackson III, angret kanskje på sangvalget etter konserten han holdt på St. Kitts Music Festival på den karibiske øyen Saint Kitts.

Å banne er nemlig ulovlig på Saint Kitts.

Ifølge Gaffa skal 50 Cent ha bannet under fremføringen av 2003-hiten «P.I.M.P», som blant annet inneholder ordet «motherfuckin».

Gaffa skriver videre at rapperen som ble arrestert etter konserten må stille i retten mandag 27. juni, og at det ventes at han blir løslatt når han har betalt en mindre bot.

Til Rolling Stone skal en talsperson for rapperen ha sagt at 50 Cent egentlig bare skulle vær vert for konsertene, men at han ble spurt om å opptre selv av festivalens arrangører, noe han sa ja til.

Videre skal talspersonen ha sagt at konserten var en stor suksess, og at 50 Cent ved senere besøk til Saint Kitts vil la banneordene bli igjen i USA.

Her kan du se den originale «P.I.M.P»:

Kulturstrøm

 • Lager «Buffy the Vampire Slayer»

  20th Century Fox Television skal lage en ny versjon av 90-tallsklassikeren «Buffy the Vampire Slayer», skriver Variety. Serien skal produseres av Joss Whedon, som også holdt i den originale serien. Serien handler om Buffy Summers (Sarah Michelle Gellar) som får et kall om å bekjempe vampyrer og etterhvert en hel mengde andre monstre. «Buffy, vampyrenes skrekk», som den het på norsk, gikk fra 1996 til 2003 og ble vist på TVNorge.

  Buffy The Vampire Slayer
  Foto: Handout © c.20thC.Fox/Everett/REX
 • Gard Nilssen ny Artist in Residence

  Gard Nilssen blir Artist in Residence i 2019, dette melder Moldejazz i en pressemelding. Nilssen omtales som en trommeslager med hjerte for jazz og improvisert musikk. Trommisen har sin bakgrunn fra jazzlinja på NTNU. Han har tidligere gjestet Moldejazz en rekke ganger med ulike band.

  Gard Nilssen
  Foto: Moldejazz