Hopp til innhold

5.-plass: Definitely Maybe

På 5.-plass finner du et av de viktigste albumene i skapelsen av det som skulle bli Britpop. Oasis' debutalbum Definitely Maybe.

Tilbake til "den absolutte albumlista"

05: DEFINITELY MAYBE - OASIS

DEFINITELY MAYBE - OASIS (1994)

”Definitely Maybe evner å favne mye av det aller beste ved britisk rock’n’roll i løpet av 11 låter. Hva som gjør albumet så besettende er at det i utgangspunktet fremstår som et ”Greatest Hits”: fra den jagende ”Rock’n’roll Star” via kraften i ’Shakermaker’ til den hjerteskjærende ”Live Forever” fremstår hver eneste låt som en umiddelbar klassiker.” - allmusic

Som beskrevet i omtalen ble Oasis' debutalbum en umiddelbar suksess og mottok strålende kritikker og god kommersiell respons. Albumet var det raskest selgende britiske debutalbumet noensinne da det ble utgitt. Til nå har det solgt i over 7,5 millioner eksemplarer på verdensbasis, og er ansett som et av de viktigste albumene i skapelsen av Britpopsjangeren.

Disse låtene finner du på albumet

 

"Rock 'n' Roll Star" – 5:22

"Shakermaker" – 5:08

"Live Forever" – 4:36

"Up in the Sky" – 4:28

"Columbia" – 6:17

"Sad Song" – 4:27

"Supersonic" – 4:43

"Bring It on Down" – 4:17

"Cigarettes & Alcohol" – 4:49

"Digsy's Dinner" – 2:32

"Slide Away" – 6:32

"Married with Children" – 3:11

 

 

 

 

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober