NRK Meny
Normal

180.000 elever danset Blime-dansen

Nesten hver tredje skole i landet lot matte være matte klokka 12 i dag og tok heller frem dansefoten. Aldri før har så mange danset mot mobbing.

Fredag danset over 180.000 Blime-dansen med NRK Super. Se hvordan det ble danset på Opsahl og Vetland skole her.

DANSET MOT MOBBING: Se Blime-dansen på Oppsal og Vetland skole her. Video fra de andre skolene vil bli lastet opp av skolene selv på Nrksuper.no fortløpende.

Interessen for NRK Supers holdningskampanje «BlimE» er enorm. I fjor danset 125.000, i år hadde hele 180.000 skoleelever meldt seg på.

– Det er veldig, veldig gøy, sier prosjektleder for «BlimE», Hanne Vennemo.

– Vær en venn

Årets tema er nettvett. Mange barn er aktive på ulike sosiale nettsamfunn, og har mye glede av det.

– Vi ønsker å inspirere til gode holdninger slik at nettet blir et godt sted å være, forklarer Vennemo.

850 skoler er påmeldt og det er tredje gang NRK Super arrangerer en dans på samme tid over hele landet.

Vennemo forteller at det ikke har vært vanskelig å få med skolene på denne kampanjen.

– Skolene synes det er hyggelig og sier til oss at de er takknemlige for at vi har en holdningskampanje. Det gir skolene et påskudd til å snakke om hvordan man skal være mot hverandre og en anledning for hele skolen til å være sammen, forteller hun.

Formålet med «BlimE» er å inspirere alle barn i Norge til å se hverandre og bry seg om hverandre.

«Alle barn trenger å bli sett og verdsatt for den man er. Når barn opplever å bli bekreftet av andre barn, gir det trygghet og økt selvfølelse.»

Se NRK Supers musikkvideo med Blime-sangen:

Created by InfoDispatcher

FELLES DANS: I dag danser skoleelever over hele landet til denne sangen presis klokken 12. Formålet med «BlimE» er å inspirere alle barn i Norge til å se hverandre og bry seg om hverandre.

– Vanskelig å måle

Vennemo sier til NRK at det er vanskelig å måle effekten av kampanjen, men at det å danse sammen og smile, gjør det lettere å oppføre seg hyggelig mot hverandre.

– Det er også en kampanje som skal fronte det NRK Super står for, og legger til:

– Vi får også tilbakemeldinger på at det å gjøre noe sammen med alle elevene på skolen, oppleves som stort. At det oppleves som at vi er større enn jeg, forteller hun.

– Kampanjen er først og fremst rettet mot elever på barneskolen, men at også 1-10.trinns-skoler er med.

Kan du ikke «BlimE»-dansen? Den kan du lære her:

Created by InfoDispatcher

LÆR DEG DANSEN: BlimE! 2014

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK