Hopp til innhold

300 nye medlemmer

Palestinakomiteen har fått tre hundre nye medlemmer i løpet av de siste to ukene. Årsaken er debatten etter Israels bording av skip som skulle til Gaza med utstyr.

Line Khateeb

Leder i Palestinakomiteen, Line Khateeb, har travle dager.

Foto: Dang Trinh / NRK

- Det er travle tider nå, sier Line Khateeb, leder i Palestinakomiteen.

I tillegg til å delta i debatter og gi intervjuer har Khateeb de siste dagene håndert en strøm av henvendelser fra folk som vil engasjere seg.

- Noen vil starte lokallag og trenger hjelp til å komme i gang.

For en organisasjon med rundt to tusen medlemmer og tjue lokallag får tilskuddet av tre hundre nye medlemmer stor betydning, ikke minst økonomisk.

Denne uka ble det opprettet lokallag i Harstad.

- Det har vært skrevet og sagt mye i nyhetene om konflikten. Og når situasjonen på Gazastripen er så ille som den er, og at det får lov til fortsette uten at noe skjer, føler folk at de må gjøre noe, sier Line Khateeb.

Khateeb har palestinsk far og har vært i Israel hver sommer siden hun var barn. Slektningene kommer fra en landsby i fjellene i Galilea og er en del av den palestinske minoriteten i Israel.

- Når man har vært der og ser hva som skjer er det vanskelig å ikke engasjere seg, sier Khateeb.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober