TV 2 beskylder Telia/Get for bevisst å styre mot brudd i forhandlingene

Bruddet i forhandlingene mellom TV 2 og Telia/Get betyr at rundt 480.000 Get-kunder ikke lenger har tilgang til TV 2s kanaler. TV 2 mener bruddet var villet fra motpartens side.

tv2

Stian Blipp, Helene Olafsen og Mads Hansen fra TV 2 sin høstlansering i august i fjor.

Foto: Eivind Senneset / TV 2 / TV 2

480.000 Get-kunder mister TV 2s kanaler etter at det ikke ble enighet mellom partene om en ny distribusjonsavtale innen midnatt.

I en pressemelding fra TV2 beskylder tv-kanalen motparten for bevisst å styre mot brudd i forhandlingene.

– Det er helt tydelig at svenske Telia aldri var interessert i å bli enig med TV 2. Telia har gitt oss tre tilbud i forhandlingene, alle ligger under det de betaler i dag, og Telia har allerede den laveste prisen i markedet. Vi har aldri noen gang opplevd at en distributør starter en forhandling med å tilby oss vesentlig mindre. Det er jo ikke sånn at Gets TV-pakke har blitt billigere, sier Olav T. Sandnes, sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2 i pressemeldingen.

Han sier TV 2 oppfatter dette som en måte for Get-eier Telia å vise muskler på, og at bruddet var uunngåelig.

Telia Norge og Get beklager bruddet

– Vi beklager veldig overfor alle våre kunder. Dette er ikke en løsning vi har ønsket. Vi har jobbet hardt for å komme til enighet, men vi har dessverre ikke klart det., sier Pål Rune Kaalen, leder for privatmarkedet i Telia Norge som Get er en del av.

Han opplyser at Get-kundene, som nå mister tilgangen til kanalene TV 2, TV 2 Zebra, TV 2 Nyhetskanalen, TV 2 Livsstil, TV 2 Sport 1 og 2, TV 2 Sport Premium og C More-kanalene, samt en arkivtjeneste, vil få mulighet til å velge seg andre kanaler.

– For å gjøre TV-tittingen litt bedre i denne situasjonen gir vi alle våre kunder 45 ekstra TV-poeng som de kan bruke til å velge blant et stort utvalg av kanaler og strømmetjenester i valgmenyen sin, som for eksempel strømmetjenestene HBO Nordic, Viaplay eller Nordisk Film+, sier Kaalen i en pressemelding.

Uenighet om pris

TV 2 hevder på sin side at de bare vil at Telia skal betale det samme som alle andre.

– Det eneste vi ber om er at Telia skal betale det samme som andre distributører betaler. Norske programmer og sportsrettigheter koster mye og mediene er under et sterkt press, ikke minst i lys av koronasituasjonen, sa kommunikasjonsdirektør i TV 2, Sarah Willand, når NRK snakker med henne litt over klokken 21 søndag kveld, tre timer før fristen gikk ut.

Kommunikasjonsdirektør Sarah Willand i TV 2

Kommunikasjonsdirektør i TV 2, Sarah Willand.

Foto: Eivind Senneset / TV 2

– TV 2 mener de kun ønsker at dere skal betale det samme som andre distributører betaler – hvorfor kan dere ikke gjøre det?

– Man kan ikke sammenligne epler og pærer. Ta for eksempel distribusjonsselskapet RiksTV som TV 2, NRK og Telenor eier likt. Hvilken pris betaler de til TV 2? Vi har bedt om dokumentasjon på påstanden, men det har vi ikke fått. Vi har allerede gitt TV 2 en kraftig prisøkning i år, men nå krever de veldig mye mer på toppen av dette for stadig mindre innhold, sier kommunikasjonsdirektør Henning Lunde, i Telia, som eier Get.

Henneing Lunde i Telia.

Henning Lunde kommunikasjonsdirektør i Telia.

Foto: Telia

Avtalen mellom TV 2 og Telia Norge regulerer hvor mye Get skal betale for TV 2s kanaler, slik at de kan legge kanalene i pakkene som de selger til sine kunder.

Fristen i forhandlingene mellom TV 2 og Get gikk ut ved midnatt.

– Synd at seeren blir taperen

– For TV 2 sin del er være første gang i historien de går i svart med sin hovedkanal, hvis de ikke blir enige, sier redaktør for bransjenettstedet Kampanje, Knut Kristian Hauger.

– Hvem sitter med det beste forhandlingskortet her?

– Ofte har TV-kanalene et fortrinn i forbindelse med at de skal sende store kommende arrangementer, som for eksempel fotball-VM. Men denne gangen er mye utsatt på grunn av korona, så TV 2 stiller litt svakere denne gangen.

Hauger syntes det er trist at dette rammer den vanlige tv-seeren.

– TV-seeren er jo den uskyldige parten her og de blir taperen hvis kanalene går i svart, sier han.

Kulturstrøm

  • Trommeslager i Offspring utestengt

    Trommeslager Pete Parada, i det amerikanske bandet The Offspring, sier han blir utestengt fra gruppa fordi han ikke har tatt koronavaksine. Parada opplyser på sin instagram-konto at det er en medisinsk årsak til at han ikke har blitt vaksinert mot korona. Han skriver også og han har var smittet av korona for ett år siden, og at han dermed har antistoffene mot viruset. – Dette er beklagelig og vanskelig å dele, men jeg vil gjerne forklare hvorfor dere ikke vil se meg i kommende show. Jeg ønsker også å dele min historie, slik at andre, som også opplever følelsen av å være utestengt og isolasjon, vet at de ikke er alene, skriver han.

  • Se Motorpsycho på Månefestivalen

    Få med deg Motorpsycho i storform når de framfører den 11 minutter lange «The Transmutation Of Cosmoctopus Lurker» fra deres plate «Kingdom of Oblivion», som kom ut senere i år. Opptaket er fra helgas musikkfestival i Gamlebyen i Fredrikstad, som fikk besøk av NRK Festivalsommer.

    Motorpsycho med «The Transmutation Of Cosmoctopus Lurker» under Månefestivalen i Fredrikstad.