22 Emmy-nominasjoner til 30 Rock

Det satiriske TV-showet, ledet av komiker Tina Fey, sikret seg flest Emmy-nominasjoner.

30Rock vant pris for beste komipris i 2008
Foto: Mike Blake / Scanpix/Reuters

I år kan « 30 Rock » vinne i kategorien «beste komiserie» for tredje år på rad. Andre nominerte er «Entourage», «Flight Of The Conchords», «How I Meet Your Mother», «Weeds» og animasjonsserien «Family Guy».

Tina Fey ble kveldens store stjerne under fjorårets utdeling. Den gang entret hun scenen hele tre ganger for å motta prisene for «beste manus» og «beste kvinnelige hovedrolle», i tillegg til «beste komiserie».

Både Fey, og kollega Alec Baldwin er i år igjen nominert i kategorien «beste skuespiller i en komiserie», som de begge vant i fjor. I tillegg er også Tracy Morgan, Jack McBrayer og Jane Krakowsky nominert for «beste birolle i en komiserie».

Nominert for parodi

Under den amerikanske valgkampen parodierte Tina Fey med stor suksess republikanernes visepresidentkandidat Sarah Palin. Parodien sikret Fey en nominasjon i kategorien «beste gjesteskuespillerinne» i genren komiserie, for sin opptreden på Saturday Night Lives «Presidental Bash 2008». På et tidspunkt i valgkampen møtte også «Palin» selve Palin.

Video nsps_upload_2008_10_19_16_53_16_443.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

- Populært reklamebyrå

Også dramaserien «Mad Men», som omhandler hverdagen i et reklamebyrå på 1960-tallet, ligger an til å gjøre det godt under utdelingen i september med hele 16 nominasjoner. Serien vant den gjeve prisen for «beste drama» i fjor. I år konkurrerer serien igjen om prisen mot «Big Love», «Breaking Bad», «Damages», «Dexter», «House» og «Lost».

Nominasjonene ble kunngjort i Los Angeles torsdag, hvor prisene skal deles ut 20 september. Blant andre favoritter er TV-filmene «Grey Gardens» som er nominert til 17 priser, og «Into the Storm» med 14 nominasjoner. Saturday Night Live kommer på femteplass med sine 13 nominasjoner, som også omfatter en nominasjon til Justin Timberlake for «beste gjesterolle i en komiserie».

Kulturstrøm

 • Zoë Kravitz blir Catwoman

  Zoë Kravitz (30), datter av rockemusiker Lenny Kravitz og skuespilleren Lisa Bonet, skal spille Catwoman i «The Batman» som har fått premieredato 25. juni 2021. Det opplyser filmselskapet. Kravitz overtar rollen etter store skuespillernavn som Halle Berry, Anne Hathaway og Michelle Pfeiffer.

  Zoe Kravitz
  Foto: DANNY MOLOSHOK / Scanpix
 • Atwood og Evaristo vant Booker-pris

  Margaret Atwood og Bernardine Evaristo har vunnet den prestisjefulle Booker-prisen for bøkene «The Testaments» og «Girl, Woman, Other». Atwood blir den andre kvinnen i historien til å vinne Booker-prisen to ganger, ifølge nyhetsbyrået AFP.

  Margareth Atwood
  Foto: DYLAN MARTINEZ / / REUTERS
 • A-ha kommer til Stavanger

  A-ha utvider verdensturneen sin og kommer til Stavanger og DNB Arena 24. november 2020. Bandet, som er blant norsk musikks aller største internasjonale suksesser, spiller også i Bodø, Trondheim og Oslo på samme turné.

  a-ha
  Foto: FABRIZIO BENSCH / Reuters