18-årig stjerneskudd synger med Kygo i kveld

Hun har jobbet med The Weeknd og med Kygo. Nå vil hun erobre verden selv. I kveld står 18 år gamle Maty Noyes fra Mississippi på scenen under Findings-festivalen i Oslo.

Maty Noyes

UNG SUKSESS: Maty Noyes er bare 18 år gammel, men har allerede rukket å bidra på flere store singelsuksesser. Nå satser nykommeren på egen karriere.

Foto: Universal

Maty Noyes er bare 18 år gammel, men har allerede oppnådd mye som artist.

Hvordan har det seg at en 18-åring fra Mississippi samarbeider med artister som Kygo og The Weeknd?

Møtte Weeknd i studio

Maty Noyes og Kygo

MED KYGO: Maty Noyes sammen med Kygo under Nobelkonserten 2015 i Telenor Arena på Fornebu.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

I tillegg til å synge på Kygo-hiten «Stay», bidrar Noyes med vokal på The Weeknds låt «Angel» fra albumet «Beauty Behind the Madness», som kom ut i fjor sommer.

Samarbeidet kom i stand nærmest ved en tilfeldighet, forteller Noyes til NRK.

– The Weeknd og jeg jobbet i samme studio og med samme produsent. Jeg og han var begge i studioet en kveld, og produsenten hentet opp en av låtene mine og spilte den for ham. Han elsket den, og det var flott å kunne bidra til en av favorittlåtene mine på albumet, sier Noyes.

I kveld står hun på scenen med Kygo for å synge en låt som er strømmet over 311 millioner ganger på Spotify. Med låten «Stay» har 18-åringen fått et enormt nedslagsfelt blant skandinaviske musikkfans.

– Jeg tror «Stay» kan åpne dører med tanke på et gjennombrudd i Skandinavia. Jeg har blitt forelsket i det norske publikummet og hvor glade de er i musikk. Alle synger høyere enn meg, det er kjempekult!, sier Noyes.

I tillegg til samarbeidene med The Weeknd og Kygo er Noyes med på filmmusikken til «Secret in Their Eyes» med Nicole Kidman på rollelisten. Nå vil 18-åringen satse på sin egen karriere.

– EP kommer ut i oktober, og så blir det trolig turné. Jeg er veldig spent, og kygo-samarbeidet har hjulpet meg og gitt meg erfaring med å synge foran større publikum. Nå vil jeg erobre verden selv.

Jobber med norsk produsent

William Nasty Kutt Larsen

NORSK HJELP: William «Nasty Kutt» Larsen har skrevet to låter for Noyes, blant dem kjempesuksessen «Stay».

Foto: Cathrine Elnan/NRK

For tiden jobber Noyes med egen musikk sammen med den norske produsenten William «Nasty Kutt» Larsen, som også var den som fikk i stand Kygo-samarbeidet.

Sammen har de skrevet låten «In My Mind», som allerede er blitt strømmet fem millioner ganger siden den ble sluppet i juli.

– Det er veldig fett. Jeg gjør egentlig bare det samme som jeg alltid har gjort, men har litt større budsjett og større artister, sier William Larsen til NRK.

Han har skrevet to sanger sammen med Noyes. Den første var Kygos «Stay», den andre var Noyes' siste singel «In My Mind».

– Vi hadde veldig god kjemi og samarbeider veldig bra sammen. Og så er det kult at hun kommer fra Los Angeles til Oslo. Nå gleder jeg meg til å vise dem byen min og ta henne med på Melafestivalen!

Laster Instagram-innhold

Kulturstrøm

 • Finsk forfatter er død

  Den finske forfatteren Arto Paasilinna er død, 76 år gammel, melder Sveriges Radio. Paasilinna fikk sitt store gjennombrudd med "Harens år" i 1975. I dag er hans bøker oversatt til over 20 språk og har vunnet en rekke litterære priser.

 • Skjerf vekker oppsikt

  Det nye skjerfet «The Touch of Fur shawl» frå motehuset Fendi har fått svært mykje omtale på internett det siste døgnet. Grunnen for oppstyret er at mange meiner skjerfet liknar mistenkeleg mykje på eit kvinneleg kjønnsorgan. Motehuset har no fjerna den hudfarga versjonen frå nettsidene.

  Skjerf
  Foto: Fendi
 • Mottar ærespris i Marrakech

  Skodespelaren Robin Wright, kjent frå blant anna Forrest Gump og House of Cards, mottar «The Golden Star» på Marrakech Film Festival i Marokko. Wright mottar prisen for prestasjonar både på film og TV, i tillegg til arbeidet hennar med veldedige organisasjonar i Kongo, melder Hollywood Reporter.

  FILE PHOTO: Cast member Wright poses at the premiere of "Wonder Woman" in Los Angeles
  Foto: Mario Anzuoni / Reuters