1960-årene

60-tallet var enten/eller: enten øst eller vest - enten Beatles eller Stones - enten for eller mot Vietnam - enten streit eller hipp!

Hippier, Kennedy-mordet, Beatles og atomtrusselen
Foto: Robyn Beck/AFP / Scanpix/AP

Det var kald krig og Kennedy, bilbane og Märklin, boblejakke og mariusgenser, Teddy og toddy, flanellograf og fjernsyn, Kupper’n og Wirkola, Sven Ingvars og Elvis, Vietnam og Biafra, p-piller og Cocktail, Barnetimen og Nitimen, speider’n og søndagsskole, Toy og Pez, Flipper og Skippy, pappmelk og fluorskylling, Televimsen og Falkeklubben, Boble og DAF, bokstavkjeks og negerboller, høyfjellssol og månelanding, Pussycats og Hep Stars, kandahar og djevlelue og mye, mye mer...!

I årets Klassefesten er 60-tallet representert med en glitrende briljant av et årstall:

1966 !

Kulturstrøm

  • Nye regler for internett

    EU-parlamentet trosset motstanden og sa ja til EUs kontroversielle nye direktiv om opphavsrett på nettet, skriver Aftenposten om dagens godkjenning. Målet er å styrke rettighetene til kunstnere og presse som laster opp opphavsbeskyttet innhold. Protestene går på at de som lager innholdet ikke får godt nok betalt. De nye kjørereglene kan forandre bruken av internett, skriver Independent, som omtaler vedtaket som et meme-forbud.

    Kilroy was here verdens første store meme
    Foto: Wikimedia Commons